
Τρεισήμισι χρόνια μετά το άνοιγμά του, το THE DOLLI at Acropolis της Grecotel μπαίνει στα 100 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου, σύμφωνα με τα Travel + Leisure World's Best Awards 2026.
Τρεισήμισι χρόνια μετά το άνοιγμά του, το THE DOLLI at Acropolis κατακτά τη σημαντικότερη διάκριση της μέχρι τώρα διαδρομής του. Στα Travel + Leisure World's Best Awards 2026, το ξενοδοχείο της Grecotel στην οδό Μητροπόλεως αναδείχθηκε No 1 City Hotel στην Αθήνα με βαθμολογία 98/100 — την υψηλότερη ελληνική επίδοση σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία.
Παράλληλα, κατέλαβε την 5η θέση στην Ευρώπη και εισήλθε στη λίστα με τα 100 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα World's Best Awards βασίζονται στις ψήφους των αναγνωστών του Travel + Leisure, ενός από τους σημαντικότερους ταξιδιωτικούς τίτλους στις ΗΠΑ — αγοράς που αποτελεί τα τελευταία χρόνια μία από τις υψηλότερης δαπάνης για τον τουρισμό πόλης στην Ελλάδα.

Από το Μέγαρο Καλλιμασιώτη στο παγκόσμιο top 100
Πίσω από τη διάκριση κρύβεται μια επένδυση με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Το THE DOLLI στεγάζεται στο διατηρητέο Μέγαρο Καλλιμασιώτη του 1925, έργο του αρχιτέκτονα Ανδρέα Κριεζή — του ίδιου που σχεδίασε το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων. Η αποκατάστασή του κράτησε επτά χρόνια, υπό την εποπτεία της διευθύνουσας συμβούλου του Ομίλου Grecotel, Μαρί Δασκαλαντωνάκη, πριν το ιστορικό μέγαρο ανοίξει ξανά τις πόρτες του τον Ιανουάριο του 2023.
Το αποτέλεσμα ήταν ένα ξενοδοχείο που απέφυγε συνειδητά τη λογική της αλυσίδας: δωμάτια, σουίτες και pieds-à-terre με διαφορετική ταυτότητα το καθένα, το rooftop εστιατόριο DOLLI·S και μια infinity pool που έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα του αθηναϊκού luxury hospitality.



«Η ανάδειξη του THE DOLLI ως No 1 City Hotel in Athens από τους αναγνώστες του Travel + Leisure είναι μια εξαιρετικά συγκινητική τιμή, ακριβώς επειδή προέρχεται από τους επισκέπτες μας», δήλωσε η κ. Δασκαλαντωνάκη. «Από την πρώτη στιγμή, στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα Hotel to Live, έναν τόπο με ψυχή, χαρακτήρα και αυθεντική αίσθηση φιλοξενίας, που να συνδέει τον επισκέπτη με την Αθήνα με τρόπο ουσιαστικό και προσωπικό».
Μια συλλογή διακρίσεων σε χρόνο ρεκόρ
Η φετινή πρωτιά προστίθεται σε ένα ήδη εντυπωσιακό παλμαρέ. Το THE DOLLI είναι το πρώτο και μοναδικό κτίριο στην Ελλάδα που έχει τιμηθεί με το Prix Versailles στην κατηγορία The Most Beautiful Hotels in the World, ενώ έχει αποσπάσει δύο MICHELIN Keys στον πρώτο οδηγό MICHELIN Key for Hotels το 2025. Στη λίστα προστίθενται η ένταξη στα Tatler 101 Best Hotels in the World 2025, η υποψηφιότητα στα Condé Nast Traveller Readers' Choice Awards 2026 και η θέση του ως finalist για το Virtuoso Best Brand Award.
Ήδη από τους πρώτους οκτώ μήνες λειτουργίας του, το Condé Nast Traveller το είχε αναδείξει καλύτερο ξενοδοχείο στην Ελλάδα. Η διάκριση δεν αποτελεί μόνο επιτυχία ενός ξενοδοχείου — αποτελεί και ένδειξη ότι τα ελληνικά luxury brands μπορούν πλέον να ανταγωνίζονται ισότιμα τις μεγαλύτερες διεθνείς υπογραφές της φιλοξενίας, χωρίς να στηρίζονται σε κάποιο παγκόσμιο δίκτυο.

The Dolli at Acropolis, Μητροπόλεως 49, Αθήνα — www.thedolli.com



