BE BODY POSITIVE ΠΡΟΣΩΠΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η Μatita Colorata αφηγείται με τα σκίτσα της ιστορίες για το σώμα

Συμμετέχει στην καμπάνια του Pink.gr για το Body Positivity
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Η Μatita Colorata αφηγείται με τα σκίτσα της ιστορίες για το σώμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Μαΐτα Χατζηιωαννίδου συμμετέχει στην καμπάνια του Pink.gr "Body Positive" και στη συστήνουμε, για να την αγαπήσεις, όσο την αγαπήσαμε εμείς.

 

Λίγα πράγματα για μένα

Νομίζω ότι αφοσιώθηκα στην τέχνη μου όταν κατάλαβα ότι είναι ένας τρόπος που μου αρέσει για να σημειώνω σκέψεις, εικόνες και συναισθήματα, είτε για να τα θυμάμαι είτε για να τα μοιραστώ.

Καλλιτέχνες που θαυμάζω...

Μου αρέσει να εμπνέομαι και να θαυμάζω! Παρακολουθώ πολλ* σύγχρον* καλλιτέχν* είτε που γνωρίζω ή βρίσκονται στην πόλη μου, είτε στον κόσμο, πχ μέσα από το instagram, και έρχομαι σε επαφή με μία κοινή ή διαφορετική πραγματικότητα και με κοινούς ή διαφορετικούς καλλιτεχνικούς τρόπους. Εντυπωσιάζομαι από τη βοτανική εικονογράφηση στο έργο καλλιτέχνιδων όπως για παράδειγμα η Maria Sibylla Merian και η Rachel Ruysch.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pink.gr (@pinkgr.official)

Με συγκινεί ο τρόπος των ιαπωνικών χαρακτικών με θέματα, μεταξύ άλλων, τοπιογραφίες, σκηνές περιποίησης, ψυχαγωγίας, εργασίας και ερωτικές σκηνές.
Mε γοητεύει πάντα η τόσο σωματική ζωγραφική της ιταλικής Αναγέννησης. Ομολογώ, εδώ, μια ιδιαίτερη αδυναμία στον Michelangelo και μία μεγάλη γοητεία στις γυναικείες μορφές του Sandro Botticelli (μικρή ήθελα να τους μοιάζω!)
Με εμπνέουν και άλλα πράγματα όπως μία ταινία, ένα άτομο, ένα ποίημα, μία ερώτηση :)

Την ώρα που σχεδιάζω...

Καλοκαιράκι, ακούγοντας Caetano Veloso ίσως υπό την επήρεια μίας ταινίας του Antonioni και μάλλον με ένα καρπούζι στην αγκαλιά.
Ή σκαλίζοντας σε σπίτια για να βρω αντικείμενα για να τα ζωγραφίσω.
Είτε στην πρασινάδα, καταγράφοντας τα λουλούδια να ανοίγουν.
Είτε στην παραλία, παρατηρώντας τα κοντινά μου σώματα – αν θέλουν!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ma(t)ita Colorata (@ma.t.ita_colorata)

Τα επόμενα project...

Υπάρχουν κάποιες θεματικές που μελετώ με το σχέδιό μου, χωρίς προσδιορισμένο τέλος. Αυτό μου δίνει χώρο για εξάσκηση, εξερεύνηση αλλά και για να παράγω έργο. Πολύ συχνά, μέσα από αυτές προκύπτουν ενότητες, έργα, οπότε δυναμικά, ναι, μάλλον πάντα υπάρχει κάτι στα σκαριά!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ma(t)ita Colorata (@ma.t.ita_colorata)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

About:

Η Μαΐτα ή Ma(t)ita Colorata φτιάχνει εικόνες που αφηγούνται ιστορίες για το σώμα και τη φύση μέσα στην καθημερινή τελειότητα/ατέλειά τους. Γι' αυτό ζωγραφίζει τα σώματα που χορεύουν μαζί της και τα φυτά που ζουν κοντά της. Συνήθως απεικονίζει τον φυτικό κόσμο, τον οικείο χώρο του σπιτιού, το σώμα και την καθημερινή πρακτική μέσα σε αυτό. Επικοινωνεί σποραδικά το έργο της μέσα από μικρές αυτοεκδόσεις, καλλιτεχνικές συνεργασίες, δημοσιεύσεις, συμμετοχές σε φεστιβάλ και εκθέσεις. Επίσης, αποτελεί μέλος της ομάδας αρχιτεκτονικού και γραφιστικού σχεδιασμού Loopo στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
5 / position1: 451 / position2: 8103
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb