SKIN CARE

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Τα προβιοτικά καλλυντικά είναι συνθέσεις με καλλυντικούς παράγοντες και με ένα σύμπλεγμα από φιλικά βακτήρια τα οποία ισορροπούν το μικροβίωμα της επιδερμίδας. Είναι απαραίτητα για την ενυδάτωση του δέρματος, την αντιγήρανση, την ακμή, τις κηλίδες και την ερυθρότητα (ροδόχρου ακμή).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η προβιοτική φροντίδα του δέρματος χρησιμοποιεί ευεργετικά βακτήρια όπως ο γαλακτοβάκιλλος, το bifidobacterium και ορισμένα στελέχη ζύμης για να αποκαταστήσει την ισορροπία στο μικροβίωμα του δέρματος.

Αυτά αλληλεπιδρούν με τη φυσική χλωρίδα του δέρματος, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του δερματικού φραγμού, στην ηρεμία της φλεγμονής και στην προώθηση ενός αρμονικού περιβάλλοντος που ευνοεί το υγιές δέρμα.

Τα προβιοτικά βοηθούν στην αποκατάσταση της ισορροπίας στο μικροβίωμα του δέρματος αναπληρώνοντας τα ευεργετικά βακτήρια. Αυτή η ισορροπία είναι απαραίτητη για τη διατήρηση ενός υγιούς δερματικού φραγμού και την πρόληψη προβλημάτων όπως η ακμή και η ευαισθησία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας ισχυρός φραγμός του δέρματος είναι ζωτικής σημασίας για υγιές δέρμα. Τα προβιοτικά προάγουν την παραγωγή κεραμιδίων και λιπαρών οξέων, τα οποία βοηθούν στην ενίσχυση του δερματικού φραγμού, κλειδώνοντας την υγρασία και αποτρέποντας την απώλεια νερού.

Τα προβιοτικά έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, καθιστώντας τα αποτελεσματικά στην καταπράυνση της ερυθρότητας, του ερεθισμού και της ευαισθησίας. Μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση καταστάσεων όπως το έκζεμα, η ροδόχρου ακμή και η ακμή.

Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα. Μπορούν να βελτιώσουν τον συνολικό τόνο και την υφή του δέρματος με την πάροδο του χρόνου.

Την επόμενη φορά που θα βρεθείς σε κατάστημα καλλυντικών, φρόντισε να ζητήσεις να σου δείξουν σε όλες τις εταιρείες τις επιλογές σου!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
6 / position1: 205 / position2: 710
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb