ΥΓΕΙΑ

10 επιπλέον χρήσεις του αντισηπτικού χεριών

Δεν κάνει μόνο μια δουλειά
Από το NEWSROOM
10 επιπλέον χρήσεις του αντισηπτικού χεριών
@jopanuwatd via Twenty20

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αντισηπτικό χεριών μπορεί να το χρησιμοποιούσαμε σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά μπήκε για τα καλά στη ζωή μας με την πανδημία του κορωνοϊού. Πλέον κανένα σπίτι δεν υπάρχει χωρίς αντισηπτικό, ενώ η πλειοψηφία των ανθρώπων το κουβαλούν πάνω τους και έξω. Βέβαια, το αντισηπτικό χεριών είναι κατάλληλο και για άλλες χρήσεις. Όπως οι 10 παρακάτω:

Ξηρό σαμπουάν

Το απολυμαντικό τζελ μπορεί να αντικαταστήσει το σαμπουάν όπως τα ειδικά προϊόντα σε μορφή σπρέι η σκόνης, για τις περιπτώσεις που δεν μπορείτε να χρησιμοποιήστε νερό η σαμπουάν. Βάλτε λίγο υγρό στο χέρι σας και κάντε ελαφρύ μασάζ στις ρίζες των μαλλιών μέχρι τις άκρες.

Λεκέδες στα ρούχα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Taste of Home αναφέρει συγκεκριμένα πως «ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απολυμαντικό χεριών για να απομακρύνετε στάμπες από καφέ, κρασί, σάλτσες ή μελάνι, τη στιγμή που θα συμβεί. Αρκεί να μην τρίψετε το σημείο, αλλά να ψεκάσετε το υγρό και να απλώσετε από πάνω ένα απορροφητικό χαρτί».

Αφαιρεί την κόλλα

Όταν αφαιρούμε ένα αυτοκόλλητο από οπουδήποτε, συνήθως πίσω μένουν υπολείμματα κόλλας, με το ξύσιμο να μην τα αφαιρεί όλα, ενώ μπορεί να προκαλέσει και γρατζουνιές. Το αντισηπτικό χεριών μαζί με μια βαμβακερή πετσέτα, μπορεί να το κάνει με ένα απλό τρίψιμο.

Σβήστε τα δακτυλικά αποτυπώματα

Δεν πρέπει να είστε εγκληματίες για να μη θέλετε να αφήνετε δακτυλικά αποτυπώματα. Οι δαχτυλιές σε οποιαδήποτε γυαλιστερή ή γυάλινη επιφάνεια είναι αντιαισθητικές. Με την χρήση του αντισηπτικού τζελ αυτά καθαρίζουν ακόμα και αν έχουν προκύψει από αποτυπώματα λαδιού και κόλλας.

Ανακούφιση από ακμή

Τα σπυράκια στο πρόσωπο προκύπτουν από την φλεγμονή που προκαλείται από ρύπους και βακτήρια. Η εφαρμογή του αντισηπτικού θα κάνει τους πόρους καθαρούς και θα τους κρατήσει απαλλαγμένους από το σμήγμα.

Καθαρισμός γυαλιών

Ένα ειδικό καθαριστικό γυαλιών μπορεί να είναι αρκετά ακριβό, ιδιαίτερα όταν την ίδια δουλειά μπορεί να κάνει ένα αντισηπτικό χεριών. Και καλύτερα και φθηνότερα.

Αποσμητικό

Όταν η μασχάλες μυρίζουν, αυτό οφείλεται στα βακτήρια που αναπτύσσονται στους ιδρωτοποιούς αδένες. Ένα απαλό τρίψιμο με αντισηπτικό, δεν θα τις κρατήσει μόνο καθαρές αλλά και εντελώς άοσμες.

Ανακούφιση από το τσούξιμο

Όταν θέλετε να αφαιρέσετε έναν αυτοκόλλητο επίδεσμο από κάποιο σημείο του σώματος που έχετε κοπεί, πριν το κάνετε, απλώστε λίγο αντισηπτικό γύρω από την επιφάνειά του και αφήστε το για ένα λεπτό. Όπως αναφέρει το περιοδικό Health, «o επίδεσμος θα βγει σχεδόν αυτόματα χωρίς αίσθηση τσουξίματος -και , φυσικά, με πολλαπλάσια αντισηπτική προστασία του επουλωμένου δέρματος».

Γυαλιστικό ασημικών

Το απολυμαντικό τζελ προστατεύει τα ασημικά από την οξείδωση και καθαρίζει ευκολότερα τις βρωμιές, σύμφωνα με το Taste of Home, που μας λέει με λίγα λόγια τον τρόπο να το κάνετε. «Ψεκάστε μερικές σταγόνες σε ένα μαλακό πανί και τρίψτε απαλά».

Καθαρίστε την οθόνη αφής

Κάθε οθόνη αφής θέλει τακτικό καθαρισμό, ακόμα κι να χρησιμοποιείται μόνο από εσάς. Ο καλύτερος τρόπος, σύμφωνα με το περιοδικό Tablet Magazine, είναι να ψεκάσετε απολυμαντικό χεριών και να σκουπίσετε με ένα πανί μικροϊνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
18 / position1: 386 / position2: 704
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb