ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

3 τρόποι να βελτιώσεις τη διάθεσή σου

Είναι λογικό να μην αισθάνεσαι καλά αυτές τις μέρες
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
3 τρόποι να βελτιώσεις τη διάθεσή σου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι λογικό να νιώθετε περίεργα, άβολα, αμήχανα. Οι μέρες που περνάει κανείς σε καραντίνα είναι δύσκολες και δημιουργούν διάφορες μικρές ή μεγάλες παρενέργειες. Αυτά τα κόλπα όμως θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε τη διάθεσή σας σε φόρμα.

Μπορείτε να ελέγξετε το μυαλό σας.

Έχουμε την τάση να παραπονιόμαστε και να επικεντρωνόμαστε στο αρνητικό και ποτέ στο θετικό. Κρατήστε ποστ ιτ με τα θετικά της ζωής σας για τα οποία είστε ευγνώμονες. Αυτή η συνήθεια θα σας βοηθήσει να δείτε τη ζωή μέσα από το φακό της ευγνωμοσύνης, και έτσι λένε οι επιστήμονες πως μπορούμε να αλλάξουμε τη χημεία του εγκεφάλου μας για να παράγει περισσότερες θετικές σκέψεις και  ενεργοποιούν συγκεκριμένους νευρώνες, οι οποίοι πυροδοτούν με τη σειρά τους άλλους νευρώνες, σχηματίζοντας έτσι ολόκληρα δίκτυα, τα οποία μάλιστα δυναμώνουν με κάθε ανάλογη σκέψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκπαιδεύστε την θετική σκέψη μέσα σας

Κάθε μέρα, για 10 μέρες, πρέπει να γράφετε το βράδυ πριν κοιμηθείτε 3 καλά πράγματα που σας συνέβησαν. Στην αρχή θα είναι δύσκολο, έπειτα τα 3 μόνο θα είναι λίγα. Αν δεν σας βολεύει αυτό τότε, γράψτε σε ένα χαρτί, κρατήστε σημειώσεις, όλα τα καλά που σας έχουν συμβεί, όσα πετύχατε, όσα πράγματα σας κάνουν περήφανους για τον εαυτό σας. Ετσι μπορούμε να διακόψουμε την τροφοδοσία στα δίκτυα που αντιστοιχούν στις αρνητικές σκέψεις, να τα αποδυναμώσουμε και στη θέση τους να χτίσουμε καινούρια.

Κάντε γυμναστική, ή απλώς περπατήστε.

Υπάρχουν τρόποι για την αντιμετώπιση της αρνητικότητας! Κάντε τη ροή στο αίμα σας πιο έντονη και την απελευθέρωση ενδορφινών μέσω της άσκησης. Η άσκηση μειώνει σε μόλις μερικά λεπτά το άγχος και μπορεί να αποκρούσει τα συναισθήματα άγχους ή κατάθλιψης! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
6 / position1: 256 / position2: 881
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb