ENTERTAINMENT

Η Κωνσταντίνα χορεύει πάνω σε πατίνια και σου μαθαίνει κι εσένα το πως

Μια πολιτικός μηχανικός με αγάπη για τον χορό πάνω σε ρόδες
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
Η Κωνσταντίνα χορεύει πάνω σε πατίνια και σου μαθαίνει κι εσένα το πως
Nextweb Studio

Η Κωνσταντίνα τα πρωινά είναι πολιτικός μηχανικός, όμως τις υπόλοιπες ώρες φοράει τα πατίνια της και τριγυρίζει χορεύοντας την πόλη, ενώ πηγαίνει και στον πολυχώρο WE και στο The Basement για να μάθει σε μικρούς και μεγάλους να χορεύουν πάνω σε ρόδες, επίσης. Είναι χαμογελαστή, χαρούμενη, φωτεινή και διαθέσιμη να απαντήσει στις ερωτήσεις του Pink.gr για το rolleskating που τόσο αγαπά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
View this post on Instagram

A post shared by @konna_veli

Κωνσταντίνα, συστήσου μας!

Γεια! Είμαι η Κωνσταντίνα, γυρνάω και στο Konna πλέον, που, πολύ χαριτωμένα, μέχρι και ο μπαμπάς μου με φωνάζει έτσι καμιά φορά. Πόλη μου η Θεσσαλονίκη, γεννήθηκα, μεγάλωσα, και σπούδασα εδώ στο Πολυτεχνείο του Α.Π.Θ. πολιτικός μηχανικός, στην πρώτη μου επιλογή. Κάποια στιγμή θυμάμαι, παρακολουθούσα με την μαμά μου ένα ντοκιμαντέρ στην τηλεόραση με κάποιους πολύ κουλ Γάλλους που με ένα βανάκι γυρνούσαν τον κόσμο και καταπιάνονταν με διάφορα θέματα και τα εξηγούσαν όλα τόσο όμορφα και απλά. Ένα από αυτά ήταν και ο συντονισμός του Tacoma Bridge με τον άνεμο με αποτέλεσμα την κατάρρευση του. Είχα ταράξει τη μαμά μου στις ερωτήσεις που, ως φυσικός, μπορούσε να μου απαντήσει σχεδόν όλες τις απορίες μου, μέχρι που στο τέλος απάντησε «τράβα γίνε πολιτικός μηχανικός και μάθε». Από μικρή, δραστήρια και κοινωνική, έχω περάσει πολλές ώρες στα γήπεδα της Θεσσαλονίκης αλλά και της Ελλάδας αφού απολάμβανα το αγαπημένο μου άθλημα, το βόλει, όσο ήμουν μαθήτρια αλλά και στην αρχή των φοιτητικών μου χρόνων. Ύστερα αποφάσισα να ασχοληθώ με την αναρρίχηση, ένα πανέμορφο άθλημα που έχει τόσο ωραία εργαλεία να σου δώσει για την ανάπτυξη της προσωπικότητας, πέρα από τη φοβερή γυμναστική του. Πλέον επενδύω στο χορό μου και αναρωτιέμαι γιατί δεν χόρευα τόσα χρόνια! Ταξιδεύω πολύ και προτιμώ να είμαι traveller και όχι tourist. Βουνά, θάλασσα, περπάτημα, πατίνια, όλα θέλουν καλή παρέα, ακόμα και αν αυτή είναι ο εαυτός μου.

View this post on Instagram

A post shared by @konna_veli

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με τα πατίνια και ποια ήταν η αφορμή;

Τον Μάιο του ’20, όσο έκανα τη διπλωματική μου, είχα βγει με φίλες μου σε ένα προαύλιο σχολείου στις Συκιές για skate και Inline. Δεν ήθελα στην αρχή να πάω αλλά με πίεσε η φίλη μου και εν τέλει πέρασα φανταστικά τσουλώντας με το skate.

View this post on Instagram

A post shared by @konna_veli

Όσο τα κατάφερνα δηλαδή! Εκεί συνειδητοποίησα ότι οι ρόδες μου αρέσουν, και μετά από λίγο scroll και ένα μήνα μετά γίνεται viral το -απόλυτο- βίντεο της Oumi Janta, Βερολινέζας roller skater που απολαμβάνει τον ήλιο με παρέα στο Tempelhof, το παλιό αεροδρόμιο του Βερολίνου. Το είδα και απλά ενθουσιάστηκα με την ξεγνοιασιά και την ελευθερία που είδα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Ήταν κάτι απλό: μουσική, ήλιος, χορός σε πατίνια, φίλες πίσω που αγκαλιάζονται, ένας τύπος που περνάει με το longboard του, και εγώ επηρεασμένη φανερά από την κλεισούρα και τη στέρηση της ελευθερίας μου από την πρώτη καραντίνα, καταλαβαίνω πως πρέπει να πάρω πατίνια ΧΘΕΣ.

View this post on Instagram

A post shared by O U M I J A N T A (@oumi_janta)

Δεν τα πήρα τελικά, αφού πρόλαβαν να τα πάρουν οι αγαπημένοι μου φίλοι ως δώρο γενεθλίων. Παραμένει το καλύτερο δώρο γενεθλίων που μου έχουν κάνει. Τους ευχαριστώ και τους το θυμίζω συχνά. And the rest is history. Ατελείωτες ώρες προπόνησης. Στη μεγάλή καραντίνα τα πατίνια ήταν η αγκαλιά που χρειαζόμουν. Τη μέρα διάβαζα και το απόγευμα έκανα πατίνια, κάθε μέρα. Γνώρισα κόσμο με την ίδια τρέλα με μένα. Και αυτό συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, με διαφορετική συχνότητα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είσαι αυτοδίδακτη;

Ναι! Η καθημερινή επαφή και η επιμονή είναι το κλειδί. Έχω δει πολλά βίντεο, έχω ψάξει στο internet και έχω φάει αρκετές βούτες. Τον τελευταίο χρόνο έχω ταξιδέψει για να παρακολουθήσω σεμινάρια για roller skating dance, και έχω γνωρίσει αρκετό κόσμο από το εξωτερικό, που παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξή μου. Έχω ακόμα πολλά να μάθω φυσικά! Θα έλεγα ότι και λόγω του πρωταθλητισμού και της προπόνησης που έχω κάνει για το βόλει, είμαι αρκετά πειθαρχημένη και δεν τα παρατάω εύκολα. Ξέρω ότι για να πετύχεις κάτι χρειάζεται χρόνος και προπόνηση. Και να μην τα παρατάμε φυσικά, αφού η εξέλιξη δεν είναι γραμμική.

View this post on Instagram

A post shared by @konna_veli

Πόσο συχνά απασχολείσαι με τα πατίνια; Κάνεις κάθε μέρα;

Πλέον δεν κάνω κάθε μέρα, όπως έκανα τον πρώτο χρόνο αλλά τουλάχιστον 3 μέρες την εβδομάδα. Τότε ήμουν φοιτήτρια, τώρα είμαι εργαζόμενη, οι χρόνοι και οι προτεραιότητες αλλάζουν. Όταν ο καιρός ανοίγει, κάνω σίγουρα παραπάνω!

https://www.instagram.com/reel/C2QEWYqo6nk/?utm_source=ig_web_copy_link&igs h=MzRlODBiNWFlZA==

Είναι εύκολο στην πόλη σου να κάνεις πατίνια στο δρόμο; Έχεις επισκεφτεί άλλες πόλεις για να συγκρίνεις, να ψαχτείς;

Στο δρόμο όχι δεν είναι καθόλου εύκολο. Δυστυχώς, δεν το απολαμβάνω όσο θα ήθελα. Και όταν αυτό συμβαίνει, δεν το απολαμβάνουν σίγουρα και οι οδηγοί. Η πόλη είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για ποδήλατο και πατίνια. Έχουμε μια μαγική παραλία με μοναδικά ηλιοβασιλέματα, που είναι λόγος να επισκεφτεί κανείς την πόλη μας. Μου φαίνεται, ως πολίτης αλλά και ως πολιτικός μηχανικός, απαράδεκτο που ο ποδηλατόδρομος στη Νέα Παραλία δεν έχει τις κατάλληλες προδιαγραφές για να τσουλήσει κανείς.

Πώς γίνεται να σχεδιάζεις τη Νέα Παραλία και να μη βλέπεις ότι θα μπορούσε να γίνει Βαρκελώνη;

Έχω επισκεφτεί αρκετές πόλεις στην Ευρώπη που το να ρολάρεις είναι απόλαυση. Με τη Βαρκελώνη φυσικά Βασίλισσα. Στις χώρες τις Ευρώπης επίσης υπάρχουν αναρίθμητα skate parks, ακόμα και στις πιο μικρές πόλεις της Γερμανίας μπορείς να βρεις skatepark μεγαλύτερο από αυτό του ΟΑΚΑ στην Αθήνα. Συνολικά η Ελλάδα είναι πολύ πίσω στο κομμάτι αυτό. Σίγουρα στην Αθήνα βρίσκεις περισσότερα μέρη να τσουλήσεις, ο Βόλος είναι φανταστικός για skate, στα Ιωάννινα επίσης αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας βρίσκει κανείς μέρη για να τσουλήσει.

View this post on Instagram

A post shared by @konna_veli

Πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι επαγγελματικά με αυτά; Είναι μια full time εργασία;

Ξεκίνησα πέρσι να ασχολούμαι επαγγελματικά. Όλα άρχισαν όταν έψαχνα χώρο για να κάνουμε πατίνια το χειμώνα και βρήκα στον πολυχώρο WE. Εκεί μαζευόμασταν κάποιες κοπέλες από την κοινότητα του @zoepatini. Τα Σάββατα κάνω μαθήματα σε παιδιά στο WE και φέτος είμαι στη σχολή χορού @thebasementskg όπου και επικεντρωνόμαστε περισσότερο στον χορό με τα quads.

View this post on Instagram

A post shared by @konna_veli

Υπάρχει κάποιου είδους κοινότητα στην πόλη/χώρα μας για τα άτομα που ασχολούνται με τα πατίνια;

Στη Θεσσαλονίκη με το @zoepatini, που έχει στόχο τον χορό με πατίνια (quads: 2 ρόδες μπροστά, 2 πίσω) διοργανώνω, πέρα από μαθήματα, events, party αλλά και σεμινάρια. Αν θέλει κανείς επίσης να ασχοληθεί με τα inline (οι ρόδες σε μια σειρά) μπορεί να βρει αρκετό κόσμο που το κάνει στη Θεσσαλονίκη @wheelhood.skg . Στην Αθήνα τα @patinia και οι @cityskaters είναι τρομερά ενεργοί με events, partys, μαθήματα και πατινοβόλτες. Στη Λάρισα είναι τα @patinia_tou_kampou, στην Κύπρο το @rollerskatecyprus, στη Ρόδο το @patinarodas και να με συγχωρήσουν αν ξεχνάω κάποιον!

Τι κάνει κάποιον καλό στο rollerskating; Είναι κάτι που μπορεί να κάνει ο καθένας;

Ωραία ερώτηση! Για μένα είναι σημαντικό να απολαμβάνουμε αυτό που κάνουμε. Μπορεί για κάποια,-ον το να τσουλάει απλά να είναι απολαυστικό και να την/τον γεμίζει. Άλλοι θέλουν να σπινάρουν να κάνουν tricks να πιάνουν 40χλμ/ωρα και άλλοι θέλουν να γίνουν οι καλύτεροι χορευτές. Σημασία έχει να το απολαμβάνουμε. Παίζει σημαντικό ρόλο η σωματική υγεία, αλλά ο κάθε άνθρωπος χρειάζεται το χρόνο του. Προτείνω να αγκαλιάσει το σώμα του και να επιμείνει να προπονείται γιατί είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρει. Είναι σημαντικό επίσης να βάζουμε μικρούς στόχους και να μη συγκρινόμαστε με τους άλλους, που μπορεί να κάνουν παραπάνω χρόνια, να τα πιάνουν πιο εύκολα, να είναι σωματικά πιο έτοιμοι ίσως. Αυτό μόνο απογοήτευση θα φέρει και κάπως έτσι χάνουμε το νόημα της απόλαυσης της στιγμής. Ακόμα και το να σηκωθείς από το πάτωμα και να ισορροπήσεις, είναι εξέλιξη. Εδώ δεν έχουμε πρωταθλητισμό. Για να κλείσω, το Σεπτέμβρη που μας πέρασε, χόρεψα με την Oumi Janta στη Βαρκελώνη, την κοπέλα που μου έδειξε πόσο ωραία μπορώ να περάσω χορεύοντας στα πατίνια μου. Έριξα δάκρυα χαράς, κοιτώντας πίσω για όσα έχω καταφέρει μέχρι σήμερα. Γιατί αν δεν κάνουμε μια παύση να κοιτάξουμε το ταξίδι που διανύουμε, πώς θα χαρούμε τη ζωή;

View this post on Instagram

A post shared by O U M I J A N T A (@oumi_janta)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
15 / position1: 1985 / position2: 10457
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb