ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Hot Girls Summer: Πως να το ζήσετε με τις κολλητές σου

Γιατί όλα τα κορίτσια το αξίζουν
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Hot Girls Summer: Πως να το ζήσετε με τις κολλητές σου
Φωτογραφία από τον χρήστη Jackson David στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ορισμός του Hot Girl Summer ήρθε στη δημοσιότητα για πρώτη φορά το 2019 από την γνωστή και αγαπημένη ράπερ Megan Thee Stallion και στην ουσία σημαίνει "Ένα διασκεδαστικό καλοκαίρι, αφιερωμένο στην ευτυχία σου".  Φυσικά, μπορείς να ακούσεις και το ομώνυμο κομμάτι της, που βγήκε σε συνεργασία με τη Nicki Minaj και τον Ty Dolla Sign και να μπεις πιο γρήγορα στο νόημα.

Μετά από ένα ανεπανάληπτο μουσικό hit όμως, εξελίχθηκε σε ιδέα και στάση ζωής, αλλά και σε φεμινιστικό σύνθημα. Όταν η Megan ανέφερε για πρώτη φορά τον εν λόγω όρο, είπε ότι αφορά γυναίκες και άντρες που διασκεδάζουν, είναι παρέα με τους κολλητούς τους και γενικά κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς να νοιάζονται για το τι θα πουν οι άλλοι. Ουσιαστικά, το να είσαι Hot Girl, σημαίνει να είσαι ο εαυτός σου χωρίς να απολογείσαι, να έχεις αυτοπεποίθηση, να ζεις τις αλήθειες σου και γενικά να κάνεις αυτά που θέλεις πραγματικά, χωρίς να σκας.

Πλέον όμως, ο ορισμός του Hot Girl Summer έχει πάρει έναν φεμινιστικό χαρακτήρα και θέλει να δείξει ότι κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα να είναι ο εαυτός της, χωρίς να κρίνεται για αυτόν. Όπως π.χ. οι άντρες μπορούν να γίνονται ακραίοι στις διακοπές, να πίνουν, να γνωρίζουν κόσμο, να κάνουν ό,τι τους καπνίσει, αυτό θέλει να "κανονικοποιήσει" για τις γυναίκες και ο παραπάνω όρος. Το Hot Girl Summer θέλει να διώξει όλα τα στερεότυπα που θέλει τις γυναίκες να είναι "φρόνημες" στις διακοπές τους, σύμφωνα με τους πατεράδες, τους συντρόφους ή τους αδερφούς μας.

Το πως μπορείς να το εφαρμόσεις και εσύ στις δικές σου διακοπές, θα το δεις παρακάτω:

Πάρε ότι θέλεις μαζί σου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θέλεις μεγάλη  βαλίτσα και 100 πράγματα μαζί σου; Πάρε τα! Θέλεις απλά ένα σακίδιο; Πάρε το σακίδιο σου και ξεκίνα. Hot Girl Summer σημαίνει πάνω από ολά, τέρμα στις ενοχές. Οπότε κάνε τη βαλίτσα που θέλεις, με ό,τι θέλεις και πάνε το ταξίδι σου.

Φόρα ό,τι θέλεις

Πειραματίσου στιλιστικά, ντύσου πιο χαλαρά ή πιο σeξι και μην σε νοιάζει ούτε το πως θα σε κοιτάνε, ούτε το τι μπορεί να ακούσεις. Απλά εκφράσου μέσα από την εμφάνιση σου, όπως ακριβώς εσύ θέλεις.

Φλέρταρε

Το βράδυ που θα πίνεις το ποτάκι σου, αν σου αρέσει κάποιος, φλέρταρε τον. Μην κολλάς, δεν έγινε και κάτι αν κάνεις λίγο παιχνίδι. Και αν όλα στραβώσουν, έχεις τις φίλες σου δίπλα, να γελάσετε με το γεγονός και να συνεχίσετε τη βραδιά σας ευχάριστα.

Πάρε απόσταση από τον εαυτό σου

Χαλάρωσε για λίγο, πάρε μια απόσταση από την εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου, απόλαυσε αυτό που είσαι, νιώσε ελεύθερη. Κανείς δεν είναι τέλειος και δεν πειράζει. Άλλωστε θα ήταν πολύ βαρετό να είμαστε όλες αψεγάδιαστες.

Φάε όσο και ό,τι θέλεις

Δεν πειράζει να φας και λίγο παγωτό παραπάνω και στο ταβερνάκι της παραλίας και να πιεις και δυο ποτά έξτρα. Οκ, θα φουσκώσει η κοιλιά σου για λίγο, αλλά δεν έγινε και κάτι. Ευχαριστήσου το καλοκαίρι σου, το έχεις πραγματικά ανάγκη.

Αποσυνδέσου

Παράτα το κινητό σου, δώσε προτεραιότητα και προσοχή στις φίλες σου, άδειασε το μυαλό σου. Είσαι εκεί για να περάσεις καλά, να επαναπροσδιορίσεις τις οπτικές σου, να κάνεις νέες αξιολογήσεις στα γεγονότα και γενικά, πέρνα χρόνο στο εδώ και τώρα.

Διασκέδασε πραγματικά

Χόρεψε, τραγούδα, μίλα με κόσμο, δοκίμασε νέα φαγητά, κάνε πράγματα που υπό κανονικές συνθήκες δε θα έκανες. Μιας που τίποτα δεν είναι δεδομένο, κάνε αυτό το καλοκαίρι αξέχαστο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
15 / position1: 912 / position2: 1633
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb