ENTERTAINMENT

Ποια είναι η γυναίκα που θα τρέξει 285 μίλια με νυφικό και τι μήνυμα μεταφέρει;

Μια διαφορετική μορφή διαμαρτυρίας για έναν πολύ καλό σκοπό
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Ποια είναι η γυναίκα που θα τρέξει 285  μίλια με νυφικό και τι μήνυμα μεταφέρει;
Photo via People.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Vanessa Reiser αποφάσισε να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τη ναρκισσιστική ενδοοικογενειακή κακοποίηση με έναν πολύ περίεργο, αλλά ενδιαφέρον τρόπο. Η νεαρή γυναίκα αποφάσισε να τρέξει μια απόσταση σχεδόν 300 μιλίων στη Νέα Υόρκη, φορώντας νυφικό, με σκοπό να την δουν και να λάβουν το μήνυμα της άντρες και γυναίκες.

Η πορεία της ξεκίνησε στις 17 Μαΐου στο Oswego της Νέας Υόρκης και θα τερματιστεί στις 29 Μαΐου στο Μανχάταν, ενώ η ίδια θα φορά ένα λευκό νυφικό, το οποίο έχει συμβολικό χαρακτήρα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ✨ Vanessa Reiser ✨ (@vanessareiserlcsw)

Διανύοντας μια απόσταση 285 μιλίων, η Reiser τρέχει καθημερινά περίπου 23 μίλια και αν και πρόκειται για μια εξαντλητική δραστηριότητα, ο λόγος που την επέλεξε είναι σημαντικός, ενώ κρύβει από πίσω μια προσωπική της ιστορία, μιας και η ίδια βρέθηκε να κακοποιείται από τον πρώην σύντροφο της.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ✨ Vanessa Reiser ✨ (@vanessareiserlcsw)

Όπως αναφέρει η ακτιβίστρια-δρομέας, η ναρκισσιστική κακοποίηση, αποτελεί μια ύπουλη μορφή ενδοοικογενειακής βίας, με τους ναρκισσιστές να χρησιμοποιούν το γάμο ή τον αρραβώνα σαν ένα μέσο ελέγχου και χειραγώγησης, μπλέκοντας το άλλο άτομο στις ενέργειες τους. Επομένως το νυφικό αποτελεί ένα σύμβολο για το πως ασκείται αυτή η μορφή κακοποίησης.

Όσο για την δική της εμπειρία με το φαινόμενο αυτό, αναφέρει ότι ήταν αρραβωνιασμένη με έναν «διαγνωσμένο ναρκισσιστή» που είχε ιστορικό στην κακοποίηση των πρώην συντρόφων του. Μια την άφηνε στη μέση του δρόμου, μια τηνν κλείδωσε έξω από το σπίτι τους, ενώ λίγο διάστημα αργότερα εκείνη του επέτρεψε να τη φτύνει, να τη χτυπά, να τη βρίζει, μέχρι και τελικά να της πετάξει τα ρούχα έξω από το σπίτι. 

Όντας κλινική θεραπεύτρια, η Reiser αντιλαμβανόταν ότι η σχέση της δεν ήταν υγειής, όμως δεν μπορούσε να εντοπίσει το πρόβλημα, ενώ όσο περνούσε ο καιρός εκείνη άφηνε στην άκρη πράγματα που αγαπούσε λόγω του συντρόφου της, μέχρι που άρχισε να καταλαβαίνει ότι εκείνος είναι ναρκισσιστής και την κακοποιεί, οπότε και τον άφησε.

Όπως αναφέρεται σο MedCircle, η ναρκισσιστική κακοποίηση χαρακτηρίζεται από «συναισθηματικές, σωματικές, σεξουαλικές ή οικονομικές μορφές κακοποίησης που ένας ναρκισσιστής προκαλεί σε άλλους». 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ✨ Vanessa Reiser ✨ (@vanessareiserlcsw)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
3 / position1: 4998 / position2: 5739
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb