THINK

Βρετανία: Τρεις γυναίκες πρωθυπουργοί στην ιστορία της χώρας

Η τρίτη γυναίκα πρωθυπουργός στην ιστορία της χώρας είναι η Liz Truss
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Βρετανία: Τρεις γυναίκες πρωθυπουργοί στην ιστορία της χώρας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Τρεις γυναίκες πρωθυπουργοί στην ιστορία της Βρετανίας

Το Ηνωμένο Βασίλειο είχε τρεις γυναίκες Πρωθυπουργούς: τη Margaret Thatcher (1979–1990), την Theresa May (2016–2019) και την υφιστάμενη Liz Truss (2022–σήμερα).

Ας κάνουμε μια μικρή ανασκόπηση στις τρεις πρωταγωνίστριες στην πολιτική ζωή της Βρετανίας...

Liz Truss

Απόφοιτος δημόσιου σχολείου - όπως και η "Σιδηρά Κυρία" - αλλά με πτυχίο Φιλοσοφίας, Πολιτικών Επιστημών και Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης - όπως και η "Σιδηρά Κυρία" -, έκανε καριέρα ως στέλεχος επιχειρήσεων φτάνοντας ως και την θέση της εμπορικής διευθύντριας του κολοσσού των εταιρειών πετρελαιοειδών "Shell Oil and Gas Company". Απόφοιτος δημόσιου σχολείου - όπως και η "Σιδηρά Κυρία" - αλλά με πτυχίο Φιλοσοφίας, Πολιτικών Επιστημών και Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης - όπως και η "Σιδηρά Κυρία" -, έκανε καριέρα ως στέλεχος επιχειρήσεων φτάνοντας ως και την θέση της εμπορικής διευθύντριας του κολοσσού των εταιρειών πετρελαιοειδών "Shell Oil and Gas Company".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Fun Facts: Το αγαπημένο της τραγούδι είναι το «I Wanna Dance with Somebody» της Whitney Houston!

Margaret Thatcher

Η Margaret Thatcher υπηρέτησε ως Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου από το 1979 έως το 1990, και ως αρχηγός του Συντηρητικού Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου, από το 1975 ως το 1990.

Ήταν η πρώτη γυναίκα που κατέλαβε αυτές τις δύο θέσεις. Αποτέλεσε την μακροβιότερη πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου του 20ου αιώνα. Hταν ευρέως γνωστή με το προσωνύμιο «Σιδηρά Κυρία».

Fun Fact: Πριν μπει στην πολιτική, η Thatcher εργαζόταν ως επιστήμονας τροφίμων σε παγωτά.

Theresa May

Ως ηγετική προσωπικότητα του Συντηρητικού Κόμματος, διαδέχτηκε στις 13 Ιουλίου 2016 τον David Cameron στη θέση της πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου και αποχώρησε από τη θέση του Ηγέτη των Συντηρητικών στις 7 Ιουνίου 2019. Η May είναι παντρεμένη με τον Philip, διευθυντή επενδυτικών σχέσεων που απασχολείται στην Capital International.

Fun Fact: Είναι γνωστή για την αγάπη της προς τη μόδα, και ιδιαίτερα προς τα ξεχωριστά παπούτσια. Κατά τη διάρκεια ομιλίας της, το 2002, φορούσε παπούτσια με λεοπάρ μοτίβο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
8 / position1: 228 / position2: 1200
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb