ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το τέχνασμα των ανθρώπων με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη για να ελέγξουν τις σκέψεις τους

Και τα συναισθήματά τους
Από το NEWSROOM
Το τέχνασμα των ανθρώπων με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη για να ελέγξουν τις σκέψεις τους
@fauzi20art via Twenty20

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κανόνας λέει ότι τα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη έχουν την τάση να είναι πιο πετυχημένα. Αρκετοί μάλιστα χρησιμοποιούν ένα τρικ, ώστε να μην επηρεάζονται αρνητικά από τα όσα συμβαίνουν στον χώρο εργασίας τους.

Η τεχνική του τρικ δεν είναι δύσκολη. Όσοι φορούν γυαλιά θα γνωρίζουν, πως αν τους αλλάξουν θέση τότε θα δουν καλύτερα και κυρίως πιο καθαρά. Αν κατά κάποιον τρόπο κάνουμε το ίδιο και με το μυαλό μας, τότε οι σκέψεις και τα συναισθήματα θα μας επηρεάσουν με διαφορετικό τρόπο.

Τη δεκαετία του 1950, ο ψυχολόγος Albert Ellis ανακάλυψε ότι η ρίζα πολλών συναισθηματικών προβλημάτων είναι οι παράλογες σκέψεις, γιατί στο τέλος οδηγούν σε σαμποτάζ του ίδιου μας του εαυτού. Αν δηλαδή πιστεύουμε ότι είμαστε άτυχοι ή ότι κάπου θα αποτύχουμε, τότε μάλλον αυτό θα συμβεί και στην πραγματικότητα.

Παίρνουμε ένα χαρτί και ένα μολύβι, όχι ηλεκτρονική συσκευή, και γράφουμε τις σκέψεις μας. Βλέποντας γραμμένες τις αρνητικές σκέψεις, θα σκεφτούμε ότι σε καμία περίπτωση δε μας αξίζουν και θα προσπαθήσουμε να τις αλλάξουμε και να τις διαφοροποιήσουμε. Να διεκδικήσουμε δηλαδή περισσότερα για τον εαυτό μας.

Ύστερα πρέπει να μιλήσουμε δυνατά για όσα νιώθουμε, είτε σε κάποιον που εμπιστευόμαστε απόλυτα, είτε μαγνητοφωνώντας τον εαυτό μας για να τον ακούσουμε στη συνέχεια. Και τέλος, πρέπει να πιέσουμε λίγο τον εαυτό μας να επικεντρωθεί στα θετικά μιας κατάστασης. Έληξε η σχέση μας; Θα κάνουμε μια νέα αρχή και θα επικεντρωθούμε στον εαυτό μας. Χάσαμε τη δουλειά μας; Ευκαιρία να κάνουμε νέο ξεκίνημα με καινούργιες παραστάσεις.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα σας κατακλύσουν αρνητικές σκέψεις, σκεφτείτε ότι απλά πρέπει να αλλάξετε θέση στα «γυαλιά» του μυαλού σας…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
3 / position1: 511 / position2: 1591
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb