ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

10 σοβαρά μαθήματα της ζωής που όλοι θα πάρουμε κάποια στιγμή

Τα γνώριζες;
Γράφει η MATINA KONTOY
10 σοβαρά μαθήματα της ζωής που όλοι θα πάρουμε κάποια στιγμή
Φωτ. αρχείου / pexels

Όσο περνούν τα χρόνια, το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι μας θα μάθουμε πολλές αλήθειες, ακόμα και με σκληρό τρόπο. Δε γίνεται κάποιος να προχωρήσει χωρίς να πάρει κάποια μαθήματα στην προσωπική του πορεία. Ποια είναι αυτά τα μαθήματα ζωής που αργά ή γρήγορα όλοι θα πάρουμε κάποια στιγμή;

Η σημασία του να κρατάμε το λόγο μας

Η εργασιακή ηθική αλλά και η ηθική γενικότερα απαιτεί την ειλικρίνεια στην καθημερινότητά μας. Όταν δίνουμε τον λόγο μας σε κάποιον και τον κρατάμε, αυτό είναι που θα θυμάται από εμάς. Αν δεν κρατήσεις τον λόγο σου θα σε θυμάται κάποιος για πολύ διαφορετικούς λόγους και η ζωή σίγουρα στο μέλλον θα σου θυμίσει αυτή σου την επιλογή.

Δε γίνεται να τα ξέρουμε όλα

Ο Σωκράτης έλεγε “γνωρίζω ένα πράγμα: ότι δεν ξέρω τίποτα” και η φράση αυτή έχει μείνει στην ιστορία ως η φράση απόλυτης σοφίας. Όταν είμαστε μικροί νομίζουμε ότι τα έχουμε ανακαλύψει όλα αλλά σε κάποιο σημείο όλοι καταλαβαίνουμε πως αυτό δεν ισχύει. Τα μαθήματα της ζωής έρχονται το ένα μετά το άλλο για να μας δείξουν πως συνεχώς τα πράγματα αλλάζουν και πρέπει να είμαστε εκεί και να προσαρμοζόμαστε με ανοιχτή καρδιά και μυαλό.

Η σημασία του να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, αντιμετωπίζοντας την πραγματικότητα

Είναι εύκολο να κάνουμε ευχές, να ονειρευόμαστε και να έχουμε τη φαντασία μας να δουλεύει συνέχεια, όταν είμαστε παιδιά. Μεγαλώνοντας πρέπει αναγκαστικά να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα και να δράσουμε. Άλλωστε τα καλά πράγματα δεν έρχονται μόνο αν τα ευχόμαστε αλλά αν τα κυνηγήσουμε.

Αυθεντικότητα

Κανείς δεν έκανε τεράστια επιτυχία μιμούμενος κάποιον άλλον. Όταν είσαι follower στις συνήθειες, τη ρουτίνα και τις επιλογές κάποιου άλλου γίνεσαι κλώνος και όλα όσα κάνουν τον άλλο επιτυχημένο ή μοναδικό μπορεί να μην είναι κατάλληλα για τη δική σου ζωή. Το να είσαι αυθεντικός είναι μέσα στα σημαντικά μαθήματα της ζωής που πρέπει να το συνειδητοποιήσεις γρήγορα.

Καλύτερα να ακούμε πρώτα και μετά να μιλάμε

Στη σημερινή εποχή οι άνθρωποι περνάμε περισσότερο χρόνο από ποτέ να μιλάμε, να στέλνουμε μηνύματα και να κάνουμε post στα social media. Τις περισσότερες φορές αυτό συμβαίνει γιατί επιζητούμε την προσοχή, θέλουμε να νιώσουμε καλύτερα για τον εαυτό μας ή να ασχοληθούμε με κάτι ανούσιο και όχι με τα πραγματικά μας προβλήματα. Έτσι όμως δεν καταφέρνουμε και πολλά. Ένα πολύ σημαντικό μάθημα ζωής είναι να ακούμε περισσότερο παρά να μιλάμε και μπορεί να μας βοηθήσει πάρα πολύ, αν το συνειδητοποιήσουμε εγκαίρως.

Η σημασία της ξεκούρασης

Όταν όλοι τρέχουν σαν τρελοί να κάνουν πράγματα για τα οποία δε φτάνει το 24ωρο, εσύ πρέπει να μάθεις να βάζεις προτεραιότητες και έτσι να τα κάνεις όλα και λιγότερα ταυτόχρονα. Με τη φρενίτιδα αυτή να μας έχει κάνει να ζούμε για να δουλεύουμε υπάρχει τεράστια αύξηση των ψυχικών νοσημάτων. Κάνε λιγότερα κάνοντας αυτά που πραγματικά σου αρέσουν. Δώσε σημασία στην ουσιαστική ξεκούραση πνεύματος και σώματος και θα δες μεγάλη διαφορά στη συνολική σου εικόνα. Αυτό το άρθρο θα σε βοηθήσει να καταλάβεις περισσότερα πράγματα για την ουσιαστική ξεκούραση.

Ρίσκαρε

Από ψυχολογικής άποψης, οι φόβοι μας προφυλάσσουν από το να βλάψουμε τη σωματική μας ακεραιότητα. Κάποιες φορές όμως πρέπει να πάρουμε και ρίσκα στην προσωπική και επαγγελματική μας ζωή. Αν μας δίνονταν όλα με ευκολία δε θα τα ευχαριστιόμασταν με τον ίδιο τρόπο. Σίγουρα κάτι που φτιάχνουμε οι ίδιοι από την αρχή το απολαμβάνουμε περισσότερο από κάτι που μας δίνεται έτοιμο. Βγες από το comfort zone σου και ανακάλυψε πόσο όμορφη είναι η ζωή όταν τη χτίζεις με τις επιλογές που επιτάσσει η ψυχή σου. Διάβασε και αυτό.

Να βρίσκουμε την κατάλληλη στιγμή για δράση

Υπάρχουν στιγμές για να αναλάβεις δράση και άλλες για να παρατηρήσεις και να μάθεις. Στα μαθήματα της ζωής είναι να αντιλαμβάνεσαι τη σωστή στιγμή για να κάνεις κάτι και την κατάλληλη στιγμή για να παίρνεις αποφάσεις.

Η επιτυχία δεν κάνει πάντα καλό

Η ζωή έχει τον τρόπο της να θυμίζει στους ανθρώπους πότε η επιτυχία είναι ο εχθρός. Πολλοί επιτυχημένοι άνθρωποι αναπτύσσουν ύβρη και υπερβολική αλαζονεία. Το γεγονός αυτό κρύβει από αυτούς τους ανθρώπους σημαντικά πράγματα που πρέπει να διακρίνουν όπως επίσης και ανταγωνιστές που καραδοκούν. Ο καλός χαρακτήρας παίζει ρόλο για να νοιαζόμαστε για ότι είναι πιο κάτω από την επιτυχία μας.

Δώσε προσοχή στις αποφάσεις σου

Το μόνο πράγμα στο οποίο έχουμε πραγματικά τον έλεγχο είναι οι δικές μας αποφάσεις. Αν οι αποφάσεις μας δεν είναι καλές τότε τα μαθήματα της ζωής θα μας το δείξουν. Οι καλές αποφάσεις και επιλογές είναι αυτές που μετράνε πραγματικά στη ζωή μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
19 / position1: 58 / position2: 457
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb