ΥΓΕΙΑ

Τι συμβαίνει στον οργανισμό μας αν κοιμόμαστε παραπάνω τα Σαββατοκύριακα;

Είναι αρκετοί εκείνοι που το κάνουν
Από το NEWSROOM
Τι συμβαίνει στον οργανισμό μας αν κοιμόμαστε παραπάνω τα Σαββατοκύριακα;
@crystalmariesing via Twenty20

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι της ημέρας μας που αποτελεί το Α και το Ω για την ψυχική και σωματική μας υγεία. Ο ύπνος.

Η ψυχική μας διάθεση αλλά και η προστασία μας από ασθένειες, εξαρτώνται από την ποσότητα και την ποιότητα του ύπνου μας, τις οποίες πρέπει να φροντίζουμε.

Τις καθημερινές, το ρολόι δουλεύει διαφορετικά, όμως τα Σαββατοκύριακα, φαίνεται πως πολύς κόσμος κοιμάται περισσότερες ώρες, είτε αυτό γίνεται ξυπνώντας πιο αργά το πρωί, είτε πιο αργά το μεσημέρι. Αυτό όμως έχει επίδραση στον οργανισμό μας;

Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κορέας, οι ώρες που κοιμόμαστε το Σαββατοκύριακο εξαρτώνται από το σωματικό βάρος. Στη μελέτη συμμετείχαν 2.000 άνθρωποι, στους οποίους έγιναν οι κατάλληλες σωματομετρήσεις και η συλλογή πληροφοριών, όσον αφορά στις ώρες ύπνου μέσα στην εβδομάδα και το Σαββατοκύριακο.

Το αποτέλεσμα έδειξε πως όσοι κοιμόντουσαν περισσότερο τα Σαββατοκύριακα ζύγιζαν λιγότερο. Πολλοί από αυτούς αναπλήρωναν τις ώρες το Σαββατοκύριακο, γιατί τις καθημερινές κοιμόντουσαν λιγότερο.

Και μπορεί να κοιμόντουσαν λιγότερες ώρες τις καθημερινές, αλλά συνολικά είχαν την τάση να ξεκουράζονται συνολικά περισσότερες ώρες μέσα στην εβδομάδα από τους υπόλοιπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
3 / position1: 286 / position2: 1072
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb