Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: ΠΛΗΡΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΜΕ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ Wellness

Κι όμως αυτή τη φορά μπορείς να σώσεις τον κόσμο

Μια ακόμα κρίση, λοιπόν, στη ζωή μας...

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΜΑΡ 18, 2020

Κι όμως αυτή τη φορά μπορείς να σώσεις τον κόσμο

Ο κορωνοϊός είναι το ίδιο απειλητικός στην ψυχολογία μας όσο είναι και στη σωματική μας υγεία και αυτό γιατί περιέχει μέσα του ένα εκρηκτικό cocktail συναισθηματικής φόρτισης: το μεγάλο άγνωστο σε ιδανική μείξη με το φυσικό τέλος, τον θάνατο που τόσο λίγο χρόνο είχαμε να σκεφτούμε όντες όλοι πολυάσχολοι με τα τρελά μας καθημερινά προγράμματα.

Μια ακόμα κρίση, λοιπόν, στη ζωή μας.

Τι μένει, ή καλύτερα, τι θα μείνει από όλο αυτό; Τι θα έχει μάθει η ανθρωπότητα μόλις η δυναμική του ιού μετριαστεί ή αναχαιτιστεί από τη φύση ή από τον άνθρωπο; Γιατί όταν μοιραία όλο αυτό τελειώσει, θα βρεθούμε πάλι στο κατώφλι ενός νέου ξεκινήματος. Ενός ξεκινήματος που φτάσαμε εκεί με πολλές οδυνηρές θυσίες, αλλά και μικρά όνειρα που οφείλουμε να μην εγκαταλείψουμε και να τα ξανα-μεγαλώσουμε από την αρχή.

Είναι δύσκολη η αισιοδοξία όσο η πρόβλεψη δεν είναι απόλυτα ελεγχόμενη και στο χέρι μας. Είναι δύσκολο να νιώσουμε έτοιμοι όταν δεν ξέρουμε ακριβώς ποιον έχουμε απέναντί μας.

Είναι πρέπον, όμως, να διατηρήσουμε την ατομική υπευθυνότητα στο ακέραιο. Αυτές τις στιγμές δεν είναι μόνο δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση να είμαστε απόλυτα υπεύθυνοι.

Θα έχεις δει σίγουρα το παράδειγμα με τα σπίρτα και τη διάδοση της φωτιάς. Βάλε πολλά σπίρτα στη σειρά και διαδοχικά το ένα θα κάψει το άλλο. Αν όμως ένα, μονάχα ένα, σπάσει αυτή την αλυσίδα, τότε η φωτιά σταματά και παύει να μεταδίδεται, διασώζοντας όλη την υπόλοιπη αλυσίδα των σπίρτων. Μείνε σπίτι, λοιπόν, και γίνε και εσύ ένα τέτοιο "σπίρτο" που βγαίνει από την αλυσίδα της μετάδοσης.

Βρες το χρόνο να κάνεις όλα όσα ανέβαλες μέσα στο σπίτι, οργάνωσε το χρόνο σου πιο δημιουργικά, ξανα-αγάπησε τον εαυτό σου και την οικογένειά σου που την έβλεπες τόσο λίγο.

Κράτα την αισιοδοξία σου, διατήρησε την καλή σωματική σου υγεία με σωστή διατροφή και ήπια γυμναστική, οργάνωσε τη δουλειά σου με τα καλύτερα διαθέσιμα online εργαλεία και κυρίως σκέψου τι είναι αυτό που κερδίζεις από όλο αυτό και θα ήθελες να το πάρεις μαζί σου όταν θα αλλάξει και αυτή η σκοτεινή σελίδα της ανθρωπότητας.

Μείνε δυνατή, μείνε δυνατός!

Νικόλας Ουρανός
Life & Relationship Coach, #1 International Bestselling Author www.jillandnikolas.com
Πάρε μέρος στο καινούριο μας coaching πρόγραμμα Women Life & Business Building, αποκλειστικά για τις σύγχρονες εργαζόμενες γυναίκες (δήλωσε την εγγραφή σου εδώ https://www.jillandnikolas.com/wlbb.html)!
Περισσότερα Θέματα Wellness
× PINK.GR
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ NEWSLETTER
GET CONNECTED
Nextweb