WELLNESS

Όταν έχεις άγχος, τότε μη χρησιμοποιείς ποτέ αυτή τη λέξη

Ένα κόλπο να δράσουμε καλύτερα μπροστά σε ένα πρόβλημα
Από το NEWSROOM
Όταν έχεις άγχος, τότε μη χρησιμοποιείς ποτέ αυτή τη λέξη
@criene via Twenty20

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το άγχος δυστυχώς είναι μαζί μας για όσο ζούμε. Αλλά μπορούμε να το περιορίσουμε με διάφορους τρόπους, δημιουργώντας μια «ψυχολογική απόσταση» από τον εαυτό μας.

Τι εννοούμε με αυτό; Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι πιο εύκολο να διαχειριστούμε μια κατάσταση που μας προκαλεί άγχος, αν αντί για τη λέξη «εγώ» χρησιμοποιήσουμε τη λέξη «εσύ».

Πρόκειται για ένα κόλπο, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει αυτή την «ψυχολογική απόσταση» από τον εαυτό μας η οποία θα μας βοηθήσει να διαχειριστούμε καλύτερα το άγχος και να πάρουμε καλύτερες αποφάσεις για τον εαυτό μας. Τα συναισθήματα που βιώνουμε εκείνη την στιγμή είναι πιο εύκολο να τα διαχειριστούμε και κατάσταση δεν μοιάζει το ίδιο απειλητική.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, αναφέρουν πως χρησιμοποιώντας αντωνυμίες στο δεύτερο και τρίτο πρόσωπο, μας βοηθούν ώστε να φτιάξουμε τον χώρο που χρειαζόμαστε ώστε να αντιδράσουμε καλύτερα και να ξεπεράσουμε ευκολότερα το πρόβλημα που έχουμε μπροστά μας. Ελέγχουμε με αυτόν τον τρόπο καλύτερα τη συναισθηματική μας αντίδραση και βρίσκουμε χώρο για να δράσουμε όσο περισσότερο μπορούμε.

Οπότε όταν βρεθείτε σε μια τέτοια κατάσταση, τότε μην πείτε «εγώ», αλλά καλύτερα πες «Εσύ μπορείς να το ξεπεράσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
3 / position1: 350 / position2: 1113
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb