ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

7+1 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνά μια single γυναίκα για τον εαυτό της

Γιατί το σημαντικότερο όλων είναι να περνάς καλά σε όποια φάση και αν βρίσκεσαι
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
7+1 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνά μια single γυναίκα για τον εαυτό της

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας χωρισμός, ένα διαζύγιο, έχει πολλές δυσκολίες ακόμη κι αν είναι συναινετικό. Μετά από χρόνια που αποτελείς μέλος μιας δυάδας, θα πρέπει να μάθεις ξανά να είσαι εσύ και να προσπαθήσεις να ανακαλύψεις τις αλλαγές που έγιναν στην προσωπικότητά σου όλα αυτά τα χρόνια που λειτουργούσες σαν ζευγάρι και πιθανώς δεν είχες χρόνο για να σκεφτείς και να αναζητήσεις τον εαυτό σου.

Δεν είναι εύκολο να έχεις προετοιμαστεί για αυτή την αλλαγή, επειδή όμως δεν είσαι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία που περνά από αυτή τη φάση, μπορείς να εκμεταλλευθείς τα “μαθήματα ζωής” άλλων γυναικών και να τα αφήσεις να σε βοηθήσουν να ξαναχτίσεις τη ζωή σου ως ελεύθερη γυναίκα.

Μάθε ότι είσαι όμορφη

Δεν έχει σημασία αν η μύτη σου είναι υπερβολικά μικρή ή τα οπίσθιά σου υπερβολικά μεγάλα ή αν οι μηροί σου έχουν τόση κυτταρίτιδα που μοιάζουν με φλοιό δέντρου: δίνεις πολύ μεγαλύτερη σημασία στις σωματικές σου ατέλειες απ’ ότι οι άλλοι γύρω σου. Πίστεψε στον εαυτό σου. Υπάρχει τουλάχιστον ένα πράγμα επάνω σου, και πιθανότατα πολύ περισσότερα, που είναι ασύγκριτα όμορφο: τα μάτια σου, το χαμόγελό σου, η κελαρυστή φωνή σου, το γέλιο σου, η ζεστασιά της ανοιχτής σου καρδιάς. Βρες αυτά τα στοιχεία του εαυτού σου και αποδέξου τα πλήρως. Σύντομα θα ανακαλύψεις πως είναι απλά μικρά δείγματα της έμφυτα υπέροχης ύπαρξής σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάθε να λες “ευχαριστώ”

Όταν ένας άντρας ή μια γυναίκα σου λέει στο δρόμο ή σε ένα κατάστημα ή σε ένα μπαρ, “είσαι όμορφη”, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να χαμογελάσεις και να πεις ευχαριστώ. Συχνά οι γυναίκες προσπαθούν να το δικαιολογήσουν ή να το αρνηθούν. Αποδέξου το κομπλιμέντο και προχώρησε.

Μάθε να λες “όχι, ευχαριστώ"

Απλά επειδή ένας άντρας ή μια γυναίκα δείχνουν ενδιαφέρον για σένα, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να κάνεις κάτι γι’ αυτό. Το ότι σε κερνάει κάποιος έναν καφέ ή ένα ποτό ή δείπνο δεν σημαίνει ότι πρέπει να κοιμηθείς μαζί του. Δεν είσαι καν υποχρεωμένη να αποδεχτείς το ποτό – δεν είναι μεγαλύτερη αγένεια να αρνηθείς απ’ ότι να το προσφέρεις. Εσύ είσαι εσύ και είσαι υπόλογη μόνο στον εαυτό σου. Οι επιλογές σου είναι δική σου απόφαση και το όχι είμαι μια απόλυτα αποδεκτή επιλογή.

Μάθε πως το σeξ δεν χρειάζεται να σημαίνει αγάπη

Είναι πιθανό μετά το χωρισμό να μην είσαι έτοιμη να ερωτευτείς, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να απολαμβάνεις το σeξ. Είναι αποδεκτό να κάνεις έρωτα με κάποιον πέρα από τον εαυτό σου και να πεις, όχι ευχαριστώ, όταν σε ρωτήσει αν θέλεις ή αν θα μπορούσε να μείνει στο σπίτι σου τη νύχτα. Μια βραδιά σeξ δεν σημαίνει πως χρειάζεται να σχεδιάσετε μαζί τον μελλοντικό σας γάμο κοιτάζοντας το ηλιοβασίλεμα…

Μάθε να απολαμβάνεις τον ύπνο μόνη στο κρεβάτι σου

Μπορεί να νιώθεις το κρεβάτι πιο μεγάλο, πιο κρύο, πιο άδειο απ’ όσο θα νόμιζες πως μπορείς να αντέξεις. Μερικές φορές μπορεί να μην πεις “όχι ευχαριστώ” απλά για να αποφύγεις αυτό το κενό στην άλλη πλευρά. Τελικά όμως θα μάθεις πως δεν είναι μόνο ανεκτό αλλά και πολύ βολικό το να κοιμάσαι μόνη σου στη μέση του κρεβατιού, όπου δεν θα χρειάζεται να μαλώνεις με κανέναν για τα σκεπάσματα ή για το φως στο κομοδίνο. Είναι ο δικός σου χώρος και θα μάθεις να νιώθεις πιο ασφαλής από οπουδήποτε αλλού.

Μάθε να κάνεις πράγματα μόνη σου

Συναυλίες, κινηματογράφος, μπαρ, ταξίδια, όλα όσα έκανες με τον πρώην σου, κάνε τα ολομόναχη. Υπάρχουν φορές που θα τα κάνεις όλα αυτά με φίλους, αλλά μερικές φορές είναι απελευθερωτικό να κάθεσαι μόνη σου για φαγητό ή να πηγαίνεις μόνη σου στον κινηματογράφο ή για ένα ποτό. (Οι καλοί μπάρμαν είναι και καλοί συνομιλητές και θα διώξουν με τρόπο κάποιον ενοχλητικό από δίπλα σου.) Θα ανακαλύψεις επίσης πόσο υπέροχο είναι ένα ταξίδι μόνη σου, όπου θα μπορείς να ακούς την αγαπημένη σου μουσική στη διαδρομή, θα αποφασίζεις εσύ πού θα κάνεις στάσεις, σε ποια μουσεία αλλά και σε ποιες παραλίες θα πας.

Μάθε να στέκεσαι στα πόδια σου

Αν έχεις μάθει να μην εργάζεσαι, οι οικονομικές σου επιλογές μπορεί να είναι περιορισμένες. Στην αρχή τουλάχιστον, αφού σιγά σιγά θα βρεις λύσεις. Μπορεί να χρειαστεί να φρεσκάρεις τις γνώσεις σου και να ψάξεις μια δουλειά που θα σου επιτρέπει να συντηρείς το σπίτι σου (και ίσως να μεγαλώνεις ταυτόχρονα τα παιδιά σου). Έχε στο μυαλό σου ότι μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί να ζητήσεις βοήθεια αλλά με κάθε βήμα που θα κάνεις θα πλησιάζεις ακόμη περισσότερο στην οικονομική σου ανεξαρτησία.

Μάθε να αγαπάς ξανά τον εαυτό σου

Μη βάλεις στο μυαλό σου ότι θα πρέπει να ερωτευτείς ξανά ή να έχεις κάποιον σύντροφο στο πλευρό σου. Δες τον χωρισμό σαν μια ευκαιρία να μάθεις να αγαπάς και να φροντίζεις τον εαυτό σου και όλα τα άλλα θα έρθουν με τη σειρά τους. Έχοντας μια αναβαθμισμένη, ανανεωμένη, βαθιά εκτίμηση για τον εαυτό σου θα διαθέτεις μια καινούργια αίσθηση προσδοκίας όταν θα ξεκινήσεις μια καινούργια σχέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
16 / position1: 670 / position2: 1329
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb