ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ: 8 ΣΟΥΠΕΡ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΣΤΟ PINK.GR THINK
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η Μαργαρίτα Γουργουρίνη είναι μία μάστερ στις λέξεις και τις εικόνες

Μια εξπέρ στο Branding, Online & Social Media Storytelling
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Η Μαργαρίτα Γουργουρίνη είναι μία μάστερ στις λέξεις και τις εικόνες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Μαργαρίτα Γουργουρίνη βρίσκει τρόπο να συνδυάσει την φαντασία και τη δημιουργικότητα της μόδας, με την επικοινωνία και τον digital κόσμο. 

Σπούδασε Σχέδιο Μόδας στην Αθήνα και μετά Κουστούμια Θεάτρου στη Φλωρεντία. Σήμερα όμως είναι σύμβουλος επικοινωνίας. Λέξεις κλειδιά για την περίπτωσή της: Pop κουλτούρα, branding, storytelling, social media, internet, χρώματα, ιδέες, μόδα, μουσική, και όλα όσα βρίσκονται ανάμεσα τους. Δεν έχουμε ακόμη αποφασίσει αν είναι καλύτερη στα λόγια ή στις εικόνες, γιατί η παρουσία της αγκαλιάζει στο εκατό τοις εκατό και τα δύο. Ίσως για αυτό να πετυχαίνει σε κάθε πρότζεκτ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Margarita Gourgourini (@missgourgourini)

Είσαι μια μάστερ στο Branding, Online & Social Media Storytelling και εργάζεσαι ως σύμβουλος επικοινωνίας. Ωστόσο δεν ακολουθείς τα κλασικά στεγανά και τους κλασικούς διαφημιστικούς τρόπους για τους πελάτες σου. Έγινε συνειδητά, ή οδηγήθηκες από το ένστικτό σου;

Νομίζω πως όλοι οι επαγγελματίες οφείλουν να είναι ‘’μάστερ’’ στη δουλειά τους. Πως γίνεται αυτό; Λύνουν τα προβλήματα των πελατων τους, απαντούν στις ανάγκες τους, μετουσιώνοντας τη δική τους ιδιαιτερότητα, χαρακτηριστικά και δεξιοτητες πάνω σε κοινές προκλήσεις. Είμαι απόλυτα πεπεισμένη πως όλοι, μα όλοι, μπορούν να λύσουν ένα πρόβλημα. Ο τρόπος όμως που θα το κάνεις, πως θα το λύσεις, μπορεί να γίνει εντελώς μοναδικός.

Στην αρχή τίποτα από αυτά που έκανα δεν γινόταν συνειδητά. Νομίζω πως απλώς έχω το μικρόβιο της μόδας - αναγνωρίζω πολύ πιο πριν, πολύ πιο γρήγορα κάτι που έρχεται και άρπαζα όποια ευκαιρία ήταν κοντά σε αυτό. Έκανα πάμπολλα λάθη και κάθε φορά, διόρθωνα κάτι μικρό, καταλάβαινα καλύτερα ποια κατεύθυνση έπρεπε να πάρω. Σήμερα, απλά έχω περισσότερη γνώση πάνω στις δεξιότητες, την αντίληψη και τη γνώση μου και συνεχίζω να κάνω συνειδητά κάθε μέρα λιγότερο λάθος. Ας πούμε λοιπόν πως σήμερα κάνω λάθη με περισσότερη σιγουριά πως είναι το μόνο σωστό. Είναι η πυξίδα μας.

"Είμαι απόλυτα πεπεισμένη πως όλοι, μα όλοι, μπορούν να λύσουν ένα πρόβλημα. Ο τρόπος όμως που θα το κάνεις, πως θα το λύσεις, μπορεί να γίνει εντελώς μοναδικός"

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν έπρεπε να δώσεις μία καλή συμβουλή σε κάποια που ψάχνει το δρόμο της, ποια θα ήταν αυτή;

Α. Ξέρεις πολύ καλά ποιος είναι ο δρόμος σου. Υπάρχει εκεί, στα πρώτα χρόνια της ζωής σου, στα πράγματα που σε αποροφούσαν και παρακολουθούσες. Γύρνα σε εκείνο το σημείο και θα ανακαλύψεις πολλά.

Β. Καθώς μεγαλώνουμε, θα προσέξεις πως πολλοι με πολλους τρόπους προσπαθουν να σωπάσουν τη γυναίκα - λέγοντας μας πως μόνο αν είμαστε ευγνώμονες, πειθηνίες, άριστες μαθήτριες θα παρουμε επαίνους και θα πάμε μπροστά. Αγνόησε τους. Η πραγματική επαγγελματική ζωή δεν έχει καμία σχέση με αυτό, δεν είναι τάξη σχολείου. Διάβασε οτιδήποτε σε πορώνει, διάβασε με εμμονή και προσήλωση, ΜΗΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.

Γ. Αγνόησε το θόρυβο - μην προκαλείς θόρυβο. Αγνόησε τα κουτσομπολιά, τις φλυαρίες, αγνόησε τη κακεντρέχεια, την κριτική, τις ψευτοευγένειες, τις ‘’κοινωνικές υποχρεώσεις’’. Κάνε τα δικά σου, κάνε κάθε μέρα τη δουλειά σου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Margarita Gourgourini (@missgourgourini)

Ποια πιστεύεις ότι είναι η εξέλιξη του φεμινισμού και των γυναικείων δικαιωμάτων τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα; Διακρίνεις κάποια σημαντική απόσταση από τα προηγούμενα χρόνια;

Ναι, υπάρχει απόσταση. Δεν υπάρχει σημαντική απόσταση. Έχουμε πολύ, πάρα πολύ δρόμο ακόμα, έχω τεράστια εμπιστοσύνη, δέος και θαυμασμό στα νεα κορίτσια σημερα. Πιστεύω πως είναι απίθανές και η μόνη μου υποχρέωση είναι να τους περνώ όποια εμπειρία έχω, να τις προστατεύω όπου μπορώ και να τους μαθαίνω - όπου με παίρνει - όλο και περισσότερα.

Ποιο από τα χαρακτηριστικά σου πιστεύεις πως σε βοήθησε περισσότερο να εξελιχθείς και να φτάσεις μέχρι εδώ;

Πως δεν το βάζω κάτω. Ποτέ.

Ποιο ήταν το μεγαλύτερο εμπόδιο που βρήκες μπροστά σου ως τώρα;

Έχω μια εντυπωσιακή λίστα από συγκινητικά εμπόδια, αλλά μετά σκέφτομαι πως και μόνο το προνόμιο να έχω γεννηθεί σε χώρα του Δυτικού κόσμου, να είμαι υγιής, με δικαίωμα μόρφωσης, τροφής, αυτοδιάθεσης - είναι αρκετό για να μην έχω κανένα. Σταθερό εμπόδιο παραμένει πάντα ο ίδιος μου ο εαυτός.

"Αγνόησε τα κουτσομπολιά, τις φλυαρίες, αγνόησε τη κακεντρέχεια, την κριτική, τις ψευτοευγένειες, τις κοινωνικές υποχρεώσεις. Κάνε τα δικά σου, κάνε κάθε μέρα τη δουλειά σου"

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Margarita Gourgourini (@missgourgourini)

Έχει τύχει ποτέ να θελήσεις να παρατήσεις το στόχο σου; Tι σκέφτεσαι ή τι κάνεις, όταν νιώθεις πως δεν έχεις άλλες αντοχές;

Εννοείται, κάθε μήνα μου συμβαίνει αυτό - ειδικά τις μέρες που δεν έχω κοιμηθεί αρκετά. Οπότε το πρώτο πράγμα που κάνω, είναι να ρίξω έναν υπνάκο. Όταν ξυπνήσω, βλέπω ξανά το εμπόδιο - συνήθως είναι ο ίδιος μου ο εαυτός. Η ζωή από μόνη της δεν είναι καθόλου εύκολη, αντίθετα είναι πολύ δύσκολη. Η αλλαγή, τα σημαντικά πράγματα έρχονται όταν νιώθεις άβολα, όχι όταν τα ξέρεις όλα. Αν λοιπόν ζορίζομαι, ξέρω πως είναι καλό, πως κάτι αλλάζει. Ακόμα και αν επιδιώξεις να μην κανεις ποτε καμία αλλαγή - η ίδια η ζωή, δύσκολη και απαιτητική, θα στα φέρει μπροστά σου. Αποφασίζεις αν θα οδηγείς, ή θα ακολουθείς.

Τι σχέδια έχεις για το επόμενο διάστημα;

Πέρα από τακτικούς υπνάκους, να αγνοώ το θόρυβο, να κάνω κάθε μέρα τη δουλειά μου, να ελέγχω πάντα τις προθέσεις μου, να είμαι ειλικρινής, να θυμάμαι να μην με παίρνω πολύ στα σοβαρά, να βοηθώ όπου μπορώ, να πράττω βάσει των αξιών μου. Είναι ήδη υπεραρκετά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
14 / position1: 2882 / position2: 4085
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb