ΥΓΕΙΑ

Χάσμα Ύπνου: Xρειάζονται οι γυναίκες περισσότερο ύπνο από τους άνδρες; Δείτε τι λένε οι ειδικοί

Υπάρχει λόγος για αυτό
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Χάσμα Ύπνου: Xρειάζονται οι γυναίκες περισσότερο ύπνο από τους άνδρες; Δείτε τι λένε οι ειδικοί
collage

Δεν υπάρχει τίποτα σαν έναν καλό ύπνο - αλλά ένας καλός ύπνος μπορεί να σημαίνει διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς ανθρώπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο ύπνο από τους άνδρες; Σύμφωνα με την επιστήμη, ναι. Ίσως η Dakota Johnson να μην ήταν τόσο παράλογη όταν είπε ότι χρειάζεται 10 ώρες τη νύχτα για να είναι λειτουργική.

Όσον αφορά την υγιεινή του ύπνου, οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι το παγκόσμιο πρότυπο είναι κάτι κοντά στις οκτώ ώρες. Ωστόσο, μελέτες έχουν δείξει ότι αυτό δεν είναι ακριβώς αλήθεια. Διαφορετικοί άνθρωποι χρειάζονται διαφορετικό χρόνο στη χώρα των ονείρων για να λειτουργήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα.

Η Aileen Alexander, MD, ειδικός σε θέματα υγείας και ύπνου γυναικών και ιδρυτή του διαδικτυακού ιστότοπου προπονήσεων Nourish, μίλησε στο Glamour εξηγώντας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο ύπνο από τους άνδρες;

Υπάρχουν διάφορες θεωρίες για το γιατί οι γυναίκες τείνουν να κοιμούνται λίγα λεπτά περισσότερο (κατά μέσο όρο) από τους άντρες συναδέλφους τους. Επειδή ο ύπνος ρυθμίζεται από ορμόνες, το φύλο μας μπορεί στην πραγματικότητα να επηρεάζει την ποσότητα που χρειαζόμαστε.

«Όσον αφορά τη φυσιολογία, οι γυναικείες ορμόνες παίζουν τεράστιο ρόλο στον ύπνο», λέει η Δρ Alexander. «Αυτό περιλαμβάνει τα πάντα, από την έμμηνο ρύση μέχρι την εγκυμοσύνη και την εμμηνόπαυση. Όλα αυτά τα σενάρια μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στον ύπνο για προφανείς λόγους. Συνολικά, αυτό σημαίνει ότι οι γυναίκες προτείνεται να έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για ύπνο και είναι πιο πιθανό να επιδοθούν στον ημερήσιο μεσημεριανό ύπνο».

Οι γυναίκες είναι επίσης πιο επιρρεπείς στην αϋπνία.

Έπειτα, υπάρχει το θέμα του τι κάνουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας - είναι απλώς οι γυναίκες λίγο πιο κουρασμένες από τους άνδρες;

«Οι γυναίκες είναι συνήθως αυτές που σηκώνονται όλη τη νύχτα για να φροντίσουν τα παιδιά ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, τους ηλικιωμένους γονείς», λέει . Μελέτες έχουν πράγματι δείξει ότι οι γυναίκες τείνουν να αναλαμβάνουν την πλειοψηφία της οικιακής εργασίας στα σπίτια τους, από την προετοιμασία γευμάτων μέχρι τον καθαρισμό μέχρι τη φροντίδα των παιδιών. Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας άλλος λόγος για τις αυξημένες ανάγκες ύπνου τους.

Πόσο περισσότερο ύπνο χρειάζονται οι γυναίκες;
Ενώ οι μελέτες μπορεί να δείχνουν ότι οι γυναίκες χρειάζονται τεχνικά κατά μέσο όρο 11 επιπλέον λεπτά,η Δρ Alexander πιστεύει ότι χρειάζονται περισσότερες μελέτες. «Κατά την επαγγελματική μου γνώμη χρειαζόμαστε περισσότερα επιστημονικά στοιχεία για να στηρίξουμε αυτόν τον ισχυρισμό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
9 / position1: 224 / position2: 705
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb