Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
ΒETTER LIFE, BETTER ME Wellness

Πώς να αποκτήσεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο

Όσα σου προτείνει ο Νικόλας Ουρανός, Life & Relationship Coach

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΔΕΚ 16, 2019

Πώς να αποκτήσεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο

Ρίξε αυλαία στο... one woman show!

Είναι ευεργετικό να μπορούμε να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον, να μπορούμε μοιραζόμαστε όσα μας βαραίνουν και να ζητάμε βοήθεια.

Η εποχή μας ευνοεί την απομόνωση και για αυτό βρίσκουμε όλο και πιο δύσκολο να ανοίξουμε την καρδιά μας σε κάποιον και να εμπιστευτούμε τα προβλήματά μας. Είτε από φόβο μη φανούμε ανεπαρκείς είτε από τις ψευδαισθήσεις μεγαλείου που μας προκαλεί το φουσκωμένο Εγώ μας, αδυνατούμε να δομήσουμε τα κατάλληλα συστήματα υποστήριξης που θα κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη. Αντί αυτού, ακολουθούμε τα χνάρια των προηγούμενων γενιών και κυρίως των μαμάδων μας που έτρεχαν για τα πάντα φορώντας επιτηδευμένα το φωτοστέφανο του οσιομάρτυρα.

Χαμένοι ανάμεσα σε εξαντλητικά προγράμματα που δεν μπορούμε να φέρουμε εις πέρας μόνοι μας, πελαγοδρομουμε και παρ' όλα αυτά, δεν ζητάμε βοήθεια. Αρνούμαστε ακόμα και αν μας προσφερθεί, γιατί έχουμε μάθει πώς πρέπει και μπορούμε να τα κάνουμε όλα μόνοι μας. Οτιδήποτε άλλο είναι έκπτωση ή και αποτυχία! Πόσες φορές δεν έπρεπε να απαντήσεις σε δεκάδες emails, να κάνεις τη λίστα για το σούπερ μάρκετ, να πάρεις τα παιδιά από το σχολείο, να τηλεφωνήσεις στο γιατρό ή σε έναν μάστορα για το σπίτι; Και ενώ μέσα σου ούρλιαζες από απόγνωση, συνέχιζες αυτό το παράλογο one woman show;

Σου έχω σοκαριστικά νέα! Δεν είσαι η μόνη που μπορεί να τα καταφέρει όλα αυτά. Δεν περνάνε όλα μόνο από το δικό σου χέρι και υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να σε βοηθήσουν, γιατί απλά δεν έχεις την αποκλειστικότητα στο σωστό. Και, όχι, η υπερκόπωση που σου χτυπάει την πόρτα δεν είναι η ανταμοιβή για την αξιοσύνη και την αυταπάρνησή σου. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι ξέρουν να μοιράζουν τις δουλειές.

Αναγνωρίζουν στους άλλους πλεονεκτήματα που είτε εκείνοι δεν έχουν είτε συμπληρώνουν τα δικά τους. Επενδύοντας στα σωστά συστήματα υποστήριξης, θα μπορέσεις να βρεις τον πολύτιμο χρόνο που χρειάζεσαι για να ξεμπλοκάρεις.

Βελτιώνοντας την επικοινωνία σου με τους άλλους ανθρώπους, θα δώσεις χώρο και χρόνο στον εαυτό σου ώστε να αναπνεύσει. Γιατί στο βωμό του να είσαι πολυεργαλείο, θυσιάζεις το "οξυγόνο" σου.


Νικόλας Ουρανός
Life & Relationship Coach, #1 International Bestselling Author 

Kάνε την εγγραφή σου εδώ για να λάβεις δωρεάν τις πρώτες 40 σελίδες του bestseller Ευ Ζην! Πάρε τώρα μέρος στην www.globalacademyofcoaching.com
Περισσότερα Θέματα Wellness
× PINK.GR
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ NEWSLETTER
GET CONNECTED
Nextweb