FITNESS

Τα 4 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις αν θες να είσαι σε φόρμα

Είναι εύκολα, αν το θες
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Τα 4 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις αν θες να είσαι σε φόρμα
@raeannlangas

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά την υγεία και τη φυσική κατάσταση, η προσθήκη νέων συνηθειών στην πολυάσχολη ζωή σας μπορεί να είναι μια πραγματική πρόκληση. Είτε προσπαθείτε να ισορροπήσετε τις καλοκαιρινές προσκλήσεις γάμου και τις διακοπές σας είτε απλά θέλετε να απολαύσετε τον ήλιο με φίλους, το καλοκαίρι μπορεί να είναι μια από τις πιο busy περιόδους του χρόνου.

Για όσους από εμάς έχουν βάλει στόχους φέτος να είναι πιο υγιείς, είναι πολύ πιο ρεαλιστικό να δεσμευτούμε να αφήσουμε πίσω ορισμένες συνήθειες πριν υιοθετήσουμε νέες. Τα καλά νέα είναι ότι μερικές φορές, το να αποκτήσετε την καλύτερη φόρμα της ζωής σας αφορά λιγότερο το τι πρέπει να κάνετε και περισσότερο το τι δεν πρέπει να κάνετε.

Ξενύχτια

Μερικές φορές, δεν μπορείς παρά να λιώσεις παρέα με το Netflix, αλλά το να θυσιάζεις τον ύπνο για να δεις «ένα ακόμη επεισόδιο» θα επηρεάσει το σώμα σου πολύ μετά την έναρξη των τίτλων. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να προκαλέσει περιττές λιγούρες, να επηρεάσει αρνητικά τον μεταβολισμό, να αυξήσει το άγχος και να σας κάνει να αισθάνεστε λιγότερο κίνητρο για να κουνήσετε το σώμα σας την επόμενη μέρα ακόμη κι από τον καναπέ στο μπαλκόνι. Για να δώσετε προτεραιότητα στον ύπνο, δοκιμάστε να καθιερώσετε μια ρουτίνα πριν τον ύπνο, όπως να πιείτε ένα φλιτζάνι τσάι ή να διαβάσετε ένα βιβλίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλκοόλ

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία σας με πολλούς τρόπους. Το αλκοόλ αφυδατώνει και ενισχύει τη λαχτάρα για μεταμεσονύχτια σάντουιτς και πίτσες και σουβλάκια μετά από μια βραδινή έξοδο. Αν ζεις για ένα Aperol spritz, πιες ένα, και φτιάξε όρια γύρω από το ποτό όπως να περιορίσεις το αλκοόλ στα Σαββατοκύριακα ή να σταματήσεις μετά από δύο ποτά.

Τι τρως εκεί; 

Είτε το αποκαλεί κανείς «σνακ» είτε «πρόχειρο φαγητό», πιθανότατα γνωρίζετε ήδη ότι τα επεξεργασμένα τρόφιμα πρέπει να είναι μια απόλαυση που απολαμβάνετε περιστασιακά! Αν κάθε γεύμα βασίζεται σε κάτι επεξεργασμένο, κατεψυγμένο ή με μια λίστα συστατικών γεμάτη λέξεις που δεν μπορείτε να προφέρετε, θα μπορούσατε πιθανώς να αντέξετε οικονομικά να προσθέσετε λίγο περισσότερα λαχανικά, υγιή λίπη και καθαρή πρωτεΐνη στα γεύματά σας. 

Τεμπελιά

Εάν θέλετε πραγματικά να βάλετε σε FFW τον χρόνο για να γίνετε πιο fit, προσθέστε κίνηση όπου και όποτε μπορείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σε τελική ανάλυση, η πραγματική υγεία δεν είναι να εφαρμόζεις σε μια έντονη προπόνηση 60 λεπτών - είναι απλώς να ζεις λιγότερο καθιστική ζωή. Ανεβείτε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ, ενσωματώστε διαλείμματα κίνησης στην εργάσιμη ημέρα σας (πηγαίνετε για μια βόλτα ή κάνετε 10 push-ups) και περπατήστε!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
8 / position1: 696 / position2: 1318
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb