ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τροφές που προκαλούν αντίσταση στην ινσουλίνη, κι επιβραδύνουν τον μεταβολισμό σου

Συντελούν στο να παίρνεις βάρος
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Τροφές που προκαλούν αντίσταση στην ινσουλίνη, κι επιβραδύνουν τον μεταβολισμό σου
Φωτογραφία από Pixabay

Η αντίσταση στην ινσουλίνη, ο αργός μεταβολισμός και η ανεπιθύμητη αύξηση βάρους είναι κοινά προβλήματα στους οργανισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτά τα ζητήματα συχνά διασταυρώνονται και μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη συνολική ευημερία σου.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι διατροφικές επιλογές παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επιδείνωση αυτών των καταστάσεων. Ορισμένα τρόφιμα, ιδιαίτερα αυτά με υψηλή περιεκτικότητα σε ραφιναρισμένα σάκχαρα και ανθυγιεινά λίπη, μπορούν να επιδεινώσουν την αντίσταση στην ινσουλίνη, να επιβραδύνουν τον μεταβολισμό και να συμβάλουν στην αύξηση του σωματικού βάρους.

Σύμφωνα με την Kelsey Costa, διατροφολόγο, αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να κόψετε εάν θέλετε να αποφύγετε αυτά τα τρία κοινά προβλήματα υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναψυκτικά και ζαχαρούχα ποτά

Τα ζαχαρούχα ποτά, συμπεριλαμβανομένων των ζαχαρούχων αναψυκτικών, των χυμών φρούτων και των ενεργειακών ποτών, αποτελούν σημαντική πηγή πρόσθετων σακχάρων σε πολλές δίαιτες. Η κατανάλωση αυτών των ποτών έχει συσχετιστεί με την ανάπτυξη αντίστασης στην ινσουλίνη, επιβράδυνση του μεταβολισμού και ανεπιθύμητη αύξηση βάρους. Επιπλέον, αυτές οι υγρές θερμίδες συχνά δεν παρέχουν την ίδια αίσθηση πληρότητας με τις στερεές τροφές, οδηγώντας σε αυξημένη συνολική κατανάλωση θερμίδων.

Υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως το γρήγορο φαγητό, τα προσυσκευασμένα σνακ και τα επεξεργασμένα κρέατα, είναι συχνά πλούσια σε επεξεργασμένα σάκχαρα, ανθυγιεινά λιπαρά και πρόσθετα. Τείνουν επίσης να είναι πυκνά σε θερμίδες, αλλά φτωχά σε θρεπτικά συστατικά, οδηγώντας σε υπερκατανάλωση κενών θερμίδων.

Επιπλέον, αυτά τα τρόφιμα συχνά στερούνται τα οφέλη του κορεσμού και των θρεπτικών πλεονεκτημάτων των ολόκληρων τροφίμων, καθιστώντας τα άτομα πιο επιρρεπή στην υπερκατανάλωση τροφής και στην αύξηση βάρους. Η μείωση της πρόσληψης εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων προς όφελος των ολόκληρων, ελάχιστα επεξεργασμένων επιλογών είναι απαραίτητη για την προώθηση της καλύτερης μεταβολικής υγείας και διαχείρισης βάρους. 

Τέλος, έχουμε πει αρκετές φορές ήδη για τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες και τα λιπαρά τρόφιμα τα οποία μόνο κακό σας κάνουν...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
8 / position1: 110 / position2: 663
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb