ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Αυτό είναι το ψυχολογικό τρικ για να μειώσεις άμεσα το άγχος

Κι όμως, μπορείς να επιβληθείς στις αρνητικές σκέψεις σου για να αισθανθείς καλύτερα!
Γράφει η MATINA KONTOY
Αυτό είναι το ψυχολογικό τρικ για να μειώσεις άμεσα το άγχος
Φωτ. αρχείου / envato

Όλοι μας, κατά περιόδους, βιώνουμε έντονο άγχος, λόγω των προσωπικών και επαγγελματικών υποχρεώσεών μας – το τελευταίο διάστημα, ακόμη και λόγω της επικαιρότητας. Προκειμένου, λοιπόν, να μην αφήνουμε το άγχος να επηρεάζει την καθημερινότητά μας, είναι σημαντικό να έχουμε στη «φαρέτρα» μας τεχνικές για την αντιμετώπισή του, οι οποίες όσο απλές κι αν φαίνονται εκ πρώτης όψεως, μπορούν πραγματικά να κάνουν τη διαφορά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μέθοδος της εστιασμένης χαλάρωσης είναι αυτή που μπορεί να σε βοηθήσει να διαχειριστείς μία αγχώδη κατάσταση.

Απομονώσου για λίγα λεπτά σε ένα ήσυχο μέρος.

Στη συνέχεια φαντάσου τον εαυτό σου σε ένα “χώρο της ευτυχίας”, π.χ. καθισμένο σε μια παραλία, ακούγοντας τα κύματα, μυρίζοντας τη θάλασσα και νιώθοντας τη ζεστή άμμο κάτω από τα πόδια σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σκέψου όλες τις αισθητικές εμπειρίες που έζησες σε αυτό το μέρος και επίτρεψε στον εαυτό σου να νιώσεις ότι πραγματικά είσαι εκεί. Μετά από μερικά λεπτά, άνοιξε τα μάτια σου και επίστρεψε στην παρούσα στιγμή.

Μην ξεχνάς ότι το σώμα ακούει το μυαλό μας και καθοδηγείται από αυτό. Η καρδιακή λειτουργία π.χ. επηρεάζεται από το πως νιώθεις και φυσικά επηρεάζει την αρτηριακή πίεση. Αυτό είναι ένα μικρό παράδειγμα για να κατανοήσεις πως το σώμα συν - λειτουργεί με τις σκέψεις και επηρεάζεται από αυτές. 

Αν εστιάσεις όμως την προσοχή σου σε ένα ευχάριστο ιδεατό σενάριο, τότε θα καταφέρεις να επιφέρεις την ηρεμία, σε νου και σώμα και να νιώσεις χαλάρωση. 

Όταν το μυαλό είναι ήρεμο μπορείς να διαχειριστείς καλύτερα τις αγχογόνες καταστάσεις, να κατακερματίσεις τις φοβίες και να απομακρύνεις το ψυχικό, συναισθηματικό και σωματικό στρες.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει μέθοδος της εστιασμένης χαλάρωσης είναι ικανή να επηρεάσει σημαντικά την ψυχική υγεία, την ευημερία και την ποιότητα ζωής συνολικά με πολλαπλά οφέλη.

Μία ακόμα τεχνική διαχείρισης άγχους και αρνητικών συναισθημάτων μπορείς να βρεις εδώ.

Δοκίμασέ τες επόμενη φορά που θα αισθανθείς το άγχος να σε κυριεύει!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
9 / position1: 132 / position2: 400
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb