ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Αυτή η μικρή αλλαγή στον τρόπο που χρησιμοποιείς τα social media μπορεί να σου φτιάξει τη μέρα

Δοκίμασέ την και δες την ψυχολογία σου να αλλάζει άμεσα!
Γράφει η MATINA KONTOY
Αυτή η μικρή αλλαγή στον τρόπο που χρησιμοποιείς τα social media μπορεί να σου φτιάξει τη μέρα
Φωτ. αρχείου / pexels

Μπορεί να μην υπάρχουν μαγικές λύσεις για να λύνουμε όλα τα προβλήματα και τα άγχη μας, όμως πάντα υπάρχουν μικρά tips και συμβουλές που μπορούν να βελτιώσουν την ψυχολογία μας και να ωφελήσουν την ψυχική μας υγεία γενικότερα.

Τα social media είναι ένα μέρος που όλοι έχουμε «μπει». Για να χαζέψουμε ό,τι μας ενδιαφέρει, να μιλήσουμε με τους φίλους μας, να επικοινωνήσουμε γενικότερα. Όμως, εκτός από τη θετική πλευρά τους, τα social media έχουν και την αρνητική πλευρά. Ορίζουν τα πρότυπα ομορφιάς, δημιουργούν την ανάγκη σύγκρισης, αρνητικά σχόλια και πολλά άλλα πράγματα που μπορούν να μας δημιουργήσουν άγχος και στρες στην καθημερινότητά μας.

Επειδή όμως έχουμε όλοι ήδη αρκετό από τις υπόλοιπες δραστηριότητές μας, πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το άγχος που μας προκαλούν (ακόμα και χωρίς να τα αντιλαμβανόμαστε πολλές φορές) τα social media;

mute, snooze, unfollow, unfriend, block: Οι μαγικές λέξεις που κάνουν θαύματα!

Αφιερώνοντας μερικά λεπτά σε κάποια από αυτές τις διαδικασίες (ανάλογα την πλατφόρμα), καθαρίζεις το news feed σου από αναρτήσεις ανθρώπων που σου χαλούν για οποιονδήποτε λόγο την ημέρα. Πρώην σχέσεις, φιλίες, συνάδελφοι, συνεργάτες ακόμα και celebrities, που δε θέλεις να βλέπεις πλέον, δεν έχουν θέση στον διαδικτυακό σου «κόσμο». Αν φυσικά για ευνόητους λόγους δε θέλεις να κάνεις κάποιον κατευθείαν unfriend, μπορείς πάντα να κάνεις mute το προφίλ του.

Όταν βάζεις στο mute λογαριασμούς που σε αναστατώνουν συστηματικά θέτεις όρια για να δημιουργήσεις ένα πιο υγιές ψηφιακό περιβάλλον. Με αυτό τον τρόπο προστατεύεις την ψυχική υγεία σου ενώ παράλληλα διατηρείς τα κοινωνικά και επαγγελματικά δίκτυά σου.

Έτσι, μπορείς να χρησιμοποιείς τα social media κυρίως ως μια άμεση πηγή θετικής ενημέρωσης, εκπαίδευσης και διασύνδεσης με ανθρώπους με τους οποίους ταιριάζεις πραγματικά.


Αν όταν βλέπεις το προφίλ κάποιου νιώθεις θυμό, κακία, επικριτικότητα, τότε ξέρεις τι πρέπει να κάνεις!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
2 / position1: 424 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb