ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 συνήθειες self ‑ love που κάθε γυναίκα αξίζει να υιοθετήσει

Ακολουθείς κάποια από αυτές ή μήπως ήρθε η ώρα να το κάνεις;
Γράφει η MATINA KONTOY
5 συνήθειες self ‑ love που κάθε γυναίκα αξίζει να υιοθετήσει
Photo by kolomietsolena (www.envato.com)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άκουσε τον εαυτό σου

Ιστορικά οι γυναίκες έχουν κάνει μεγάλο αγώνα για να μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα τον τρόπο ζωής τους, ενώ σε πολλούς πολιτισμούς εξακολουθούν να στερούνται ακόμη αυτό το δικαίωμα.
Για αυτό, το να ακούς τις δικές σου επιθυμίες είναι η πιο σημαντική συνήθεια αγάπης προς τον εαυτό σου. Είτε είναι να επιλέξεις την καριέρα σου, έναν σύντροφο ή ακόμα και τι θα φορέσεις, είναι σημαντικό να συνδεθείς με τις δικές σου και μόνο επιθυμίες.

Photo by YuriArcursPeopleimages (www.envato.com)

Επίτρεψε στον εαυτό σου να είναι ευτυχισμένος

Πολλές γυναίκες παραμένουν σε δυστυχισμένες σχέσεις και δε συνειδητοποιούν ότι η πόρτα είναι ανοιχτή για να φύγουν. Για αυτό λοιπόν πρέπει να κάνεις αυτό το βήμα προς την κατάκτηση της αυτοεκτίμησής σου, στη σχέση με έναν ακατάλληλο σύντροφό, σε μία φιλία που δε σε κάνει να νιώθεις όμορφα, σε μία δουλειά που δε νιώθεις δημιουργικότητα ή ακόμα και σε σχέσεις με οικογενειακά πρόσωπα που σε πληγώνουν και σε φθείρουν. Στο χέρι σου είναι να καλύψεις τις δικές σου ανάγκες και να ζήσεις τη ζωή των ονείρων σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Photo by IrynaKhabliuk (www.envato.com)

Ανάλαβε την ευθύνη της ζωής σου

Σκέφτεσαι συνέχεια πως ό,τι αρνητικό σου συμβαίνει δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ; Αν εστιάζεις μόνο στα αρνητικά θα είναι αδύνατον να δεις τα όμορφα πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή σου. Αντί για αυτό, δοκίμασε να εξετάζεις τις καταστάσεις που δεν εξελίσσονται όπως σχεδίαζες και δες τι μπορείς να μάθεις από αυτές. Υπάρχει κάτι που θα μπορούσες να κάνεις διαφορετικά; Τι μπορεί να σε διδάξει και πώς μπορεί να σε εξελίξει σαν άτομο αυτό που σου συμβαίνει;

 

Photo by tehhydina (www.envato.com)

Δούλεψε με τον εαυτό σου

Είναι πάντα σκόπιμο να στοχεύεις ψηλά, να δουλεύεις με τον εαυτό σου, με υπομονή και αφοσίωση για τα πάθη σου, τα όνειρά σου και να επιμένεις σε αυτά, ακόμα και αν προκύπτουν δυσκολίες. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να δημιουργήσεις μία χαρούμενη ζωή που σε γεμίζει και σε ικανοποιεί. Μην ξεχνάς ότι οι συνήθειες αγάπης για τον εαυτό μας είναι σπόροι που φυτεύουμε για τη μελλοντική μας ευτυχία. Όπου υπάρχει αγάπη, υπάρχει ευτυχία και όπου υπάρχουν καλές συνήθειες, υπάρχει ελπίδα.

 

Photo by adamov_d (www.envato.com)

Να είσαι παρούσα στην κάθε σου στιγμή

Στην καθημερινότητά μας συμβαίνουν πάντα τόσα πολλά ταυτόχρονα που μας τραβούν την προσοχή. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας απορροφούν, ενώ πολλές φορές μπορεί να χαθούμε τόσο πολύ στις σκέψεις και τα συναισθήματά μας που ξεχνάμε να παρατηρήσουμε οτιδήποτε άλλο. Έτσι μπορεί να είμαστε πολύ αποσπασμένοι για να δούμε όλα τα καλά και τα θαύματα που μπορεί να συμβούν εκείνη τη στιγμή. 
Αφιέρωσε ένα λεπτό στη σωστή αναπνοή και επικεντρώσου σε αυτό που συμβαίνει ακριβώς μπροστά σου. Παρατήρησε τι ακούς, τι βλέπεις και πώς νιώθεις εκείνη τη στιγμή και προσπάθησε να μείνεις εκεί όσο περισσότερο μπορείς. Αφιερώνοντας λίγα λεπτά μέσα στη μέρα σε αυτή την άσκηση, μπορεί να αποδειχθούν πολύ ευεργετικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
9 / position1: 42 / position2: 1454
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb