ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ENTERTAINMENT

Disney: Για πρώτη φορά στα χρονικά επιλέγει γυναίκα επικεφαλής

H Susan Arnold θα είναι η διευθύντρια του κολλοσού από εδώ και πέρα
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Disney: Για πρώτη φορά στα χρονικά επιλέγει γυναίκα επικεφαλής
Photo via Tribune Content Agency

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Walt Disney εξέλεξε μια γυναίκα πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της για πρώτη φορά στα 98 χρόνια ιστορίας του γίγαντα της ψυχαγωγίας.

Η Susan Arnold, η οποία είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Disney για 14 χρόνια, θα διαδεχθεί τον Bob Iger στο τέλος του τρέχοντος έτους. Ήταν πρώην στέλεχος της παγκόσμιας επενδυτικής εταιρείας Carlyle.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Global Village Extra (@globalvillagextra)

Ο κ. Iger, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Disney το 2020 μετά από 15 χρόνια στον ρόλο αυτό, θα αποχωρήσει από την εταιρεία μέχρι το τέλος αυτού του μήνα.

«Καθώς μπαίνω σε αυτόν τον νέο ρόλο ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, ανυπομονώ να συνεχίσω να υπηρετώ τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα των μετόχων της Disney και να συνεργάζομαι στενά με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Bob Chapek, καθώς επεκτείναι και φροντίζει την μακρόχρονη κληρονομιά της εταιρείας, την δημιουργικότητα και καινοτομία της», είπε η κ. Arnold σε μια δήλωση.

Η ίδια, έχει επίσης περάσει από ανώτερους ρόλους σε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Αμερικής. Τα τελευταία οκτώ χρόνια η Arnold ήταν στέλεχος στον Όμιλο Carlyle, έχοντας στο παρελθόν ρόλους στον κολοσσό Procter and Gamble και στην αλυσίδα των McDonald's.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Disney (@disney)

«Η Susan είναι ένα απίστευτα αξιοσέβαστο στέλεχος του οποίου ο πλούτος της εμπειρίας, η ακλόνητη ακεραιότητα και η κρίση των ειδικών ήταν ανεκτίμητα για την εταιρεία από τότε που εντάχθηκε για πρώτη φορά στο Διοικητικό Συμβούλιο της Disney, το 2007», είπε ο Iger.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αποχώρηση του Iger σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής για τη Disney, ο οποίος βρίσκεται στον ρόλο τοτ στην εταιρεία από το 1996.

Την εποχή που ήταν διευθύνων σύμβουλος εκείνος, η Disney έκανε μια σειρά από σημαντικές παραγωγές, συμπεριλαμβανομένων των παραγωγών της Pixar, της Marvel, της Lucasfilm και της 21st Century Fox. Το 2016, η εταιρεία άνοιξε το πρώτο της θεματικό πάρκο και θέρετρο στην ηπειρωτική Κίνα.

Αρκετά άλλα στελέχη της Disney έχουν ανακοινώσει σχέδια να αποχωρήσουν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, όπως ο επικεφαλής του στούντιο Allan Horn, ο πρόεδρος και επικεφαλής δημιουργικός διευθυντής της επώνυμης τηλεόρασης της Disney, Gary Mars και ο γενικός σύμβουλος της εταιρείας, Allan Breverman.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
5 / position1: 2472 / position2: 5283
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb