THINK

Πώς το λευκό χρώμα οδήγησε τις τενίστριες σε μια επανάσταση και μια νίκη

Στο Wimbledon είχαμε μια ακόμη φεμινιστική νίκη, και αφορά μια μικρή αλλά σημαντική αλλαγή
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Πώς το λευκό χρώμα οδήγησε τις τενίστριες σε μια επανάσταση και μια νίκη

Για να παίξεις στο πιο διάσημο τερέν στον κόσμο, υπάρχει ένας, κοινός, απαράβατος ενδυματολογικός κανόνας που πρέπει να σεβαστείς. Να φοράς άσπρα! Τα πράγματα είναι πολύ αυστηρά. Δεν μπορεί κανείς να φορέσει ούτε κρεμ, ούτε άσπρο στο χρώμα του πάγου, ούτε μπεζ. Μόνο άσπρο καθαρό. Φαντάσου να φοράς λευκά και να έρθει η περίοδός σου...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος το «μόνο λευκά» για τις γυναίκες τενίστριες στο Γουίμπλεντον. Από φέτος, επιτρέπεται στις γυναίκες να φορούν μέσα από τη στολή τους σκουρόχρωμα ή χρωματιστά κοντά κολάν, κατά τη διάρκεια της εμμηνόρροιας, αρκεί να μην είναι πιο μακριά σε μήκος από το σορτς ή τη φούστα τους.

Αυτή η κίνηση έρχεται μετά από τις διαμαρτυρίες στο φετινό τουρνουά από την καμπάνια «Address The Dress Code», η οποία μίλησε για το άγχος που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι γυναίκες όταν αγωνίζονται με λευκά, αλλά και την κριτική από τις παίκτριες Judy Murray και την Billie Jean King.

«Είμαστε δεσμευμένοι να υποστηρίζουμε τους παίκτες και να ακούμε τα σχόλιά τους για το πώς μπορούν να αποδώσουν στο μέγιστο», δήλωσε η Sally Bolton, διευθύνων σύμβουλος του All England Club. «Είμαι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσω ότι, μετά από διαβούλευση με παίκτες και εκπροσώπους πολλών ομάδων ενδιαφερομένων, η επιτροπή διαχείρισης έλαβε την απόφαση να ενημερώσει τον κανόνα των λευκών ενδυμάτων στο Wimbledon.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτό σημαίνει ότι από την επόμενη χρονιά, οι γυναίκες και τα κορίτσια που αγωνίζονται στο The Championships θα έχουν την επιλογή να φορούν χρωματιστά σορτς αν το επιλέξουν. Ελπίζουμε ότι αυτή η προσαρμογή του κανόνα θα βοηθήσει τις παίκτριες να επικεντρωθούν αποκλειστικά στην απόδοσή τους, ανακουφίζοντας τες από μια πιθανή πηγή άγχους».

Το All England Club πρόσθεσε ότι «οι απαιτήσεις για άλλα ρούχα, αξεσουάρ και εξοπλισμό παραμένουν αμετάβλητες»....

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
4 / position1: 284 / position2: 998
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb