ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτές οι επιλογές για πρωινό, θα σε αφήσουν φουσκωμένη όλη μέρα

Πρέπει να τα αποφύγεις
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Αυτές οι επιλογές για πρωινό, θα σε αφήσουν φουσκωμένη όλη μέρα
Φωτογραφία από chudesabyvaut

Το πρωινό συχνά χαιρετίζεται ως το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, παρέχοντας τα απαραίτητα καύσιμα για να ξεκινήσουμε το πρωινό μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δίνει τον τόνο της ημέρας, επηρεάζοντας τα επίπεδα ενέργειας, τη συγκέντρωση και τη συνολική ευεξία. Τα ζαχαρούχα πρωινά, που χαρακτηρίζονται από τη συμπερίληψη ειδών με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, όπως δημητριακά, αρτοσκευάσματα και ζαχαρούχα ποτά, έχουν γίνει μια κοινή επιλογή για πολλούς.

Ενώ αυτές οι επιλογές μπορεί να προσφέρουν μια γρήγορη αύξηση της ενέργειας, συχνά έχουν ένα μειονέκτημα. Μία από τις λιγότερο συζητημένες συνέπειες της κατανάλωσης πρωινού με ζάχαρη είναι η πιθανότητα φουσκώματος και πεπτικών προβλημάτων....

Συμφωνα με τη διατροφολόγο Amy Lippert, οι ένοχοι που πρέπει να προσέχετε κατά τη διάρκεια του πρωινού είναι... δυστυχώς αγαπημένες επιλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επεξεργασμένα τρόφιμα (γλυκά, κέικ κ.λπ.)

Τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα όπως τα αρτοσκευάσματα και τα κέικ, που καταλώνονται συνήθως κατά τη διάρκεια του πρωινού, μπορούν να συμβάλουν σε φούσκωμα και πεπτικά προβλήματα. Αυτά τα είδη έχουν συχνά υψηλή περιεκτικότητα σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες και σάκχαρα, ενώ δεν έχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως οι φυτικές ίνες. Επιπλέον, η έλλειψη φυτικών ινών σε αυτά τα τρόφιμα μπορεί να εμποδίσει την πεπτική διαδικασία, συμβάλλοντας σε φούσκωμα και δυσφορία.

Αν θέλουμε να εστιάσουμε μόνο στη διατροφή, το μόνο τρόφιμο που θα συνιστούσαν σε οποιονδήποτε με χρόνιο φούσκωμα να σταματήσει να τρώει θα είναι εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως αρτοσκευάσματα/ μπισκότα/ πίτες και κέικ. Πολλά από αυτά τα τρόφιμα δεν περιέχουν τα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για την υποστήριξη της υγιούς πέψης. Με την εξάλειψη των επεξεργασμένων τροφών και την προσθήκη περισσότερων ολόκληρων τροφών στη διατροφή, το μικροβίωμα γίνεται πιο ισορροπημένο και τα χρόνια συμπτώματα μειώνονται, προσθέτει η Lippert και συνιστά ανταλλαγές όπως ένα smoothie με φρούτα ή ψωμί με φύτρα αντί για λευκό ψωμί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
5 / position1: 300 / position2: 697
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb