ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΟΥ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Συντήρηση κιλών: Πως να διατηρήσεις το επιθυμητό σου βάρος

Ποιος είναι ο δρόμος για μια σταθερή σιλουέτα
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Συντήρηση κιλών: Πως να διατηρήσεις το επιθυμητό σου βάρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έκανες την δίαιτα σου, έφτασες στα κιλά που ήθελες και τώρα πρέπει να μπεις σε μια καθημερινότητα συντήρησης ώστε να μείνεις στο βάρος που θέλεις. Πως θα γίνει όμως αυτό;

Αρχικά, το μέγιστο λάθος που κάνουν όλοι όσοι έχουν χάσει κιλά μετά τη δίαιτα είναι να επιβραβεύουν τον εαυτό τους με φαγητό. Και όμως, είναι η χειρότερη κίνηση που θα μπορούσατε να κάνετε. Αυτό που πρέπει πρώτα από όλα να κάνει κάποιος που έχασε περιττό βάρος είναι να σεβαστεί τον κόπο και την προσπάθεια που έκανε για να εκπληρώσει τον στόχο του.

Ξεκίνα με το να βάλεις έναν νέο στόχο κανονίζοντας την ημέρα που θα ζυγίζεσαι και ποια θέλεις να είναι τα κιλά σου. Σημείωσε αυτά τα στοιχεία, ώστε να τα βλέπεις και να μένεις συνεπής στην προσπάθεια σου. Μπορείς ακόμα και να την καταγράφεις καθημερινά σε ένα ημερολόγιο. Όλο αυτό αφορά στο να ορίζεις εσύ το βάρος που θέλεις να διατηρήσεις.

Επίσης, δες ποια κομμάτια της διατροφής ή ποιο είδος γυμναστικής σου ταίριαξαν καλύτερα κατά τη διάρκεια που έχανες τα κιλά και προσπάθησε να τα βάλεις στην καθημερινότητα σου. Π.χ. μπορεί να συνήθησες να τρως πολύ σαλάτα ή φρούτα μέσα στη μέρα σου. Το να βλέπεις τι είναι καλό για τον οργανισμό σου και να το βάζεις στην ρουτίνα σου, είναι ένα μεγάλο δώρο για τον εαυτό σου. Άλλωστε το θέμα είναι να μην γυρίσεις στην κατάσταση πριν την δίαιτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άλλο ένα γεγονός που θα πρέπει να έχεις κατά νου, είναι οι στιγμές που κατά τη διάρκεια της δίαιτας ένιωθες ότι λυγίζεις. Κράτα τις στο μυαλό σου και οργανώσου ώστε να τις αντιμετωπίσεις μελλοντικά με ψυχραιμία.

Τέλος, συνέχισε να πίνεις πολύ νερό, να έχεις μικρά γεύματα μέσα στην ημέρα σου και όσο μπορείς να ασκείσαι. Ακόμα και λίγο περπάτημα καθημερινά θα κάνει τη δουλειά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
4 / position1: 532 / position2: 1332
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb