ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

7 «κρυφά» σημάδια που δείχνουν ότι έχεις υπερβολικό στρες και πώς να το αντιμετωπίσεις

Το μυαλό και το σώμα μας είναι συνδεδεμένα, και όταν το ένα υποφέρει, το άλλο ακολουθεί.
Γράφει η MATINA KONTOY
7 «κρυφά» σημάδια που δείχνουν ότι έχεις υπερβολικό στρες και πώς να το αντιμετωπίσεις
Φωτ. αρχείου / pexels

Όλοι ξέρουμε τη φράση “με έλουσε κρύος ιδρώτας”. Είναι μια φράση που δηλώνει ότι είμαστε αγχωμένοι και σε επιφυλακή. Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο σωματικό σύμπτωμα που μπορεί να μας προκαλέσει το αυξημένο στρες. Ποια είναι τα πιο κρυφά σημάδια του στρες, που συνήθως δεν τους δίνουμε σημασία;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πονοκέφαλος

Οι πονοκέφαλοι μπορεί να είναι σημάδι του στρες πολλές φορές. Σε συνδυασμό με τα αισθήματα ανησυχίας και φόβου για το μέλλον, οι πονοκέφαλοι γίνονται ακόμα χειρότεροι. Πώς μπορείς να εντοπίσεις αυτά που σου προκαλούν πονοκέφαλο ώστε να τα αντιμετωπίσεις; Διάβασε αυτό.

Μυϊκοί πόνοι

Η συνεχής αίσθηση ότι πρέπει να είσαι σε επιφυλακή για κάτι που φοβάσαι ότι θα συμβεί, μπορεί να προκαλέσει μυϊκούς πόνους. Δεν είναι υπερβολή όταν λέμε πως κάποιος είναι “σφιγμένος”, είναι κυριολεξία. Αν θέλεις να το αντιμετωπίσεις, αυτό ίσως σε βοηθήσει.

Ευερεθιστότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αυξημένο στρες μπορεί να σε οδηγήσει εκτός ορίων και βεβαίως ο εκνευρισμός και οι φωνές μπορεί να είναι ένας τρόπος για να ξεσπάσεις και να εκτονωθείς. Πριν οδηγηθείς όμως σε ένα ξέσπασμα που μπορεί να μετανιώσεις, δες εδώ ένα τρόπο για να εκφράζεις τα συναισθήματά σου πιο δημιουργικά.

Προβλήματα στη συγκέντρωση

Το στρες μπορεί να κάνει τη συγκέντρωση πολύ δύσκολη και με τη σειρά της η έλλειψη συγκέντρωσης προκαλεί αδυναμία επίτευξης των στόχων μας, που με τη σειρά της προκαλεί ακόμα περισσότερο στρες. Τι να κάνεις για να σπάσει ο αυτός ο φαύλος κύκλος; Διάβασε αυτό!

Κακή ποιότητα ύπνου

Είτε κοιμάσαι πολύ, είτε αντιμετωπίζεις δυσκολίες στο να κοιμηθείς τα βράδια, ίσως αποτελεί σημάδι ότι έχεις συσσωρεύσει αρκετό στρες μέσα σου. Για αυτό είναι σημαντικό πριν τον ύπνο να χαλαρώνεις το μυαλό σου με διάφορες τεχνικές όπως είναι ο διαλογισμός, ώστε να αποφορτίζεται. Επίσης, μπορείς να δοκιμάσεις αυτό.

Έλλειψη υπομονής

Πολλές φορές τα στρεσαρισμένα άτομα, δεν έχουν αρκετή υπομονή και ξεσπούν με το παραμικρό. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα αλλά και στις σχέση σου με τους άλλους ανθρώπους. Φρόντισε, λοιπόν, να μη «πληρώνουν» άλλοι το δικό σου άγχος, βρίσκοντας την πραγματική αιτία των προβλημάτων σου. Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει. 

Αισθήματα αδιαφορίας

Τα αισθήματα αδιαφορίας και απόσχισης από την πραγματικότητα είναι ένα πιθανό σημάδι αυξημένου άγχους και κακής διαχείρισης. Επίσης, μπορεί να είναι σημάδι σοβαρής διαταραχής, όπως το μετατραυματικό στρες. Δες εδώ και εδώ μερικά tips που μπορούν να σε βοηθήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
7 / position1: 33 / position2: 887
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb