ΠΡΟΣΩΠΑ

Η ιστορία της Μαίρης Κατράντζου, από την Αθήνα μέχρι τον οίκο Bulgari

Η Μαίρη Κατράντζου είναι η πρώτη creative director δερμάτινων ειδών και αξεσουάρ της Bulgari
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Η ιστορία της Μαίρης Κατράντζου, από την Αθήνα μέχρι τον οίκο Bulgari

Η Μαίρη Κατράντζου είναι πλέον η δημιουργική διευθύντρια δερμάτινων ειδών και αξεσουάρ στην Bulgari.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 1983 το ταλέντο και η αισθητική της κληρονόμησε κατά κάποιο τρόπο από τη μητέρα της, γνωστή διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων και τον πατέρα της που ασχολείται με την κλωστοϋφαντουργία, έχοντας επίσης ένδοξο παρελθόν, καθώς η οικογένειά του ήταν αυτή που «σημάδεψε». τα αθλητικά παπούτσια στην Ελλάδα, με το σήμα “SPORTEX”.

Η Μαίρη Κατράντζου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γεννημένη στην Ελλάδα και με έδρα το Λονδίνο εκείνη την εποχή, η Κατράντζου έκανε όνομα κατευθείαν από το Central Saint Martins τα τελευταία χρόνια, με ειδικότητα στο νέο τότε μέσο ψηφιακής εκτύπωσης τοποθετήσεων.

Από την αρχή γοητεύτηκε με τα κοσμήματα. Η συλλογή της CSM MA, η οποία αγοράστηκε από το πολυκατάστημα Browns, περιείχε υπερπραγματικές εικόνες κολιέ trompe l'oeil. Φορέματα από μεταγενέστερες συλλογές θα συγκρίνονται με τα αυγά Fabergé.

Κατά καιρούς, έχει λάβει σχόλια από το περιοδικό Vogue, έχει κερδίσει βραβεία μόδας όπως αυτό του British Fashion Award for Emerging Talent (2011) και το Βραβείο Designer of the Year (2012) από το περιοδικό Elle.

Το ανεξάντλητο ταλέντο της και η σκληρή δουλειά της την οδήγησαν στην επιτυχία, έχοντας καταφέρει να μπει στη διεθνή βιομηχανία της μόδας και να κυριαρχήσει, να αποκαταστήσει τα prints και να επαναπροσδιορίσει τη βιομηχανία της μόδας με την αισθητική της. Οι μοναδικές της δημιουργίες έχουν φτάσει μέχρι τον Λευκό Οίκο και έχει συνεργαστεί με τις μεγαλύτερες εταιρείες όπως η Victoria Secret, η Longchamp, η Adidas κ.α.

Η παρουσία της στο χώρο της μόδας έχει πολλές επιτυχίες, τα ρούχα και τα ευαίσθητα υφάσματα της έχουν φορεθεί από την πρώην πρώτη κυρία της Αμερικής, Μichelle Obama, και τη Melania Trump. Ο καλλιτεχνικός κόσμος και ιδιαίτερα το Χόλιγουντ λατρεύουν τα φορέματα της Ελληνίδας σχεδιάστριας, και stars όπως η Beyonce, η Adele, η Sarah Jessica Parker, η Cate Blanchett έχουν εμμονή μαζί της.

Η νέα της θέση

Η νέα της αρμοδιότητα Bulgari εκτείνεται από δερμάτινες ημερήσιες τσάντες μέχρι μεταξωτά και μοναδικές ή πολύ ιδιαίτερες τσάντες με κοσμήματα.

"Πότε αλλάζει κάτι από το να θεωρείται στολίδι σε κάτι λειτουργικό και τι μπορούμε να κάνουμε σε αυτόν τον ενδιάμεσο χώρο;" ρωτάει η Κατράντζου. "Εκεί έρχεται το εντυπωσιακό αρχείο Bulgari. Το να μελετάς τα πρωτότυπα και να βλέπεις πώς μπορούν να μεταμορφωθούν και να δεις αυτήν την κατηγορία ως ένα δημιουργικό εργαστήριο για να το κάνεις - αυτό για μένα είναι απίστευτο."

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
10 / position1: 362 / position2: 476
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb