ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Να γιατί πρέπει να κοιμάστε με το σκύλο σας

Τα οφέλη που κερδίζετε αν μοιραστείτε μαζί του το κρεβάτι
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Να γιατί πρέπει να κοιμάστε με το σκύλο σας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλος ο κόσμος πιστεύει ότι δεν είναι καλό για έναν ιδιοκτήτη να κοιμάται μαζί με το σκύλο του, αφενός γιατί δε θεωρείται και η πιο καθαρή συνήθεια και αφετέρου γιατί το σκυλί γίνεται κακομαθημένο.

Φαίνεται όμως ότι όλα αυτά δεν είναι ακριβώς αλήθεια, αφού έχει αποδειχτεί επιστημονικά ό,τι αν κάποιος κοιμάται με το σκύλο του, κερδίζει πολλά οφέλη για τη ψυχική του υγεία και όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, "νους υγιής εν σώματι υγιεί".

Διαβάστε παρακάτω τους 7 εκπληκτικούς λόγους που θα κάνουν το σκύλο σας το ταίρι σας και στον ύπνο.

Δίνουν την αίσθηση της άνεσης:

Είτε με τη θερμοκρασία του σώματος τους, είτε με το ρυθμό της αναπνοής τους, κάνουν τον άνθρωπο που ξαπλώνει δίπλα τους να νιώθει ζεστασιά και άνεση.

Καταπολεμούν την αϋπνία:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παρουσία τους έχει αποδειχτεί ότι καταπολεμά το άγχος και αυξάνει το αίσθημα της ασφάλειας και της χαλάρωσης. Επομένως διώχνουν ότι σας κρατά ξύπνιους.

Η αγκαλιά τους ανακουφίζει από το άγχος και το στρες:

Όπως δείχνει και η δουλειά των σκύλων θεραπείας, απομακρύνουν τα αρνητικά συναισθήματα και η επαφή μαζί τους επιφέρει την ανακούφιση και την ηρεμία.

Παρέχουν ζέστη:

Τα ζεστά τους κορμιά λειτουργούν σαν μικρά σώματα θερμότητας και είναι ότι καλύτερο για τους χειμερινούς μήνες.

Συμβάλλουν στην καταπολέμιση της κατάθλιψης:

Δίνουν πολύ αγάπη χωρίς να περιμένουν να την πάρουν πίσω και ως γνωστόν η αγάπη είναι το καλύτερο φάρμακο για όλα. Ποιος μπορεί να τους αντισταθεί;

Είναι φύλακες:

Αν κοιμάστε με το σκύλο σας θα νιώθετε πλήρη ασφάλεια, καθώς είναι ο καλύτερος φύλακας που θα μπορούσατε να έχετε.

Κάνει καλό στα ίδια τα σκυλιά:

Δεν υπάρχει τίποτα στον κόσμο που να αγαπά ο σκύλος σας περισσότερο από εσάς. Για αυτό, το να περνάει ακόμα περισσότερο χρόνο μαζί σας είναι το καλύτερο του. Όπως και στη δική σας περίπτωση, έτσι και στη δική του νιώθει πολλά θετικά συναισθήματα, επομένως αν κοιμάστε μαζί, μόνο καλό κάνετε ο ένας στον άλλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
9 / position1: 545 / position2: 928
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb