WELLNESS

Ο νόστιμος ξηρός καρπός που θα σταματήσει τις λιγούρες σου

Έχει επίδραση στο κέντρο αυτοελέγχου του εγκεφάλου
Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Δημοσίευση ΑΠΡ 08, 2023
Ο νόστιμος ξηρός καρπός που θα σταματήσει τις λιγούρες σου
Photo by Robert Anasch on Unsplash

Η λιγούρα είναι κάτι διαφορετικό από την πείνα. Η λιγούρα είναι αυτή που ευθύνεται για το τσιμπολόγημα και κάποιες φορές για την ανεξέλεγκτη λήψη βάρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από αυτές, ελέγχοντας παράλληλα τη διατροφή μας. Ωστόσο, μπορούμε να βρούμε και βοήθεια σε ορισμένες τροφές, που θα μας κάνουν να τις αποφύγουμε.

Έρευνες έχουν αποδείξει, ότι ένας συγκεκριμένος ξηρός καρπός, έχει επίδραση στο κέντρο αυτοελέγχου του εγκεφάλου και αποτρέπει ως έναν βαθμό την κατανάλωση γλυκών αλλά και ανθυγιεινών φαγητών.

Αυτός λοιπόν ο ξηρός καρπός είναι τα καρύδια. Είναι πλούσια σε Ω-3 λιπαρά, σε μαγνήσιο, πρωτεΐνες, βιταμίνη B6 και βιταμίνη Ε. Ταυτόχρονα, προκαλούν ένα αίσθημα κορεσμού και μπορούν να μειώσουν κατά πολύ τις λιγούρες.

«Γνωρίζουμε ότι τα καρύδια μάς κάνουν να νιώθουμε πιο χορτάτοι, όμως ήταν έκπληξη για εμάς να διαπιστώσουμε ότι ο ξηρός καρπός επηρεάζει την εγκεφαλική δραστηριότητα όταν έχουμε μπροστά μας φαγητό και, κατ’ επέκταση, να επηρεάζει τις διατροφικές μας επιλογές και το πόσο πεινασμένοι νιώθουμε» δηλώνει η βασική συντάκτρια μιας μελέτης η Δρ. Ολίβια Φαρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
3 / position1: 177 / position2: 600
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb