
Το “Marry Me Chicken” είναι μια δημοφιλής συνταγή κοτόπουλου, το όνομα της οποίας υποτίθεται ότι οφείλεται στη… διαπεραστική της νοστιμιά – λέγεται ότι τόσο πολύ αρέσει, που κάποιος μπορεί να κάνει πρόταση γάμου αφού τη δοκιμάσει!
Τι είναι και πώς φτιάχνεται;
Το κοτόπουλο σοτάρεται σε ένα τηγάνι (ή ψήνεται ελαφρά), μέχρι να ροδίσει.
Στη συνέχεια σερβίρεται με μια κρεμώδη σάλτσα από παρμεζάνα, sun‑dried tomatoes, κρέμα γάλακτος, σκόρδο, ζωμό κοτόπουλου, και συχνά πιπέρι τσίλι και ιταλικά μυρωδικά.
Μαγειρεύεται συνήθως σε λιγότερο από 30 λεπτά και συνοδεύεται από ζυμαρικά, ρύζι ή πατάτες, ώστε να απορροφήσουν τη σάλτσα.
Γιατί έγινε διάσημο;
Η συνταγή προωθήθηκε από το Delish το 2016 ως “Skillet Sicilian Chicken” και απέκτησε το όνομα “Marry Me” επειδή ένας από τους συντελεστές είπε: «Θα σε παντρευόμουν για αυτό το κοτόπουλο!»
Το φαινόμενο της εξάπλωσης στα social media – και ιδιαίτερα το TikTok – συνέβαλε στην παγκόσμια δημοφιλία του.
Διάσημες προσωπικότητες όπως η Demi Lovato το έχουν επιλέξει, λέγοντας ότι η συνταγή ήταν “τόσο καλή που ο σύντροφός της έκανε πρόταση για δεύτερη φορά.
Ορίστε μια λαχταριστή συνταγή για Marry Me Chicken, προσαρμοσμένη στα ελληνικά, με υλικά που βρίσκεις εύκολα:
Υλικά (για 4 μερίδες):
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου (ή μπούτι χωρίς κόκαλο)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλ. κρέμα γάλακτος (κανονική, όχι light)
½ φλ. τριμμένη παρμεζάνα
⅓ φλ. λιαστές ντομάτες σε λάδι (στραγγισμένες και κομμένες)
½ φλ. ζωμός κοτόπουλου
1 κουταλάκι ρίγανη ή μείγμα ιταλικών μυρωδικών
Πιπέρι τσίλι ή καυτερή πάπρικα (προαιρετικά)
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φρέσκος βασιλικός για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σοτάρισμα κοτόπουλου
Αλατοπιπερώνεις τα φιλέτα. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τσιγαρίζεις τα φιλέτα 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Τα αφαιρείς και τα αφήνεις στην άκρη.
Η σάλτσα
Στο ίδιο τηγάνι, ρίχνεις το σκόρδο και σοτάρεις για 1 λεπτό. Προσθέτεις τις λιαστές ντομάτες, τον ζωμό κοτόπουλου και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύεις.
Το “δέσιμο”
Μόλις πάρει βράση η σάλτσα, χαμηλώνεις τη φωτιά και ρίχνεις την παρμεζάνα, τη ρίγανη και, αν θέλεις, λίγο τσίλι. Ανακατεύεις μέχρι να δέσει η σάλτσα (περίπου 5 λεπτά).
Το “πάντρεμα”
Ξαναβάζεις το κοτόπουλο στο τηγάνι, καλύπτεις με τη σάλτσα και σιγοβράζεις για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί πλήρως.
Σερβίρισμα
Πασπαλίζεις με φρέσκο βασιλικό και σερβίρεις με ζυμαρικά, πατάτες πουρέ ή ακόμα και πιλάφι.
Tips:
Μπορείς να προσθέσεις και λίγη μουστάρδα στη σάλτσα για έξτρα ένταση.
Αν θέλεις να το κάνεις πιο "ελληνικό", δοκίμασε με κεφαλοτύρι αντί για παρμεζάνα.