BED TALK

«Είμαι σeξοθεραπεύτρια και αυτές είναι οι 3 πιο συχνές ερωτήσεις που μου κάνουν τα ζευγάρια»

Τι ζητούν τα ζευγάρια σε μια συνεδρία σeξουαλικής θεραπείας;
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
«Είμαι σeξοθεραπεύτρια και αυτές είναι οι 3 πιο συχνές ερωτήσεις που μου κάνουν τα ζευγάρια»

H σeξουαλική θεραπεία (μια μορφή θεραπείας ομιλίας που εστιάζει σε σeξουαλικές ανησυχίες και δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να εμβαθύνουν τη σεξουαλική τους σχέση. H Shamyra Howard, σeξολόγος, αδειούχος κλινική κοινωνική λειτουργός αποκαλύπτει τις κορυφαίες ερωτήσεις που της κάνουν τα ζευγάρια.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ;

«Ένα από τα κύρια ζητήματα που αναφέρουν τα ζευγάρια είναι τα προβλήματα επικοινωνίας. Η επαφή συνήθως ξεκινά από τον σύντροφο που αισθάνεται ότι επηρεάζεται περισσότερο από τα αντιληπτά ζητήματα επικοινωνίας. Η θεραπεία συνήθως συνίσταται στο να μάθει το ζευγάρι τη συναισθηματική νοημοσύνη και τα στυλ επικοινωνίας του άλλου».

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΟΣΟ ΣΕΞ ΟΣΟ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΥ;
«Αυτή η ερώτηση τίθεται συνήθως επειδή ένας σύντροφος αισθάνεται ένοχος για απόρριψη. Ο απορριφθείς σύντροφος συχνά αισθάνεται ανεπαρκής λόγω της απόρριψης. Ωστόσο, στη θεραπεία, τα ζευγάρια ανακουφίζονται όταν μαθαίνουν ότι η αναντιστοιχία της λίμπιντο τους δεν είναι κανένα από τα λάθη τους και ανακαλύπτουν τρόπους να συμμετέχουν σε αμοιβαία ευχάριστες σεξουαλικές εμπειρίες».

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΡΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟPΓΑSMO;
«Πάνω από το 80% των γυναικών σε ετεροφυλόφιλες σχέσεις δεν βιώνουν opγασμό με τον σύντροφό τους κατά τη διάρκεια του σeξ. Αυτό το φαινόμενο αναφέρεται ως χάσμα οpγασμού/απόλαυσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
3 / position1: 99 / position2: 887
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb