ΠΡΟΣΩΠΑ

Διάσημοι που ασπάστηκαν τη σαηεντολογία

Αυτοί οι διάσημοι άλλαξαν θρησκεία και είναι ταγμένοι στην Εκκλησία της Σαηεντολογίας
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
Διάσημοι που ασπάστηκαν τη σαηεντολογία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H Εκκλησία της Σαηεντολογίας, η οποία ιδρύθηκε το 1953 από τον Αμερικανό συγγραφέα Λ. Ρον Χάμπαρντ, είναι μια από τις πιο αμφιλεγόμενες θρησκείες στον κόσμο.

Τις δεκαετίες που ακολούθησαν από την ίδρυσή της, η Εκκλησία της Σαηεντολογίας δέχθηκε πυρά για τη στάση της στην ψυχιατρική, το υψηλό κόστος της, την υποτιθέμενη κακομεταχείριση των μελών της και, κυρίως, τη νομιμοποίησή της ως θρησκεία. Αλλά αν υπάρχει κάτι που το κοινό γνωρίζει με βεβαιότητα για αυτή, είναι ότι υπάρχουν πολλοί διάσημοι που έχουν ασπαστεί τη Σαηεντολογία. Ποιοί είναι αυτοί;

Τom Cruise

Ίσως, ο πιο γνωστός celebrity Σαηεντολόγος. Εντάχθηκε στην Εκκλησία της Σαηεντολογίας λίγο μετά τον θάνατο του πατέρα του το 1984. Ο Cruise μίλησε για τις πεποιθήσεις του σε μια συνέντευξη με τη Diane Sawyer το 2006 στο ABC News, όπου δήλωσε: "Η Σαηεντολογία δίνει στους ανθρώπους εργαλεία για να βελτιώσουν τη ζωή τους. Αυτό είναι η Σαηεντολογία. Σε βοηθά να βελτιώσεις τη ζωή σου."

John Travolta

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο John Travolta είπε για τη Σαηεντολογία ότι του έσωσε τη ζωή και τον βοήθησε να σώσει τις ζωές άλλων. Αυτά δήλωσε σε μια συνέντευξη του 2015 στην Amy Robach του ABC News. "Επί σαράντα χρόνια είμαι μέρος αυτού και μου άρεσε κάθε λεπτό και η οικογένειά μου τα έχει πάει πολύ καλά με αυτό", είπε ο Travolta. "Είναι ένα όμορφο πράγμα για μένα και έχω σώσει ζωές με αυτό. Έσωσα τη ζωή μου αρκετές φορές." Ο Travolta υπήρξε παραγωγός και πρωταγωνιστής στην ταινία "Battlefield Earth", η οποία βασίζεται σε ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του ιδρυτή της Σαηεντολογίας από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ.

Kirstie Alley

"Το βασικό πράγμα στο οποίο πιστεύω ότι η Σαηεντολογία βοηθάει τους ανθρώπους είναι στο να αποκαταστήσουν το δικό τους πνεύμα, τη δική τους φύση, τη δική τους προσωπικότητα που κάπως, κάπου χάθηκαν στην πορεία", είπε η Kirstie Alley στο ABC News το 1998. Πιο πρόσφατα, η Alley είπε στον Howard Stern στη ραδιοφωνική του εκπομπή SiriusXM τον Ιανουάριο του 2015, ότι είχε φτάσει στο επίπεδο OT-7 στην ιεραρχία των επιτευγμάτων της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας. «Σημαίνει ότι έχεις απαλλαγεί από όλα τα πράγματα που σου δημιουργούσαν παρεκκλίνουσα συμπεριφορά την οποία δεν ήθελες».

Catherine Bell

Η ηθοποιός Catherine Bell ποζάρει για φωτογραφίες κατά τη διάρκεια του γκαλά για την 38η επέτειο που πραγματοποιήθηκε στην Εκκλησία της Σαηεντολογίας "Celebrity Center International", τον Αύγουστο του 2007, στο Λος Άντζελες.

Laura Prepon

«Είμαι Σαηεντολόγος από το 1999 και δεν έχω συναντήσει ποτέ καμία πληροφορία που να είναι αρνητική ή υποτιμητική με οποιονδήποτε τρόπο προς την LGBT κοινότητα», είπε η ηθοποιός Laura Prepon τον Ιούνιο του 2014, σε συνέντευξη με την Alicia Menendez του Fusion.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
6 / position1: 565 / position2: 1307
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb