ENTERTAINMENT

Τι κάνει σήμερα ο Harvey Weinstein;

Δικαστήριο στο Ντέλαγουερ αποφάσισε πως τα θύματα του θα αποζημιωθούν με το ποσό των 17 εκατομμυρίων δολαρίων
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Τι κάνει σήμερα ο Harvey Weinstein;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το #Μetoo που ξεκίνησε από το Χόλυγουντ έβγαλε τόσα άπλυτα στη φόρα που φάνηκε πως τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Από την Gwyneth Paltrow ως την Angelina Jolie, κάθε μία έχει να διηγηθεί και να καταθέσει τη δική της ιστορία σεξουαλικής παρενόχλησης από τον Harvey Weinstein.

Ο Weinstein, ένας από τους πιο πετυχημένους παραγωγούς του Χόλυγουντ έθαψε πολύ βαθιά τον εαυτό του στο χώμα με όσα έκανε μιας και προέβαινε επί μακρόν σε πράξεις κακομεταχείρησης καθώς και σε εγκλήματα για τα οποία έχει καταδικαστεί. Μετά από χρόνια όλα βρήκαν το δρόμο τους προς το φως.

Η λίστα είναι τεράστια, αλλά ενδεικτικά και μόνο σας παραθέτουμε μερικά ονόματα: Uma Thurman, Mira Sorvino, Rosanna Arquette, Kate Beckinsale, Cara Delevigne, Salma Hayek, Heather Graham,  Zoë Brock, Katherine Kendall, Ashley Judd, Dawn Dunning, Rose McGowan, Myleene Klass και δεκάδες, ναι δεκάδες, άλλες.

Όταν ο Weinstein καταδικάστηκε σε 23 χρόνια κάθειρξη, μετά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας υποστήριξε ότι τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι άνδρες κατηγορούνται από το κίνημα  #MeToo για "πράγματα που κανένας από μας δεν κατάλαβε".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά από τις δεκάδες καταγγελίες για σeξουαλική παρενόxληση, κακοποiηση και βiασμό εναντίον του, από πολλές και διάσημες γυναίκες ηθοποιούς, απολύθηκε από το εταιρεία σκηνοθετών, εκδιώχθηκε κι από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών και φυσικά βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Τελευταία φορά που τον είδαμε δημόσια ήταν πριν 2 μήνες, σε μια σύντομη ακρόαση σε μια δικαστική αίθουσα της Νέας Υόρκης, έτσι ώστε να αναβάλει επίσημα την εξέταση της έκδοσής του στο Λος Άντζελες μέχρι την επόμενη άνοιξη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η ιστορία όμως συνεχίζεται. Δικαστήριο στο Ντέλαγουερ αποφάσισε πως τα θύματα του θα αποζημιωθούν με το ποσό των 17 εκατομμυρίων δολαρίων. Ασφαλιστικοί φορείς καλούνται τώρα να πληρώσουν συνολικά 35,2 εκατ. δολάρια για την επίλυση όλων των υπόλοιπων ζητημάτων. Σύμφωνα με το BBC, το ποσό των αποζημιώσεων θα διαιρεθεί σε πάνω από 50 αιτούντες, με τις πιο σοβαρές περιπτώσεις να δικαιούνται αποζημίωση με ποσά άνω των 500.000 δολαρίων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
6 / position1: 576 / position2: 1130
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb