ΚΑΡΙΕΡΑ

4 συμβουλές για καλύτερη διάθεση στη δουλειά

Μάθε πώς θα περνάς καλά στη δουλειά σου κάθε μέρα!
Γράφει η MATINA KONTOY
4 συμβουλές για καλύτερη διάθεση στη δουλειά
Φωτ. αρχείου / pexels

Σίγουρα θα υπάρχουν και κακές μέρες στη δουλειά, αλλά η ικανότητα να διατηρεί κάποιος θετική στάση και διάθεση στη δουλειά του, δεν είναι ανέφικτο. Πώς, λοιπόν, μπορείς να αλλάξεις mindset και να βελτιώσεις το κέφι σου;

Πάρε μια βαθιά ανάσα

Όταν κάτι μας αναστατώνει και μας δημιουργεί αρνητική διάθεση, όπως η κακόπιστη κριτική ενός συναδέλφου, συχνά ακινητοποιούμαστε και σταματούμε να αναπνέουμε. Όταν αντιλαμβανόμαστε μια απειλή, το πρωτόγονο μέρος του εγκεφάλου μας προετοιμάζει το σώμα για μάχη, δράση ή φυγή, στέλνοντας αίμα στα χέρια και τα πόδια μας –άρα, μακριά από τον εγκέφαλο–, οπότε αισθανόμαστε πιο μπερδεμένοι. Η αργή, βαθιά και ρυθμική αναπνοή μπορεί να κατευνάσει αυτή την αντίδραση, όταν βρίσκεσαι στη δουλειά.

Μην ξεχνάς τα διαλείμματα
Ο εγκέφαλός σου τα χρειάζεται για να συνεχίσει να είναι αποδοτικός καθ’ όλη τη διάρκεια της εργάσιμης μέρας. Αξιοποίησε το διάλειμμά σου με κάτι που σε κάνει χαρούμενη και πιο παραγωγική όταν θα επιστρέψεις στην εργασία σου. Εξίσου σημαντικό είναι φυσικά να μην παραλείπεις να παίρνεις και τις άδειές σου. Η αλλαγή από την καθημερινότητα σε βοηθά να σκέφτεσαι με ένα διαφορετικό τρόπο, πιο αισιόδοξο. Φρόντισε όσο μπορείς να προγραμματίζεις σύντομες αποδράσεις ανά διαστήματα.


Μείνε στο παρόν

Όταν δε νιώθεις καλά, είναι εύκολο να εκτοξεύεις κατηγορίες για το διευθυντή σου, το σύντροφό σου, το συνάδελφό σου. Εάν σου δώσουν μια απαιτητική προθεσμία για μια δουλειά, εύκολα μπορείς να γκρινιάξεις: «Δεν το πιστεύω ότι το έκανε σ' εμένα αυτό! Δεν ξέρει ότι έχω να κάνω άλλα 10 πράγματα;». Έτσι όμως, χάνεις πολύτιμο χρόνο και ενέργεια. Αντίθετα, η λύση είναι να επιστρέψεις στο παρόν. Στρώσου στη δουλειά ή ζήτησε βοήθεια.

Ομόρφυνε το χώρο σου
Αγόρασε μια γλάστρα, χρησιμοποίησε γραφική ύλη που σου φτιάχνει τη διάθεση, βάλε μια κορνίζα με ένα τοπίο που σου αρέσει να το βλέπεις. Κάνε το γραφείο σου μια όαση στη μονοτονία και θα δεις μεγάλη διαφορά και στη διάθεσή σου!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
7 / position1: 85 / position2: 587
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb