ΥΓΕΙΑ

Πού ακριβώς μας βοηθούν οι μάσκες ύπνου;

Έχετε σκεφτεί ποτέ να χρησιμοποιήσετε μια μάσκα ματιών ως μέρος της νυχτερινής σας ρουτίνας;
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Πού ακριβώς μας βοηθούν οι μάσκες ύπνου;
Φωτογραφία από Darya Sannikova

Τα οφέλη του ύπνου με μάσκα ματιών κάθε βράδυ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Oι περισσότερες παραβλέπουν αυτό το απλό αξεσουάρ, αλλά τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει για την ποιότητα του ύπνου και τη συνολική υγεία σας είναι σημαντικά. 

1. Βελτιωμένη ποιότητα ύπνου

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα της χρήσης μάσκας ματιών το βράδυ είναι η βελτίωση της ποιότητας του ύπνου. Το σώμα μας είναι φυσικά ευαίσθητο στο φως και ακόμη και μικρές ποσότητες μπορούν να διαταράξουν τους κιρκάδιους ρυθμούς μας. Αποκλείοντας το εξωτερικό φως, μια μάσκα ματιών δημιουργεί ένα σκοτεινό περιβάλλον που σηματοδοτεί στο σώμα σας ότι είναι ώρα για ξεκούραση. Αυτό το σκοτάδι ενθαρρύνει την παραγωγή μελατονίνης, της ορμόνης που είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση του ύπνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

2. Πιο βαθύς και μεγαλύτερος ύπνος

Με την απουσία ελαφριάς διαταραχής, είναι πιθανό να βιώσετε βαθύτερο και πιο αποκαταστατικό ύπνο. Οι βαθύτεροι κύκλοι ύπνου είναι ζωτικής σημασίας για τη σωματική και ψυχική αναζωογόνηση. Φορώντας μια μάσκα ματιών με συνέπεια, βοηθάτε το σώμα σας να επιτύχει αυτά τα βαθύτερα στάδια ύπνου πιο εύκολα και για μεγαλύτερη διάρκεια.

3. Μειωμένη αϋπνία και ανησυχία

Για άτομα που παλεύουν με την αϋπνία ή δυσκολεύονται να ξανακοιμηθούν μετά το ξύπνημα κατά τη διάρκεια της νύχτας, μια μάσκα ματιών μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη. Το αδιάκοπο σκοτάδι βοηθά στην αποτροπή ξαφνικών ξυπνημάτων λόγω της έκθεσης στο φως, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα διακοπής του ύπνου και προάγοντας έναν πιο συνεχή κύκλο ύπνου.

4. Ανακούφιση της καταπόνησης των ματιών

Εκτός από τα οφέλη που σχετίζονται με τον ύπνο, η χρήση μάσκας ματιών μπορεί επίσης να ανακουφίσει την καταπόνηση των ματιών. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για όσους περνούν εκτεταμένες περιόδους εκτεθειμένες σε οθόνες ή τεχνητό φωτισμό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η ήπια πίεση της μάσκας και το σκοτάδι που παρέχει μπορούν να βοηθήσουν στη χαλάρωση των μυών γύρω από τα μάτια σας, μειώνοντας την ένταση και την κούραση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
8 / position1: 206 / position2: 748
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb