ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Οι ψυχολόγοι εξηγούν: Γιατί κάποιοι άνθρωποι έχουν πολλούς συντρόφους ταυτόχρονα;

Η επιστήμη έρχεται να μας δώσει τα φώτα της και στο κομμάτι των polyamorous σχέσεων
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Οι ψυχολόγοι εξηγούν: Γιατί κάποιοι άνθρωποι έχουν πολλούς συντρόφους ταυτόχρονα;
Photo via Glamour

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πρώτη τους εμφάνιση στον πλανήτη, οι άνθρωποι ήταν γενικά πολυγαμικά όντα. Αν και σήμερα η πλειοψηφία των ανθρώπων προτιμά να έχει μόνο έναν σύντροφο τη φορά, άλλοι φαίνεται να απολαμβάνουν τις σχέσεις με πολλούς ταυτόχρονα.

Ένα δημοφιλές παράδειγμα αυτού του είδους ζευγαριού είναι ο Will Smith με τη γυναίκα του. Αν και είναι παντρεμένοι για περισσότερα από 20 χρόνια και έχουν 2 παιδιά μαζί, δεν κρύβουν το γεγονός ότι έχουν διαφορετικούς συντρόφους και παρόλα αυτά, έχουν έναν ευτυχισμένο γάμο.

Εμείς αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε τους λόγους πίσω από την ύπαρξη μιας polyamorous σχέσης, καθώς και τις πιθανές παγίδες της.

Η έννοια του Polyamorous πρότυπου σχέσης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια polyamorous σχέση είναι ένας τύπος ανοιχτής, μη μονογαμικής σχέσης όπου οι άνθρωποι έχουν πολλαπλές σχέσεις αγάπης ταυτόχρονα. Σε αυτές τις σχέσεις, οι σύντροφοι συνήθως γνωρίζουν ότι ο καθένας από αυτούς έχει και άλλες σχέσεις. Αυτό σημαίνει ότι το polyamory δεν είναι στην πραγματικότητα απάτη, αλλά το να έχεις μια ανοιχτή, ειλικρινή σχέση με τον σύντροφό σου.

Οι άνθρωποι συνήθως μπερδεύουν το swinging και το polyamory, ωστόσο, το τελευταίο δεν αφορά μόνο την οικειότητα, αλλά και μια ρομαντική σχέση.

Οι ανοιχτές σχέσεις μπορούν να κάνουν μερικούς ανθρώπους ευτυχισμένουςΣτα μονογαμικά ζευγάρια, οι άνθρωποι δεν μπορούν να φανταστούν το γεγονός ότι ο σύντροφός τους μπορεί να βγαίνει με κάποιον άλλο. Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι τα πολυγαμικά ζευγάρια είναι αρκετά ευχαριστημένα με τις συμφωνίες τους. Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, οι άνθρωποι σε ανοιχτές σχέσεις είναι εξίσου χαρούμενοι και ικανοποιημένοι με τις σχέσεις τους με τους ανθρώπους που επιλέγουν τη μονογαμία. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι οι πολυγαμικοί άνθρωποι έχουν ακόμη και υψηλότερο επίπεδο εμπιστοσύνης και είναι λιγότερο ζηλιάρηδες από τους μονογαμικούς.

Οι Polyamorous σχέσεις περιλαμβάνουν περισσότερη επικοινωνίαΗ συζήτηση με τον σύντροφό σας είναι ένας κρίσιμος παράγοντας στις πολυγαμικές σχέσεις. Δεδομένου ότι τα ζευγάρια πρέπει να είναι ανοιχτά και ειλικρινή μεταξύ τους για τα πάντα για να διατηρήσουν την εμπιστοσύνη τους, αυτό τα κάνει να έρχονται ακόμα πιο κοντά. Έτσι, η ύπαρξη μιας μη μονογαμικής σχέσης περιλαμβάνει πολλές συζητήσεις που κάνουν τις σχέσεις των συντρόφων βαθύτερες και ισχυρότερες. Μελέτες δείχνουν ακόμη ότι οι polyamorous άνθρωποι έχουν καλύτερες επικοινωνιακές δεξιότητες, σε σχέση με τους μονογαμικούς.

Διαφορετικοί σύντροφοι μπορεί να ικανοποιούν διαφορετικές ανάγκεςΤα ψυχολογικά προφίλ των ατόμων σε ανοιχτές σχέσεις υποδηλώνουν ότι μπορεί να έχουν περισσότερες συναισθηματικές ανάγκες που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν από ένα μόνο άτομο. Μερικές φορές είναι δύσκολο να βρεις ένα άτομο που μπορεί να σου προσφέρει και τα δύο και ως εκ τούτου οι μη μονογαμικοί άνθρωποι ικανοποιούν διαφορετικές ανάγκες σε διαφορετικές σχέσεις.

Οι Polyamorous σχέσεις δεν είναι κατάλληλες για όλουςΟρισμένοι υποστηρικτές των πολυγαμικών σχέσεων πιστεύουν ότι η αξία της κλασικής σχέσης μεταξύ 2 συντρόφων είναι ξεπερασμένη. Μερικές φορές οι νέοι γίνονται πολυσυντροφικοί επειδή θέλουν να δοκιμάσουν ένα νέο τύπο σύνδεσης. Και αφού αποκτήσουν νέες εμπειρίες, συχνά επιστρέφουν στη μονογαμία. Το Polyamory επιλέγεται επίσης από εκείνους που δεν θέλουν να τερματίσουν τη σχέση τους εάν γνωρίσουν ένα νέο πιθανό σύντροφο.

Τα μειονεκτήματα των Polyamorous σχέσεωνΕκτός από τα πιθανά οφέλη, αυτού του είδους η σχέση μπορεί να έχει και ορισμένα μειονεκτήματα. Πρώτα από όλα, αν δεν είτε έτοιμοι για αυτό, μπορεί να βιώσετε ζήλια και να αντιληφθείτε οδυνηρά τη νέα σχέση του συντρόφου σας. Δεύτερον, εάν έχετε συνηθίσει στην πολυγαμία μπορεί να είναι πιο δύσκολο για εσάς να δημιουργήσετε οικογένεια, επειδή δεν μπορούν όλοι οι σύντροφοι να συμφωνήσουν σε αυτό το θέμα. Και τέλος, οι ανοιχτές σχέσεις μπορεί μερικές φορές να σημαίνουν σημαντικό συναισθηματικό φορτίο, καθώς πρέπει να αφιερώσετε την προσοχή σας σε περισσότερους από έναν συντρόφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
9 / position1: 518 / position2: 733
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb