ΥΓΕΙΑ

Να γιατί πρέπει να σταματήσεις αμέσως να «σπας την πλάτη σου»

Πως αυτή η φαινομενικά αθώα και ανακουφιστική κίνηση βλάπτει την υγεία σου
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Να γιατί πρέπει να σταματήσεις αμέσως να «σπας την πλάτη σου»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέρα από τα δάχτυλά σου τα οποία στοιχηματίζουμε πως κι εσύ τα «σπας» πολύ συχνά όταν βαριέσαι ή όταν κάθεσαι και κάνεις διάφορες δουλειές, αρκετοί είναι αυτοί που «σπάνε» και την πλάτη τους. Αυτό συνήθως το κάνουν όσοι κάθονται όλοι μέρα μπροστά από έναν υπολογιστή ή όσοι είναι στο τρέξιμο.

Ξέρεις πώς πάει: νιώθεις ένα πιάσιμο, οι αρθρώσεις σου σφίγγουν και η ανάγκη να γυρίσεις ελαφρώς και να «σπάσεις» τη σπονδυλική σου στήλη είναι αναγκαία. Και φυσικά αυτό δεν το κάνεις μία μόνο φορά μέσα στην ημέρα, αλλά κάθε φορά που νιώθεις τις αρθρώσεις σου να σφίγγουν ψάχνεις μια ευκαιρία να ανακουφιστείς.

Είναι κακό όμως να «σπας» τη σπονδυλική σου στήλη όλη την ώρα; Η απάντηση είναι «ναι». Αν γίνεται με μέτρο, είναι λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίσεις επικίνδυνες παρενέργειες. Όλοι πιθανώς «σπάμε» την πλάτη μας κάθε τόσο, και είμαστε εντάξει. Ωστόσο, το να γίνει το «σπάσιμο» της πλάτης σου μια καθημερινή συνήθεια, μπορεί να κάνει τον πόνο στις αρθρώσεις σου χειρότερο.

Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε πως αν νιώθεις πόνο χαμηλά στην πλάτη σου, το «σπάσιμό» της μπορεί να βοηθήσει μόνο για μικρό χρονικό διάστημα και δεν θα σου προκαλέσει και ιδιαίτερες βελτιώσεις. Τέτοιες καταστάσεις σαν κι αυτή είναι καλύτερο να αντιμετωπίζονται από κάποιον ειδικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
3 / position1: 322 / position2: 1014
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb