ΝΥΧΙΑ

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ
Φωτογραφία από cottonbro studio

Συχνά παραβλέπονται αλλά είναι απαραίτητα για την υγεία των νυχιών. Τα πετσάκια παίζουν καθοριστικό ρόλο στην προστασία του ευαίσθητου κρεβατιού των νυχιών από μολύνσεις και ζημιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σωστή φροντίδα των νυχιών όχι μόνο προάγει τα δυνατά, υγιή νύχια αλλά και ενισχύει τη συνολική εμφάνιση των χεριών σας. 

Ενυδάτωση
Το να διατηρείτε το δέρμα σας ενυδατωμένα είναι το κλειδί για την πρόληψη της ξηρότητας και του σκασίματος. Επενδύστε σε ένα θρεπτικό λάδι ή κρέμα επιδερμίδας και εφαρμόστε το καθημερινά, ειδικά πριν τον ύπνο. Αναζητήστε συστατικά όπως το έλαιο jojoba, η βιταμίνη Ε και το βούτυρο καριτέ, που βοηθούν στην αναπλήρωση της υγρασίας και προάγουν την υγιή ανάπτυξη των νυχιών.

Μην τα πειράζετε
Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να κόβετε τα πετσάκια σας για πιο προσεγμένη εμφάνιση, το υπερβολικό τρίψιμο μπορεί στην πραγματικότητα να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Τα πετσάκια λειτουργούν ως φράγμα ενάντια στα βακτήρια και τους μύκητες, επομένως η πολύ επιθετική κοπή τους μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μόλυνσης. Αντίθετα, σπρώξτε απαλά προς τα πίσω τα πετσάκια αφού εμποτίσετε τα δάχτυλά σας σε ζεστό νερό για να τα μαλακώσετε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απολέπιση
Η τακτική απολέπιση μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και στην πρόληψη της συσσώρευσης υπολειμμάτων γύρω από το κρεβάτι του νυχιού. Χρησιμοποιήστε μια μαλακή βούρτσα νυχιών ή ένα απαλό απολεπιστικό scrub για να κάνετε μασάζ στην περιοχή της επιδερμίδας με κυκλικές κινήσεις, προσέχοντας να μην ασκήσετε υπερβολική πίεση. Αυτό θα τονώσει τη ροή του αίματος και θα προωθήσει την υγιή ανάπτυξη των νυχιών.

Προστασία του δέρματος
Η έκθεση σε σκληρές χημικές ουσίες και περιβαλλοντικούς παράγοντες μπορεί να επηρεάσει τα πετσάκια σας, αφήνοντάς τα ξηρά και κατεστραμμένα. Φοράτε γάντια ενώ κάνετε δουλειές του σπιτιού ή εργάζεστε με χημικά για να ελαχιστοποιήσετε την επαφή με ερεθιστικούς παράγοντες. Επιπλέον, εφαρμόστε αντηλιακό στα χέρια σας όταν περνάτε μεγάλες περιόδους σε εξωτερικούς χώρους για να τα προστατεύσετε από τις βλαβερές ακτίνες UV.

Ισορροπημένη διατροφή
Όπως και το υπόλοιπο σώμα σας, τα νύχια σας χρειάζονται απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να παραμείνουν υγιή και δυνατά. Ενσωματώστε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε βιταμίνες, μέταλλα και πρωτεΐνες, όπως φυλλώδη λαχανικά, άπαχα κρέατα, ξηρούς καρπούς και σπόρους. Σκεφτείτε να πάρετε ένα συμπλήρωμα βιοτίνης, γνωστό για το ρόλο του στην προαγωγή της υγείας και της δύναμης των νυχιών.

Και μη ξεχνάτε, πως αν δεν τα καταφέρνετε πολύ με τα νύχια υπάρχουν πάντα τα επαγγελματικά μανικιούρ που όχι μόνο κρατούν τα νύχια σας γυαλισμένα, αλλά παρέχουν επίσης μια ευκαιρία για ενδελεχή φροντίδα της επιδερμίδας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
7 / position1: 126 / position2: 1022
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb