FITNESS

Cozy Cardio: Κάνει δουλειά η χαλαρή γυμναστική;

Μια νέα φιλοσοφία που ίσως σε κάνει να αθληθείς παραπάνω
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Cozy Cardio: Κάνει δουλειά η χαλαρή γυμναστική;
Φωτογραφία από Tim Samuel

Τα τελευταία χρόνια, ο κόσμος της φυσικής κατάστασης έχει δει μια τρελή μετατόπιση από τις υψηλής έντασης, γεμάτες ιδρώτα ρουτίνες προπόνησης προς μια πιο ήπια, πιο βιώσιμη προσέγγιση για να παραμείνει κανείς δραστήριος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταξύ των τελευταίων τάσεων που κερδίζουν έλξη είναι το "Cozy Cardio", μια έννοια που δίνει έμφαση στην άνεση και την απόλαυση στην άσκηση, σηματοδοτώντας μια σημαντική απόκλιση από το "no pain, no gain" που κυριάρχησε στη σκηνή της γυμναστικής για δεκαετίες.

Τι είναι το Cozy Cardio;

Το Cozy Cardio συνδυάζει τις αρχές της cardio με έμφαση στην ευκολία και την άνεση. Περιλαμβάνει οποιαδήποτε μορφή άσκησης χαμηλής έντασης που αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό ενώ είναι ήπια με το σώμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δραστηριότητες που συνήθως κατηγοριοποιούνται στο Cozy Cardio περιλαμβάνουν γρήγορο περπάτημα, ελαφρύ τζόκινγκ, ποδηλασία, κολύμπι ή ακόμα και χορό. Η ιδέα είναι να εκτελούνται αυτές οι δραστηριότητες με μέτριο ρυθμό που επιτρέπει σε κάποιον να απολαμβάνει τη στιγμή χωρίς να πιέζεται στα όρια της εξάντλησης.

Η ελκυστικότητα του Cozy Cardio έγκειται στην προσβασιμότητα και τη βιωσιμότητά του. Προσελκύει ένα ευρύ κοινό, από αρχάριους και άτομα με σωματικούς περιορισμούς έως έμπειρους αθλητές που αναζητούν μια πιο ήπια ρουτίνα τις ημέρες αποθεραπείας. Το Cozy Cardio είναι ιδιαίτερα βολικό επειδή δεν απαιτεί υψηλά επίπεδα αντοχής ή δύναμης για να ξεκινήσετε, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για άτομα όλων των επιπέδων φυσικής κατάστασης.

Δοκιμάστε το!

  • Ξεκινήστε με αυτό που απολαμβάνετε: Επιλέξτε δραστηριότητες που σας αρέσουν πραγματικά. Αν σας αρέσει να βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους, σκεφτείτε το περπάτημα ή το ποδήλατο. Αν προτιμάτε να μείνετε σπίτι, ίσως ένα στατικό ποδήλατο ή μια προπόνηση χορού θα μπορούσε να είναι ευχάριστη.
  • Εστίαση στην άνεση: Φοράτε ρούχα που είναι μαλακά, αναπνέουν και είναι άνετα. Επίσης, σκεφτείτε το περιβάλλον στο οποίο θα γυμναστείτε - για παράδειγμα, μια όμορφη διαδρομή μπορεί να ενισχύσει την ευχαρίστηση ενός γρήγορου περπατήματος.
  • Θέστε ρεαλιστικούς στόχους: Το Cozy Cardio δεν έχει να κάνει με την υπέρβαση των ορίων. Θέστε στόχους που εστιάζουν στη διάρκεια και τη συνέπεια και όχι στην ταχύτητα ή την ένταση.
  • Κάντε το πιο social friendly: Συμμετάσχετε φίλους ή μέλη της οικογένειας στις συνεδρίες σας Cozy Cardio για να τις κάνετε πιο ευχάριστες και κοινωνικά εμπλουτισμένες.
  • Ακούστε το σώμα σας: Προσαρμόστε την ένταση και τη διάρκεια με βάση το πώς αισθάνεστε. Το κλειδί για το Cozy Cardio είναι η διατήρηση μιας αίσθησης άνεσης και ευεξίας σε όλη τη διάρκεια της προπόνησης.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
5 / position1: 264 / position2: 515
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb