ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα φρούτα που θα σε βοηθήσουν να διώξεις την κατακράτηση

Η φύση στο πλευρό σου
Από το NEWSROOM
Τα φρούτα που θα σε βοηθήσουν να διώξεις την κατακράτηση
Φωτογραφία από Carlo Martin Alcordo

Η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι μια υπέροχη εποχή για να απολαύσετε μια ποικιλία από νόστιμα φρούτα που όχι μόνο δελεάζουν τους γευστικούς σας κάλυκες, αλλά παρέχουν επίσης πολλά οφέλη για την υγεία!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εδώ είναι μερικά ανοιξιάτικα φρούτα που μπορούν να σας βοηθήσουν να διώξετε μακριά την κατακράτηση:

1. Ανανάς:
Ο ανανάς περιέχει ένα ένζυμο που ονομάζεται βρομελίνη, το οποίο βοηθά στην πέψη διασπώντας τις πρωτεΐνες στο πεπτικό σύστημα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του φουσκώματος και της δυσφορίας μετά τα γεύματα. Επιπλέον, ο ανανάς είναι πλούσιος σε περιεκτικότητα σε νερό, το οποίο σας βοηθά να κρατάτε ενυδατωμένοι και υποστηρίζει την υγιή πέψη.

2. Παπάγια:
Παρόμοια με τον ανανά, η παπάγια περιέχει πεπτικά ένζυμα, συμπεριλαμβανομένης της παπαΐνης, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη διάσπαση των πρωτεϊνών και να διευκολύνει το φούσκωμα. Η παπάγια περιέχει επίσης διαλυτές φυτικές ίνες, οι οποίες υποστηρίζουν τις τακτικές κινήσεις του εντέρου και προάγουν ένα υγιές περιβάλλον στο έντερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

3. Καρπούζι:
Το καρπούζι είναι ένα ενυδατικό φρούτο που είναι επίσης χαμηλό σε θερμίδες και υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, καθιστώντας το εξαιρετική επιλογή για τη μείωση του φουσκώματος. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό βοηθά στην αποβολή της περίσσειας νατρίου και υγρών από το σώμα, μειώνοντας την κατακράτηση νερού και το φούσκωμα.

4. Μούρα (φράουλες, βατόμουρα, σμέουρα):
Τα μούρα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και νερό, καθιστώντας τα ιδανικά για την προώθηση της υγιούς πέψης και τη μείωση του φουσκώματος. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στη ρύθμιση των κινήσεων του εντέρου και στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας, ενώ τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής στο πεπτικό σύστημα.

5. Ακτινίδιο:
Το ακτινίδιο είναι γεμάτο με φυτικές ίνες και περιέχει ένα ένζυμο που ονομάζεται ακτινιδαϊνη, το οποίο βοηθά στην πέψη διασπώντας τις πρωτεΐνες. Η τακτική κατανάλωση ακτινιδίου μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση των τακτικών κινήσεων του εντέρου και να ανακουφίσει το φούσκωμα και τη δυσφορία.

6. Εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, μανταρίνι):
Τα εσπεριδοειδή είναι πλούσια σε βιταμίνη C και φυτικές ίνες, που υποστηρίζουν την υγιή πέψη και μειώνουν το φούσκωμα. Η βιταμίνη C βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην προώθηση της παραγωγής κολλαγόνου στο έντερο, ενώ οι φυτικές ίνες βοηθούν στη ρύθμιση των κινήσεων του εντέρου και στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

7. Πεπόνι:
Το πεπόνι είναι ένα ενυδατικό φρούτο που είναι χαμηλό σε θερμίδες και υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για τη μείωση του φουσκώματος. Περιέχει επίσης κάλιο, το οποίο βοηθά στη ρύθμιση της ισορροπίας των υγρών στο σώμα και στην πρόληψη της κατακράτησης νερού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
8 / position1: 103 / position2: 859
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb