ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ

Η Κική έχει ένα χαριτωμένο μαγαζάκι ιδανικό για όνειρα στη Θεσσαλονίκη

Koρίτσια Καριέρας
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Η Κική έχει ένα χαριτωμένο μαγαζάκι ιδανικό για όνειρα στη Θεσσαλονίκη
Sundy Designs

Είναι εύκολο η δύσκολο να είσαι επιχειρηματίας το 2024; Τι της αρέσει και τι όχι στη δουλειά της; Η Κική έχει το Sundy Designs ένα χαριτωμένο κατάστημα στην Θεσσαλονίκη γεμάτο αντικείμενα για το σπίτι, t-shirts, αρωματικά κεριά κ.α.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς αποφάσισες να ανοίξεις το μαγαζάκι σου;

Τα τελευταία δύο χρόνια η εύρεση εργασίας σε ταινίες δεν ήταν πολύ εύκολη. Είχα δει λοιπόν κάποια προγράμματα ΕΣΠΑ και σκέφτηκα πως είναι ώρα να αδράξω αυτή την ευκαιρία να κάνω κάτι δικό μου, προσπαθώντας να βιοποριστώ μέσω αυτού και παράλληλα να πηγαίνω σε κάποια ταινία φυσικά όταν αυτό προκύψει και έτσι έγινε! Μπορώ, λοιπόν, να κάνω τα δυο πράγματα που αγαπώ πολύ και τα δύο μαζί, καθώς και τα δύο περιλαμβάνουν κατασκευές και set design.

Τι μπορεί να βρει κανείς μέσα;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα βρεις διάφορα τα περισσότερα εκ των οποίων έχω φτιάξει με μεράκι, όπως κούπες θερμούς σουβέρ, σχέδια των οποίων έχω σχεδιάσει και τυπώσει εγώ, διακοσμητικά από plexi glass και ξύλο, κομμένα σε laser cut. Model scale art με ξύλο, στο 3D printer, στα οποία προσπαθώ να προσθέτω με τον καιρό νέα σχέδια. Κάρτες ευχών, prints δικά μου και cacttone, δημιουργία της sister.

Είναι εύκολο η δύσκολο να είσαι επιχειρηματίας το 2024;

Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να είσαι επιχειρηματίας μόνη το 2024 θα πω και να πρέπει να περνάνε όλα από εσένα, καθώς δεν είναι πάντοτε εύκολο να έχεις την δυνατότητα να έχεις κάποιον υπάλληλο στο ξεκίνημα σου. Επίσης το πιο δύσκολο στη δική μου δουλειά είναι να βρίσκω τις ιδέες να τις υλοποιώ, να φωτογραφίζω, να το πουλάω. Φυσικά αναλόγως πάντοτε με τους πόρους που διαθέτεις μπορείς να κάνεις την δουλειά σου ευκολότερη, αλλά όσο περνάει ο καιρός βρίσκεις τα πατήματα σου και με τον χρόνο δοκιμάζεις και μαθαίνεις, καθώς και εξελίσσεσαι.

Ποιο είναι το πιο δύσκολο πράγμα που συνάντησες ως τώρα σ’ αυτή τη δουλειά;

Στην αρχή θα έλεγα τα γραφειοκρατικά, τώρα θα πω το κομμάτι του marketing, καθώς υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές, ανταγωνισμός και καταλήγεις μια κουκίδα στην πληθώρα επιλογών που συναντάει κάποιος που ψάχνει δώρο.

Τι είναι αυτό που σου αρέσει κι αυτό που δεν σου αρέσει στη δουλειά σου;

Μου αρέσει πάρα πολύ το δημιουργικό κομμάτι και η δημιουργική διαδικασία, το αποτέλεσμα όταν ολοκληρώνω κάτι, όπως και η χαρά και τα θετικά σχόλια που εισπράττω γενικά, και πιο ειδικά από τις custom παραγγελίες. Βρίσκω μεγάλη ικανοποίηση σε αυτό γιατί με τον τρόπο μου, τους κάνω χαρούμενους και αυτό το συναίσθημα είναι πολύ ξεχωριστό.

Δεν έχω κάτι που να μην μ' αρέσει, θα έλεγα πως με κουράζει μερικές φορές το πόσο χρόνο χρειάζεται η ιδέα στο κεφάλι μου για παράδειγμα να γίνει σχέδιο, κάρτα να τυπωθεί, να μπει στο σακουλάκι, να φτιαχτεί το digital αρχείο (ευτυχώς απ'την sister) να περαστεί στο site, καθώς και να πουληθεί, από εμένα ή από άλλα μαγαζιά. Βέβαια με την επανάληψη, όλα συνηθίζονται και με τον καιρό όλα βρίσκουν τον δρόμο τους, για αυτό προσπαθώ να θυμάμαι πάντοτε επιμονή και υπομονή!

Δες εδώ το Facebook της 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
12 / position1: 64 / position2: 712
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb