ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Scent‑scaping: Μάθε τα πάντα για το life hack που ενισχύει την παραγωγικότητα!

Δοκίμασε αυτές τις μυρωδιές για καλύτερη συγκέντρωση στο εργασιακό περιβάλλον!
Γράφει η MATINA KONTOY
Scent‑scaping: Μάθε τα πάντα για το life hack που ενισχύει την παραγωγικότητα!
Φωτ. αρχείου / pexels

Σίγουρα έχεις μπει σε ένα κατάστημα του οποίου η μυρωδιά σε χαλαρώνει και σου ανεβάζει τη διάθεση. Ή όταν πηγαίνεις στην κουζίνα την ώρα που μαγειρεύουν το αγαπημένο σου φαγητό και η υπέροχη μυρωδιά σου ανοίγει την όρεξη. Ή όταν στο τέλος της ημέρας χρησιμοποιείς κρέμες σώματος με βανίλια και πουδρώδη αρώματα που σε βάζουν σε mood χαλάρωσης και ύπνου. Αυτό λοιπόν, ονομάζεται scent-scaping!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το scent-scaping είναι η νέα τάση εσωτερικής διακόσμησης που χρησιμοποιεί διαφορετικές εσάνς αρώματος σε κάθε ζώνη του σπιτιού ή του εργασιακού χώρου, προκειμένου να δημιουργηθεί ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Επιλέγοντας τα σωστά αρώματα για κάθε δωμάτιο, μπορείς να βελτιώσεις την ευεξία, την παραγωγικότητα αλλά και τη διάθεσή σου!

Στο σπίτι οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αρωματικά sticks, κεριά και αρώματα που μπορούν να μας χαλαρώσουν. Τι γίνεται όμως με τον εργασιακό χώρο; Τα περισσότερα γραφεία έχουν μία «νότα» από χαλασμένο καφέ, μία υπόνοια φωτοτυπικού τόνερ και μία «εσάνς» άγχους. Εφόσον οι μυρωδιές μπορούν να επηρεάσουν άμεσα τη διάθεση μας, όπως καταλαβαίνεις, είναι παράδοξο που δε δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή στη μυρωδιά του γραφείου μας.

Στην Ιαπωνία δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο να χρησιμοποιούν αρώματα για να αναζωογονήσουν και να χαλαρώσουν τους υπαλλήλους, ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Μία μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε ιαπωνική εταιρεία αρωματοποιΐας έδειξε πως τα ορθογραφικά λάθη μειώνονταν περισσότερο από 50% όταν ο χώρος είχε άρωμα… λεμονιού! Ακολούθησε το πρότυπο των ιαπωνικών γραφείων και υπηρεσιών. Ποιο είναι αυτό; Αρωμάτισε τον επαγγελματικό σου χώρο!

Πριν αρχίσεις όμως να ρίχνεις όλο το πανάκριβο και αγαπημένο σου άρωμα στο χώρο, διάβασε ποια αρώματα είναι εκείνα, που θα σου χαρίσουν συγκέντρωση, ηρεμία και παραγωγικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είτε δουλεύεις από το σπίτι είτε από το γραφείο, δοκίμασε αυτά τα αρώματα – «κλειδιά» και δες την παραγωγικότητά σου να ανεβαίνει:

Λεβάντα

Το αγαπημένο αυτό άνθος με το υπέροχο χρώμα έχει ακόμα ένα θετικό στοιχείο: το άρωμά του ανακουφίζει από το άγχος και το στρες.

Γιασεμί

Την υπέροχη ευωδιά του την έχεις μυρίσει σίγουρα. Το ήξερες όμως ότι μπορεί να σε ηρεμήσει από την ένταση και τα νεύρα σε μία δύσκολη στιγμή;

Εσπεριδοειδή

Η μυρωδιά ενός φρεσκοκομμένου εσπεριδοειδούς είναι τόσο τονωτική και δροσιστική. Για αυτό δοκίμασε γκρέιπ φρουτ, το οποίο πολεμά την πνευματική εξάντληση, λεμόνι το οποίο αναζωογονεί τη διάθεση και πορτοκάλι που μειώνει το στρες.

Μέντα

Η μέντα, αυτό το τόσο απλό φυτό, χαρίζει ανανέωση και φρεσκάδα, ενώ λέγεται πως τονώνει το μυαλό και βοηθά στη συγκέντρωση.

Δεντρολίβανο

Το δεντρολίβανο που σίγουρα έχεις χρησιμοποιήσει στη μαγειρική, το γνώριζες πως βοηθά στην καθαρή σκέψη και βελτιώνει τη μνήμη;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
19 / position1: 764 / position2: 1386
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb