ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Τα πιο εύκολα φυτά που μπορείς να διατηρήσεις χωρίς προσπάθεια

Ακόμα και αν δεν έχεις καμία επαφή με την κηπουρική!
Γράφει η MATINA KONTOY
Τα πιο εύκολα φυτά που μπορείς να διατηρήσεις χωρίς προσπάθεια
Φωτ. αρχείου / pexels

Αγαπάς τα φυτά και τα λουλούδια στο σπίτι σου αλλά όχι τη φροντίδα τους; Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τα στερηθείς, απλά πρέπει να κινηθείς έξυπνα. Δες λοιπόν μερικά εύκολα φυτά που μπορείς να διατηρήσεις σχεδόν χωρίς προσπάθεια!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φίκος λυράτα

Ένα πολύ εύκολο στη συντήρηση φυτό, που η απευθείας έκθεση του στον ήλιο και το φωτεινό περιβάλλον είναι ιδανικά για την καλή του ανάπτυξη. Χρειάζεται πότισμα μόνο όταν στεγνώσει το επάνω στρώμα του χώματός του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Σανσεβιέρια

 

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά φυτά που βλέπουμε σε σπίτια και γραφεία δεν είναι άλλο από τη σανσεβιέρια. Το φυτό αυτό με τα χαρακτηριστικά μυτερά φύλλα διατηρείται πραγματικά πανεύκολα ακόμα κι αν είσαι αρχάριος. Χρειάζεται απλά ελάχιστο πότισμα όποτε το χώμα του στεγνώσει. Το χειμώνα το πότισμα είναι ακόμα πιο αραιό από το καλοκαίρι. Επιπλέον, αντέχει και σε συνθήκες χαμηλού φωτός.

 

Σπαθίφυλλο

Σίγουρα έχεις ξεχωρίσει κι εσύ τα υπέροχα λευκά άνθη του σπαθίφυλλου ακόμα κι αν δεν ξέρεις για ποιο φυτό πρόκειται. Είχες φανταστεί ότι αυτό το τόσο όμορφο φυτό θα είναι και πανεύκολο να το διατηρήσεις; Το σπαθίφυλλο δε χρειάζεται πολύ φως για να ζήσει αλλά δε θα βγάλει τα άνθη του αν βρίσκεται σε σκοτεινό μέρος. Προτίμησε λοιπόν μια φωτεινή θέση και πότιζέ το περίπου μια φορά την εβδομάδα.

 

Κρασούλα

Η κρασούλα είναι ένα ακόμα δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου που είναι πολύ δύσκολο να σου πάθει κάτι. Πρόκειται για παχύφυτο και μάλιστα θεωρείται τυχερό φυτό από το Feng Shui. Διακρίνεται για τα όμορφα στρογγυλά φύλλα της και μπορεί να αντέξει με την κατάλληλη φροντίδα τόσο μέσα στο σπίτι όσο και σε εξωτερικό χώρο. Διακόσμησε τη γλάστρα με την κρασούλα σε ένα σημείο που το βλέπει ήλιος, πότιζέ την όταν το χώμα της στεγνώσει και όλα θα είναι καλά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Style
11 / position1: 34 / position2: 404
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb