ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Τι πρέπει να προσέξουμε όταν αγοράζουμε φυτά από ανθοκομικές εκθέσεις

Όλα τα tips για να αγοράζεις πάντα τα καλύτερα φυτά!

Τι πρέπει να προσέξουμε όταν αγοράζουμε φυτά από ανθοκομικές εκθέσεις
Φωτ. αρχείου / pexels

Οι ανθοκομικές εκθέσεις είναι ένας τοπικός θεσμός που η ιστορία του πάει πίσω πάνω από μισό αιώνα. Μια μοναδική ευκαιρία για την Κυριακάτικη ή την απογευματινή ανοιξιάτικη βόλτα μας. Είτε αγοράσουμε λουλούδια είτε όχι, η εικόνα τους από μόνη της είναι αρκετή για να δώσει ένα χαρούμενο τόνο και να διώξει τα άγχη της καθημερινότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μεγάλο πλεονέκτημα της έκθεσης είναι ότι στο χώρο της μπορούμε να βρούμε μεγάλη ποικιλία από φυτά σε ανταγωνιστικές τιμές. Ακόμη και αν έχετε αναπτύξει μια σχέση καλού πελάτη με το φυτώριο της περιοχής σας, σε μια έκθεση θα βρείτε πολύ μεγαλύτερη ποικιλία καθώς συμμετέχουν μεγάλοι παραγωγοί ή εισαγωγείς φυτών. Αυτό είναι δυστυχώς κάτι που δεν μπορεί ν' ανταγωνιστεί το τοπικό σας φυτώριο ή κέντρο κήπου. Από την άλλη υπάρχει ο κίνδυνος, για εμάς τους περιστασιακούς πελάτες της έκθεσης, να πέσουμε στην παγίδα να αγοράσουμε είτε φυτά ακατάλληλα για το χώρο μας, είτε κακής ποιότητας.

Τι πρέπει λοιπόν να προσέξουμε όταν αγοράζουμε φυτά από ανθοκομικές εκθέσεις;

  • Είναι σημαντικό να μην παρασυρόμαστε μόνο από τις μυρωδιές και τα χρώματα των φυτών. Πριν αγοράσουμε κάτι ας σκεφτούμε (ή να ρωτήσουμε τους υπεύθυνους) αν είναι κατάλληλο για το χώρο μας ή αν έχουμε το χρόνο να το φροντίσουμε.
  • Είναι καλύτερο να προτιμάμε περίπτερα που φέρνουν οικογένειες φυτών (πχ κάκτους, παχύφυτα, ορχιδέες, εποχικά, αρωματικά κτλ) και όχι λίγα από όλα. Αυτό σημαίνει ότι οι προμηθευτές είναι ειδικευμένοι στο είδος και όχι περιστασιακοί πωλητές, χωρίς βεβαία αυτό να σημαίνει ότι ξέρουν τα πάντα για τα φυτά που εμπορεύονται.
  • Αν είμαστε αρχάριοι με την κηπουρική, δεν προτιμάμε τα μικρά σε ηλικία φυτά. Μπορεί να είναι πιο φτηνά όμως είναι και πιο ευαίσθητα και δεν αντέχουν ούτε στη ζέστη αλλά ούτε και στο κρύο.
  • Σε ό,τι αφορά τα ανθοφόρα, προτιμάμε φυτά με πολλά και ώριμα μπουμπούκια για να χαρούμε τα άνθη τους περισσότερο.
  • Επιλέγουμε φαινομενικά υγιή φυτά με απουσία εντόμων και κίτρινων φύλλων.
  • Τέλος μόλις τα φέρουμε στο σπίτι, είναι σημαντικό να τα αφήσουμε κάποιες μέρες χωρίς μεταφύτευση, πότισμα ή λίπασμα, ώστε να προσαρμοστούν στο νέο τους περιβάλλον.

Όταν έρθει η ώρα για μεταφύτευση, διάβασε αυτό, για να μάθεις να την κάνεις σωστά.

Μάθε εδώ πώς να φροντίσεις τις γλάστρες σου για να έχεις πάντα υγιή φυτά.

Εδώ θα βρεις τα πιο εύκολα φυτά που μπορείς να διατηρήσεις χωρίς προσπάθεια.

Διάβασε αυτό, για να μάθεις πώς να σώσεις ένα φυτό που έχει ξεραθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Style
3 / position1: 2040 / position2: 2437
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb