ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: ΠΛΗΡΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΜΕ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ THINK

Nga Nguyen: Η ασθενής 0 του κορωνοϊού που μόλυνε τις Εβδομάδες Μόδας

Το διαδίκτυο την κατηγορεί ότι γνώριζε για την ασθένεια της και παρόλα αυτά ταξίδεψε σε Μιλάνο και Παρίσι
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Nga Nguyen: Η ασθενής 0 του κορωνοϊού που μόλυνε τις Εβδομάδες Μόδας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νεαρή Nga Nguyen είναι η πρώτη από τον κόσμο της μόδας που διαγνώστηκε με κορωνοϊό, μετά από την εμφάνινη της στα fashion show των οίκων Gucci και Saint Laurent. Αντί όμως ο κόσμος να δείξει της συμπόνοια, όπως θα έκανε κάθε άλλον ασθενή, από όποια ασθένεια και αν έπασχε, το διαδίκτυο δεν της έδειξε καμία επιείκεια.

Η ίδια ανακάλυψε τυχαία ότι είχε κολλήσει τον ιό, λίγες ημέρες πριν πάει στις Εβδομάδες Μόδας του Μιλάνο και το Παρασιού. Η 29χρονη Βιετναμέζα, που μάλιστα είναι και πολύ πλούσια, έμελλε να γίνει η ασθενής μηδέν στη βιομηχανία της μόδας. Μετά την έξαρση του ιού, ένα σωρό fashion shows ακυρώθηκαν, που αυτό σημαίνει ότι αντίστοιχα ακυρώθηκε και μια σειρά ταξιδιών, κρατήσεων και παράλληλων εκδηλώσεων. Όμως η πρόληψη, αποδείχτηκε σοφή κίνηση.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Nguyen, η οποιά εργαζόταν τότε για την LVMH, μια εταιρεία μόδας με προϊόντα πολυτελείας, ταξίδεψε τον Φεβρουάριο σε Μιλάνο και Παρίσι με για να παρεβρεθεί στις επιδείξεις των οίκων Gucci και Yves Saint Laurent. Μάλιστα, εκεί πιστεύει και η ίδια ότι ήρθε σε επαφή με τον κορωνοϊό, αν και τότε δεν είχαν εμφανίσει συμπτώματα και δεν είχε διαγνωστεί πριν περάσουν σχεδόν δύο βδομάδες. Μαζί της ήταν και η αδερφή της. Ακριβώς, επειδή δεν γνώριζαν για την κατάσταση της, ταξίδεψαν στο Ανόι και το Λονδίνο όπου κατοικούν.

H Nga Nguyen στο Met Gala τον Μάιο του 2018.Credits @ Angela Weiss/Agence France-Presse — Getty Images

Ανακάλυψε ότι πάσχει από κορωνοϊό όταν πήγε με την αδερφή της στον γιατρό και μόλις βγήκε θετική στο τεστ, δημοσίευεσε τα νέα στους λογαριασμούς της στα social media. Ο κόσμος όμως, αντί να την στηρίξει, ξεκίνησε να της επιτίθεται, θεωρώνταν της υπέυθυνη για τη μετάδοση του κορωνοϊού σε Ιταλία και Γαλλία.

Όπως είπε η 29χρονη στους New York Times «Ο κόσμος είπε ότι ταξίδεψα στο σπίτι μου, ότι ήξερα ήδη ότι νοσούσα όταν πήγα σε αυτά τα shows - τίποτα από αυτά δεν είναι αληθές - ότι είμαι κακομαθημένη, ότι επειδή φαίνεται ντεκολτέ σε μία φωτογραφία μου, γι’ αυτό ο ιός ήρθε σε εμένα, ότι είναι ώρα οι άπληστοι άνθρωποι της μόδας να σταματήσουν και σκεφτούν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι καταλαβαίνει πως οι υπερβολικές αντιδράσεις δεν έχουν να κάνουν τόσο με την ίδια, όσο με την παγκόσμια υστερία που επικρατεί αυτή τη στιγμή, αλλά και με το γεγονός ότι οι επικριτές της δεν έχουν μία ξεκάθαρη εικόνα της σειράς των γεγονότων.

Όπως η ίδια αναφέρει, αν και χρόνια «φίλη» του Gucci, αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο οίκος την προσκάλεσε σε κάποιο show και αποφάσισε να πάει μαζί με την αδερφή της. Έτσι, αρχικά βρέθηκε στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου, γεγονός για το οποίο της ασκήθηκε έντονη κριτική, μιας και η βόρεια Ιταλία αποτέλεσε γρήγορα ένα από τα επίκεντρα του κορωνοϊού. Ωστόσο, οι περισσότεροι παραβλέπουν ότι το show του οίκου Gucci πραγματοποιήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου και το πρώτο ιταλικό κρούσμα καταγράφηκε στις 20 του μήνα στη Λομβαρδία.

Όσο για τον λόγο που δεν εξετάστηκε αφού άκουσε για τον ιό, ήταν το ότι μέχρι τις 2 Μαρτίου δεν είχε κανένα απολύτως σύμπτωμα και αισθανόταν απόλυτα υγιείς. Από τη διάγνωσή της και μετά, νοσηλεύεται σε ευρωπαϊκό νοσοκομείο, έχει περιστασιακό βήχα, ενώ η θερμοκρασία της κυμαίνεται ανάμεσα στα δέκατα και τους 39 βαθμούς. Έχει επικοινωνήσει με όλους τους φίλους της, τους συγγενείς της, τον μακιγιέρ της και τον φωτογράφο της, προκειμένου να εξεταστούν -κανένας δεν βγήκε θετικός στον ιό-, ενώ ενημέρωσε και τους οίκους Saint Laurent και Gucci, για να ειδοποιήσουν το προσωπικό και τους καλεσμένους που βρίσκονταν στα fashion shows.

Η Nguyen έχει διαγράψει για την ώρα τον λογαριασμό της στο Instagram, αλλά σκοπεύει να τον ανοίξει ξανά μόλις επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς, αναμένοντας καλά νέα από τις εξετάσεις που πρόκειται να κάνει την επόμενη Δευτέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
6 / position1: 774 / position2: 3198
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb