ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ: ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΡΕΘΕΙΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Η φιλοσοφία του σπιτιού των Δανών είναι ό,τι χρειαζόμαστε τώρα

Tι είναι το Hygge που κάνει τους κατοίκους της Δανίας χαρούμενους
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Η φιλοσοφία του σπιτιού των Δανών είναι ό,τι χρειαζόμαστε τώρα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To χούγκα ή αλλιώς το Hygge (προφέρεται hoo-gah) έγινε μόδα πριν μερικά χρόνια όταν το ανακάλυψαν οι lifestyle δημοσιογράφοι.

Βοήθησε φυσικά και το βιβλίο "Hygge: A Celebration of Simple Pleasures, Living the Danish Way ή το The Little Book of Hygge", του Meik Wiking. 

Το μένουμε σπίτι, άλλωστε, δεν σημαίνει βαρεμάρα, αλλά χρόνος με αγαπημένους και γιατί όχι διασκέδαση. Το hygge μοιάζει με άπιαστη έννοια και έχει περιγραφεί ως «η χαλαρότητα της ψυχής» και είναι καλό να το θυμηθούμε!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι είναι όμως αυτό το hygge; Είναι η "αίσθηση μιας ποιοτικής στιγμής χαλάρωσης και άνεσης η οποία δημιουργεί ικανοποίηση, πληρότητα και ευεξία πνεύματος & σώματος".

«Όταν ζεις το hygge, αξιοποιείς κάθε στιγμή στο μέγιστο, αλλά παράλληλα προσπαθείς να συντηρήσεις το αίσθημα της ευτυχίας» σημειώνει ο Μeik Wiking.

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ HYGGE

Φτιάξε ένα φαγητό ή ένα γλυκό κι απόλαυσε τη διαδικασία, χωρίς άγχος.

Κάλεσε τους φίλους σου στο σπίτι για να μιλήσετε στο Skype!

Μην ανοίγεις το μέιλ σου, ούτε να τσεκάρεις το κινητό σου από μία ώρα κι έπειτα.

Να διαβάσεις ένα ωραίο βιβλίο δίπλα στο παράθυρο.

Να φας ένα ωραίο δείπνο με τους δικούς σου, ή να φτιάξεις ένα χειροποίητο δώρο για να το δώσεις στους φίλους σου όταν τους ξαναδεις.

Και πώς κάνουμε το σπίτι μας τον απόλυτο προορισμό hygge; Aπλά. Με χαμηλό φωτισμό, απαλές κουβέρτες και μαξιλάρια, ζεστά ροφήματα, άνετα ρούχα, φίλους και οικογένεια γύρω μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
11 / position1: 147 / position2: 583
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb