ΣΧΕΣΕΙΣ

Τι πρέπει να απαντήσεις αν σου ακυρώσει το ραντεβού

Πως να χειριστείς αυτήν την ξενερωτική κίνηση σωστά
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Τι πρέπει να απαντήσεις αν σου ακυρώσει το ραντεβού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η προετοιμασία για ένα ραντεβού χρειάζεται σωματική και ψυχική ενέργεια. Αν μη τι άλλο πρέπει να έχεις όρεξη για να έχεις κανονίσεις βγεις έξω και να ετοιμαστείς. Και εκεί που είσαι έτοιμη, ξαφνικά σε παίρνει τηλέφωνο το αγόρι που πρόκειται να συναντήσεις και σου ακυρώνει το ραντεβού.

Είναι φυσιολογικό να νιώσεις ότι σε «αδειάζει», να εκνευριστείς και να μπερδευτείς ταυτόχρονα. Ωστόσο, σύμφωνα με ειδικούς, ο τρόπος με τον οποίο απαντάς σε κάποιον που ακυρώνει το ραντεβού σας θα καθορίσει εάν τελικά θα ξανακανονίσετε να συναντηθείτε.

«Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική», λέει η dating coach, Laurie Berzack. «Είτε πρόκειται για το πρώτο ραντεβού ή αν έχετε ήδη βγει αρκετές φορές, σίγουρα θα βιώσεις κάποια στιγμή μια ακύρωση. Και τότε πρέπει να το αντιμετωπίσεις με ευγένεια και να μην το πάρεις προσωπικά».

Για να λέμε την αλήθεια, δεν είναι πολύ ωραίο να ακυρώνεις σε κάποιον ένα ραντεβού όταν ήδη έχει κάνει σχέδια. Αλλά υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί κάποιος να αναγκαστεί να ακυρώσει μια συνάντηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως εξηγεί η ειδικός σχέσεων, Nancy Ruth, «μια αδιαθεσία ή ένα βαρύ πρόγραμμα μπορεί να είναι κάποιες από τις αιτίες ακύρωσης ενός ραντεβού». Η πραγματικότητα είναι ότι ποτέ δε θα ξέρεις ποιος είναι ο πραγματικός λόγος ακύρωσης του ραντεβού. Οπότε, το μόνο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να απαντήσεις με τέτοιον τρόπο που θα δείχνει τι πραγματικά θέλεις.

Οι καλύτερες απαντήσεις που μπορείς να δώσεις είναι οι παρακάτω:

  • «Σ’ ευχαριστώ που με ενημέρωσες»

Σίγουρα είναι απογοητευτικό να έχεις πλάνα και να πέφτουν στο κενό. Αλλά κοίταξε τη θετική πλευρά των πραγμάτων. «Από το να μην εμφανιστεί καθόλου το ραντεβού σου, είναι πολύ πιο ευγενικό που σε ενημέρωσε εγκαίρως και δε θα περιμένεις μόνη σου στην καφετέρια», λέει η ειδικός σχέσεων, Emily L. Depasse. Πες «ευχαριστώ» για την έγκαιρη ενημέρωση και από εκεί και πέρα αν θες να προγραμματίσετε ένα νέο ραντεβού είναι στο δικό σου χέρι.

  • «Καταλαβαίνω. Ενημέρωσέ με πότε θα μπορείς να κανονίσουμε ένα νέο ραντεβού»

Αν ακόμη θες να βγεις μαζί του, πες το ευθέως. Αν απαντήσεις θετικά, καλώς. Αν όχι, πήγαινε παρακάτω.

Δείξε στον εαυτό σου αγάπη και φροντίδα. Όταν κάποιος ακυρώνει το ραντεβού σας είναι πολύ εύκολο να τα βάλεις με τον εαυτό σου. Κάνεις αρνητικές σκέψεις και εκνευρίζεσαι. Αυτό πρέπει να σταματήσει. «Η ακύρωση του ραντεβού δεν έχει να κάνει με την αξία σου. Μάθε να επιβεβαιώνεις στον εαυτό σου την αξία του και να τον αγαπάς», λέει η ψυχοθεραπεύτρια, Christine Scott-Hudson.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
5 / position1: 550 / position2: 1052
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb