ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι καλύτεροι υδατάνθρακες για να φάτε και να χάσετε βάρος, σύμφωνα με τους διαιτολόγους

Οι υδατάνθρακες δεν είναι κακοί - το σώμα σας τους χρειάζεται και θα μπορούσαν να είναι το καλύτερο είδος τροφής για απώλεια βάρους
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Οι καλύτεροι υδατάνθρακες για να φάτε και να χάσετε βάρος, σύμφωνα με τους διαιτολόγους
Φωτογραφία από Ella Olsson

Για χρόνια, πιθανότατα σας λένε ότι πρέπει να κόψετε όλους τους υδατάνθρακες για να χάσετε βάρος. Αλλά εκτός από το ότι κανένα φαγητό δεν είναι δια βίου απαγορευμένο (φυσικά και μπορείς να φας πίτσα μια φορά στο τόσο) πρέπει να συνεχίσετε να τρώτε υδατάνθρακες - απλά πρέπει να μάθετε τους εκλεκτούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι υδατάνθρακες δεν είναι κακοί - το σώμα σας τους χρειάζεται και θα μπορούσαν να είναι το καλύτερο είδος τροφής για απώλεια βάρους! Όταν καταναλώνονται με μέτρο, οι υγιεινοί υδατάνθρακες μπορούν πραγματικά να σας κρατήσουν χορτάτους και χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα όλη την ημέρα.

Μη αμυλούχα λαχανικά

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων, η ημερήσια συνιστώμενη αναλογία υδατανθράκων πρέπει να είναι 300 γραμμάρια την ημέρα (όταν κάνετε δίαιτα 2.000 θερμίδων). Ένας υγιεινός υδατάνθρακας που συνιστά ο Kovalenko είναι τα μη αμυλούχα λαχανικά όπως το σπανάκι, το μπρόκολο, το κουνουπίδι και τα κολοκυθάκια. Τα μη αμυλούχα λαχανικά είναι μια εξαιρετική επιλογή υδατανθράκων για απώλεια βάρους, επειδή είναι χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε φυτικές ίνες, που μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθάνεστε χορτάτοι και ικανοποιημένοι με λιγότερες θερμίδες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καστανό ρύζι, κινόα και τα λοιπά

Η κινόα, το καστανό ρύζι, η βρώμη και το κριθάρι είναι μερικά κοινά δημητριακά ολικής αλέσεως και σε αντίθεση με τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες που μπορεί να οδηγήσουν σε φλεγμονή, και μπορείτε ακόμα να τους φάτε και να χάσετε βάρος. Τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή υδατανθράκων για απώλεια βάρους, επειδή είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες, που μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθάνεστε κορεσμό Παρέχουν επίσης σημαντικά θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες Β και μέταλλα, που μπορούν να υποστηρίξουν τα επίπεδα ενέργειας και τη γενική υγεία. 

Οσπρια

Τα όσπρια, όπως τα φασόλια, οι φακές και τα ρεβίθια, θεωρούνται μια καλή επιλογή υδατανθράκων για απώλεια βάρους λόγω του μοναδικού διατροφικού τους προφίλ. Αυτές οι τροφές φυτικής προέλευσης είναι πλούσιες σε σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι αφομοιώνονται αργά, παρέχοντας μια σταθερή απελευθέρωση ενέργειας και προάγοντας τα αισθήματα πληρότητας και κορεσμού. Επιπλέον, τα όσπρια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε διαιτητικές ίνες, οι οποίες όχι μόνο βοηθούν στην πέψη, αλλά βοηθούν επίσης στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και στην πρόληψη των αυξήσεων της ινσουλίνης, μειώνοντας την πιθανότητα υπερκατανάλωσης τροφής και προάγοντας τη διαχείριση του βάρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
6 / position1: 298 / position2: 905
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb